Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Láthatás óvodáskor alatt?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Láthatás óvodáskor alatt?

Figyelt kérdés

Még a házeladás miatt nem váltunk el, de 4 hónapja külön vagyunk, az exem kéthetente viszi el a kicsit, még nincs három éves, szombat délelőttől van ott vasárnap estig.

mikor írtunk egymás közt egy megállapodást, (nem írtam még alá) akkor abba odaollózott valahonnan egy olyat, hogy nyáron jár neki egy hét a gyerekkel..nos én még egy hetet soknak találok, neki és nekem is, szerintem ovis kor alatt ez még nagyon sok egy gyereknek.

Van valami törvényi szabályozás erre?

60kmre lakik tőlünk

2011. ápr. 12. 21:58
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:

Nálunk a szünet felét tölti majd az apukájával a kicsim 3 éves korától. Ami pedig óvodában 5-6 hét. Azaz 2-3 hetet fog vele tölteni pl nyaranta.

Tudom, hogy nagyon nehéz külön lenni a gyermekedtől, de meg kell érteni, hogy a gyermeknek joga van az apjával is lenni. Ha nem ismeri őt, szerintem az okoz a későbbiekben sérülést nála. Egyébként az egy hetet nem muszáj egy huzamban az apjával töltenie ha sok neki. Ezt kellene megbeszélnetek inkább. Nem ismerem az exedet, de bízom benne, nincs olyan kegyetlen apa, aki a gyermeke küszködése ellenére is ott tartja a kicsit magánál, ha ő haza akar menni hozzád.

2011. ápr. 12. 22:10
 12/26 A kérdező kommentje:

de valaki olvasott itt olyan szót, hogy tiltom, vagy nem akarom, hogy menjen vagy bármi????????????

mi a fenéről beszéltek? komolyan, át sem gondoljátok amit írtok :-O

2011. ápr. 12. 22:11
 13/26 anonim ***** válasza:

3 éves kor alatt nem nagyon szoktak egésznapos -ottalvós láthatást adni a különélő szülőnek, de ez csak megállapodás kérdése. A gyerek érdekét kellene nézni. Ha jól érzi magát az apjával, miért ne tölthetne vele egy vagy két hetet? Van telefon - ha nem érzi jól magát, el lehet menni érte. Ez azért nem olyan, mintha táborba adnád, hiszen nem idegenekkel lenne, hanem

az apjával.

2011. ápr. 12. 22:11
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Engedd el, és ha baj lesz, úgyis hív az apa. Engem a mamámékhoz engedtek el két hétre, akkor már voltam 11 is, mégis, hiába szerettem ott lenni, egy hét után olyan honvágyam lett, hogy kiütött a láz, és hánytam. Gyorsan jöttek értem, ahogy hazaértem, egy szippantás az otthoni levegőből, és semmi láz és hányás... Szerintem próbáld meg, hogy vigye el, ha a gyerek nem jól érzi magát, akkor jelez a szervezete, és akkor majd az apa is jelez neked.
2011. ápr. 12. 22:12
 15/26 anonim ***** válasza:
74%

1. A "privát" megállapodás nem kötelezö egyik félre nézve sem, ha komolyan irásban akartok megegyezni - ami célszerü - akkor a biróságnak kell erröl határozatot hozni.

2. Egy közel három éves gyereknek semmi baja sem lesz, ha egy hetet az APJÁVAL tölt -ez nem ugyanaz, mintha idegenek közt lenne.

3. Mivel már eddig is rendszeresen elviszi az apa, és ott is alszik, ezért semmi esély arra, hogy a hosszabb ott-tartózkodás megviselné.

4. Az, hogy miért nem akar közelebb költözni, nem tartozik ide - ennek sok olyan oka lehet, amiröl te nem tudsz, és nem is kell tudnod.

2011. ápr. 12. 22:12
 16/26 A kérdező kommentje:
22:10-es, nem teljesen korrektek vagyunk egymással szemben, azonnal visszahozza, megígérte a hétvégéken is, ha kéne. A másfél nap az, amit tényleg élvez a gyerek, mindkettőnk szerint. (de amúgy az elmúlt egy évben is ennyit találkoztak, a munkája miatt)
2011. ápr. 12. 22:13
 17/26 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem is adj lehetőséget, és beszéljétek meg, ha baj van felhív, könyörgöm mégis csak az apja, neki is pont annyi joga van hozzá, mint neked, közel 3 éves gyerek meg már értelmes, minden azon múlik, hogy adod neki elő, úgy kell elmondani, hogy apával nyaraltok egy jót ketten. Ha valami gond van, akkor meg hazaviszi az apuka.

Törvény nincs arra, hogy meddig viheti, de a gyakorlat valóban az, hogy 3 év alatt ilyen hosszú időre nem szokták megítélni, hogy elvigye, de a bíróság mindig csak kereteket, irányt szab, ti ketten döntitek el, mi legyen.

2011. ápr. 12. 22:15
 18/26 A kérdező kommentje:

22:12-es, egyszerűen kényelmi okokból nem akar jönni, meg tudja, hogy akkor több melója lenne a gyerekkel, ha néha neki kéne hozni-vinni oviba, stb. De nem veszem zokon tőle, ő ilyen.

Amúgy tényleg barátságban váltunk el, és mindketten mint tudatos szülő a legjobbat akarjuk, de mivel ő az első gyerekünk, így a pszihológiai háttérről nincs sok fogalmunk és nekem fura volt, hogy egy ilyen pici jogilag tölthet ennyi időt egyhuzamban (mert ő írta a megszakítás nélkül egy hetet) az anya nélkül, ha kétéves korig van szabályozás, hogy addig nem nem mehet a gyerek ottalvósba. Simán ez érdekelt, nem hiszem, hogy bármi harc lenne kettőnk közt ebből, ha azt mondom, hogy idén még semmiképp, inkább többször hétvégén.

2011. ápr. 12. 22:17
 19/26 anonim ***** válasza:
26%

Törvényi szabályozás? Az nincs, maximum bírói gyakorlat, ez pedig változó. Őszintén szólva én a helyedben, ha már így gondolkdsz, belemennék az egy hétbe, ugyanis a bíró vita esetén simán megítél két, három hetet, vagy odavágja a fele szünidőt, azaz nem csak a nyári, hanem a téli, őszi és tavaszi szünetet is elfelezi szépen neked.

Az agresszív reakciód számomra azt mutatja, hogy talán le kéne ezt a szakításd zárnod magadban. Biztosan nagyon sértett vagy, megbántott, talán még szomorú is. De attól, hogy elviszi a gyermekedet, aki mellékesen az övé is, a gyermeked csak több lesz. És a láthatás neki jár. Neki van joga az apjával lenni. Hidd el, tudom, miről beszélek.

Az én kicsim 18 hónapos, és egy éve vagyunk kettesben. Amin most keresztülmész, az egy folyamat. De elmúlik. Ez a kétségbeesett kapaszkodás is. Én is azt hittem, hogy rossz lesz a kicsimnek, ha nincs velem. De ez nem igaz. Boldog. És nekem ennyi elég.

2011. ápr. 12. 22:18
 20/26 A kérdező kommentje:

22:18-as, tévedsz, semmi kapaszkodás, mi már rég különéltünk és semmi sértettség nincs. :-)

a fele szünidőtől az apja hülyét is kapna, tuti nem tartana ennyi időre igényt, sőt :-)

a hozzáállásommal semmi baj szerintem, se neki, se másnak :-) viszi a gyereket, sőt, én viszem be neki vonattal félútra (ezt is én ajánlottam fel neki, mert hozzánkig lusta kivonatozni) :-) Azért neki most a nagy szabadság és csajozás tetszik ám, ami rá is fér. :-)

2011. ápr. 12. 22:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!