Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Miért van az, hogy szinte minden ex ki akarja használni a volt párját?
A problémám a következő: a párom és a felesége hitelre vettek egy lakást rengeteg pénzért, fölvették hozzá a megelőlegező szocpolt a 2. gyerekre. Egy közös gyerekük van. Időközben szétmentek, de a válást még nem adták be, mert a párom felesége olyan ötletekkel áll elő, hogy pl. várjanak még, mert ő nem akarja visszafizetni a szocpolt, inkább szül egy gyereket a mostani pasijának (ami időközben meg is történt), akit bejelentenének, mint közös gyerek, így nem kell a szocpolt visszafizetni. Azonban a párom lemondana a lakás 50%-os részéről a tényleg közös gyerekük javára, ennek ellenére fizet havonta 40000,-ot gyerektartásként (ennek egy kis része a lakáshitel egy része)+ a családjának fizet havi 20000,-ot, mert ők is adtak kölcsön mikor vették a lakást.
A felesége ragaszkodik ahhoz, hogy megtartsák azt a lakást, hiába sok a törlesztője (most havi 110.000,- és még van 25 év hátra), viszont a hitelt nem akarja átvállalni. Sem eladni, sem átvállalni nem akarja, mert neki jó így, hogy a párom nevén van a hitel.
A felség pasija is kijelentette, akitől most az új gyerek van, hogy ő nem hajlandó átvállalni a hitelt.
Azonban így mi sem boldogulunk, hisz így ott a hitel a páromon és akármi történik nem tud mit tenni.
A kérdésem az lenne, hogy ha egyoldalúan ő adja be a válópert, akkor a bíróság kötelezheti a feleségét a hitel átvállalására? Mennyi gyerektartást kellene fizetnie, ha nettó 200e a fizetése, de a mi háztartásunkban is van két kisgyerek, akiket nevelünk? Figyelembe veszik az ő gyerekük tényleges szükségleteit? Az szerintem nincs havi 40000,- mivel még csak 5,5 éves.
Segítsetek! Ebből tényleg nincs kiút?
Érdekes ez, én is ex lettem és új feleség. Hála istennek, bele tudok nézni a tükörbe, de nem könnyű ezt elérni. Nagyon kedves hölgy arra tanított, 5 pecre képzeljem magam a másik ember helyébe.... Ekkor beláttam, "hallgattassék" meg mind két fél. Igazán, csak így lehet véleményt mondani. Csiszár Jenő rádió műsorában, sok sorsról lehet hallani, de ami a lényeg " A JÓ ISTEN, MINDIG X-RE JÁTSZIK" ezt a jó tanácsot adja mindenkinek.
És működik, van vissza jelzés. Tapasztalom.....
Kérlek Te is gondold át, tiszta szívvel és józan fejjel.
A megoldásra összpontosítva, de milyen áron az nem mindegy.
Nézd ez az én véleményem, gondolom azért írtál ide, mert kíváncsi vagy másokéra. Kívánok neked sok szeretettet, ez a világ különben sem egyszerű, hát még így.
Üdvözlettel
Kedves kérdező!
Sokáig gondolkodtam, mire eljutottam arra a szintre, hogy már indulatok nélkül meg tudom írni a véleményemet, hiszen jómagam is voltam /vagyok hasonló szituációban, ismeretlenül nem szerettem volna az érzéseimet rád zúdítani.
Először is: ha már írsz valamit, ami a problémás, kérlek ne csak a te verziódat írd meg, hanem ami a valóság, hiszen megoldást is csak így tudnak neked adni.
Persze sokkal szebb így, a te szemszögedből, amiben még úgy is néz ki, mintha az a galád bestia tönkre akarna tenni titeket.
Szerintem ő éppúgy szabadulni szeretne tőletek és a kötöttségtől, mint fordítva. Az esetleg eszedbe se jut, hogy nem arról van szó, hogy nem akarja átvenni a hitelt, hanem nem tudja ezt miből kivitelezni? Uram bocsá' nem rendelkezik kellő önerővel, banki segédháttérrel? Szerinted neki egyszerű volt összevakarni magát, miután elvesztette a férjét? Nem olyan egyszerű apa nélkül gyereket nevelni, még ha van is párja az ember lányának. Tényleg, miattad mentek szét, vagy már rég nem voltak együtt, mielőtt te a képbe kerültél?
Ja, az a rész nagyon tetszett, hogy "lemondana a lakás 50 %-ról a közös gyerek javára...ennek ellenére gyt-t fizet". Milyen 50 %-ról, amikor a lakás értéke (attól függ, hol van), tuti kisebb, mint maga a hitel. Az a tul. rész csak papíron létezik... . Egyáltalán ki fizeti a hitelt? Ti vagy ő? Ha eladnák a lakást, neki lenne hova mennie (mivel te írtad, hogy nemrég vettetek egy panelt.., tehát mégis tudtatok valahogy boldogulni.., annyira rosszul azért mégse megy...). Ha a lakást közösen vették hitelből, akkor mindkét fél benne van, akarva-akaratlanul. Senki se szorított szerintem anno kést a párod nyakához, hogy a papírokat aláírja, bármit is mondjon mostanság. Ugyanúgy a hitel is közös lesz, ha a másik fél csak adóstársként szerepel is benne, vagy ténylegesen 50%-ban rajta van a hitel. Az exnek ugyanúgy van vesztenivalója. nekünk az jelentette a megoldást, hogy a válás előtt írtunk egy megállapodást ügyvéd előtt, hogy én fizetem a hitelt és minden mást, cserébe a hitelszerződés lejárta után az enyém lesz a ház. Persze azt is belevettük, hogy ha a lakást nem tudom fizetni, beleegyezek, hogy értékesítsük a lakást (ha hamarabb meghalok, az örökösökre száll a kötelezettség). Ennyi az egész.
Jómagam sok ügyvéddel, bíróval beszéltem anno, és mind azt mondta, jobban tesszük, ha nem a bíróságra bízzuk a dolog megoldását, mert egyrészt baromi sokba kerül a per illetéke ( a lakás tul. részének 6%-a), nem beszélve az ügyvédi díjakról, eljárási költségekről, másrészt ti se jöttök ki ebből jól anyagilag.
Na, remélem segítettem, és nektek nem kell átmenni mindazon, amin mi anno..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!