Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elvált anyukák (ha nálatok helyezték el a gyerekeket), hogy jutottatok erre a döntésre, és mennyi idő után? Hogy zajlott ez a dolog?
6 év után, és két 3 év alatti gyerekkel itt állok, tanácstalanul.Már a környezetünk is tapasztalja, hogy nincs rendben minden a kapcsolatunkkal.A férjem nem ver minket, nem iszik, nem nőzik.Csak éppen úgy viselkedik mint egy gyerek.Ő mindig fáradt ha haza ér a munkából,nem hajlandó semmit se csinálni itthon, a gyerekekkel is keveset foglalkozik.Ha megkérem valamire általában "majd" megcsinálja!A pénzkezelését rám hagyja,de nem sok mindenről hajlandó lemondani, és ha elcsúszok a számlákkal akkor engem hibáztat.Pedig nem szórom a pénzt, nincs semmilyen szenvedélyem, nem járok fodrászhoz,kozmetikushoz stb.Amióta együtt vagyunk többször volt hogy úgy otthagyta az állását, hogy egyik napról a másikra, mert épp valamin felkapta a vizet.Sajnos ezt már egyszer azóta is megcsinálta,hogy megszületett a fiam.És ilyenkor is elcsúszunk.Már több helyről is hallom, hogy valamit tennem kéne, és már komolyan elgondolkodtam a váláson is.Csak ugyan akkor nem tudom elképzelni, hogy a fiam,meg a lányom ne lássa minden nap az apját.De ez a mostani helyzet is tarthatatlan.És úgy érzem már nem úgy szeretem a férjem ahogy kéne.Szeretem mint a gyerekeim apját, de nem vagyok benne biztos hogy úgy mint egy társat.Már nem is kívánom.Ha 1-2 hétig nincs intimitás fel se tűnik.
Ti hogy vészeltétek át ezt az időszakot.A gyerekek hogy viselték/viselik?Hogy zajlik a láthatás?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Férjem is elvált (mármint az előző feleségétől, ahol volt közös gyerek). Ők korlátlan láthatásban egyeztek meg, úgyhogy csak a gyereken és az apán múlik, hogy mikor találkoznak. (Legalábbis neki kamasz lánya van és nem mindig ér rá az apjára, ezért kell egyeztetniük.)
A korlátlan láthatással bármikor találkozhat a gyerekekkel, azt hiszem annyi a kötelezettsége (de az illem is ezt diktálja), hogy előtte szóljon, hogy megy a gyerekekért.
Szerintem ezek nem akkora problémák amiken ne lehetne segíteni... vagy legalábbis ezért nem kéne még elválni.
Ha ütne, verne, inna, nőzne, akkor megérteném, hogy a váláson gondolkozol, de így...ezért van ennyi válás, nagyon könnyen feladják az emberek, nem tudnak alkalmazkodni (ez a férjedre is vonatkozik).
"...jóban rosszban..."
Amikor a problémák már évek óta fenn állnak és nem történik semmi változás, hiába a sok beszélgetés,meg elhatározás hogy változtatni fog.Akkor igenis elgondolkodik az ember a váláson, főleg, ha úgy érzi már nem szereti a másikat.
Mellesleg szerintem az, hogy nincs egy biztos anyagi hátterünk, állandóan kunyerálnunk kell, és tologatjuk a számlákat, és remegek, mikor kopogtatnak a végrehajtók,vagy kapcsolják ki a fűtést, az szerintem igenis nagy probléma!Jó mondjuk ilyenre nem nagyon van esély, mert ha mást nem az utolsó pillanatban valakitől kunyerálunk, de sose tudjuk mikor tudjuk visszaadni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!