Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Férjemmel 17 éve vagyunk...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Férjemmel 17 éve vagyunk házasok,3-om gyermekünk van. Én válni szeretnék, de a férjem nem. Mi jár nekem, ha elválok? Persze a gyerekeket viszem.

Figyelt kérdés
A házunkat eltartási szerződéssel írták apósomék a nevünkre, haszonélvezet van rajta. Szüleim nagyon sok pénzt öltek ebbe a házba, amink van majdnem mind a szüleimtől kaptuk+az én örökségem.
2009. febr. 9. 18:50
 1/9 anonim ***** válasza:
81%
Miért válsz el? Milyen idősek a gyerekek? Ezt mindfigyelembe veszi a bíróság. Hány évesek vagytok? Van valami papír arról, hogy a Te pénzed van a házban?
2009. febr. 9. 19:00
 2/9 anonim ***** válasza:
45%
Szerintem ennyi ido utan felesbe megy minden.
2009. febr. 9. 19:38
 3/9 anonim ***** válasza:
78%

A bíróságot nem érdekli a válás oka,és egyik fél akarata is elég hozzá,hogy elválasszanak.Biztosan megvan az okod rá,hogy válni akarsz,és jól meggondoltad.Normális esetben szerintem is fele-fele arányban osztoznátok,de ha haszonélvezet van a házon,akkor amíg a haszonélvező él,addig nem követelhetsz semmit.Hacsak azt nem,amit a szüleid ráköltöttek.Természetesen igazolni kell ezt is.

De jobb lenne ügyvédet kérdezned,szokott erre járni egy és tanácsot adni.Talán benéz most is.

Minden jót neked,és remélem nem lesz nagy bonyodalom körülöttetek.17 év után nem lehet könnyű válni,de gondolom együtt élni sem,ha ezt választottad.

2009. febr. 9. 20:28
 4/9 anonim válasza:
58%
A világ, amelyben élünk arról szól, hogy ami elromlott cseréld le egy újra. Dobd ki, válj meg az élromlott régitől. A mosógépeket már úgy gyártják, hogy egy pár év el fog romlani, s vegyed az újat, mert már nem érdemes megjavíttatni. Már szinte semmi sem értékálló. Sajnos ez a gondolkodás kivetül az egész életünkre, így a házasságunkra is. Muszáj ennek a sodrásnak ellenállnunk. Nincs tökéletes házasság, s a válások nagy része értelmetlen.
2009. febr. 9. 23:33
 5/9 anonim válasza:
50%

az is lehet ha elválsz és nem fogod istápolni aposodat akkormeg elálsz a szerződéstől akkor nem kapsz semmit see csak azt amivel igazolod hogy te vetted a házhoz illetve nem te hanem apádék mert ha te vetted aaz közös tulajdon de azt is csak akkori belekerülési árban max jová irhatják de ha nálad marad a gyerek akkor több részt is megkaphatsz

főleg ha szocpolt is vettetek fel rá

2009. febr. 10. 09:52
 6/9 anonim ***** válasza:
58%
a gyerekeken kívul tulajdonképpen semmi.elvileg a fele járna, de míg élnek a haszonélvezok addig semmi.amit a szuleid adtak azt nagyon nehezen tudnátok bizonyítani gondolom a számlák már nincsenek meg és a bíróság még azt is felezné.a + orokséged mi volt, hogy még azt is beletetted?és miért akarsz elválni?ezzel elveszíted a 17 éves munkád gyumolcsét és azt is amit a szuleid belefektettek.nincs más megoldás?mennyi idosek a gyerekek?és ok mit szólnak hozzá?
2009. febr. 11. 00:09
 7/9 anonim válasza:
100%
Én 14év után döntöttem a válás mellett. 2 hét mulva mondják ki a válást. A 3 gyereken kívül nem sok mindenem maradt.Közös volt minden a lakás is, de mikor kapom meg a részem azt még nem tudom. 1,5 éve vagyunk külön,de még a gyerekek eltarására sem kaptam semmit. Hosszú folyamat és nagyon nehéz, de én nem bántam meg, megvolt az okom,hogy váljak. Biztos neked is megvan.
2009. febr. 11. 20:50
 8/9 A kérdező kommentje:
Igen,okom az van rá,hogy elváljak.Hogy a gyerekek mit szólnak?Már megértik Ők is,mert látják a sorsom.Sajnos én is rájöttem,hogy míg nincsen biztos pont a hátam mögött,nem tudok mit tenni....maradnom kell:(A férjem nem akar semmit eladni,ennek fényében nagyon nehéz.És amint azt mindenki olvashatta,a családja elég rendesen bebiztosította Őt az eltartási szerződéssel.Egyszóval engem kisemmiztek...pedig 17 évet dolgoztam itt,nem is akár hogyan.Köszönöm a válaszokat és a segítséget is.
2009. febr. 12. 11:22
 9/9 anonim ***** válasza:

nagyon sajnállak ,komolyan.valóban ,ha elválsz újból a semmibol kell kezdened mindent, szinte elolrol.nagyon meg kell gondolnod.ha egyedul lennél akkor is nehéz lenne, hát még 3 gyerekkel?még ha a férjed el akarna is mindent adni akkor sem tudnátok megtenni , mivel az "eltartási" szerzodés és a haszonélvezetet nehezen lehet megszuntetni .azt lehet mondani :foglyok vagytok a saját házatokban.bírósági úton lehetne valamit "kikovetelni" , de milyen áron és mennyit?

nekunk egy gyerekunk van, mi ezt a hercehurcát ,mármint a haszonélvezet megszuntetését végigvittuk a bíróságon /mert már válóperben voltunk anyósom miatt/nekunk azonban csak a ház egynegyedén volt haszonélvezet anyósomon /az após már akkor meghalt/ és úgyis annyit kellet neki fizetni amennyin egy házat tudott magának venni.viszont azóta is az emberek szemében én vagyok a hibás, mert elzavartam anyósomat, aki azóta sem szól sem a fiához de még az unokájához sem és a férjem két testvére sem beszél velunk.az anyagiak mellet ennyi volt az erkolcsi ára a haszonélvezetnek.ez egy ordogi kor és aki ilyenbe beleesik annak az elején kell meggondolni míg nincs benne.

2009. febr. 12. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!