Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » El tudom-e hagyni a férjemet...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

El tudom-e hagyni a férjemet a szerelmemért?

Figyelt kérdés
Szeretem és nagyon "bírom" a férjemet, jó a kapcsolatunk, 2 gyermekünk van. Viszont van egy szerelmem, akivel csak interneten tudunk találkozni.Ő is házas,de az a tervünk,hogy szeretnénk együtt élni. Ővele teljesen más életem lenne, mert sokkal családcentrikusabb és megbízhatóbb, mint a férjem.Nagyon jó gondolkodású ember. Csak azt nem tudom, ha elválnék a férjemtől,nem hiányozna-e nagyon vagy nem sajnálnám-e annyira, hogy utólag megbánnám, amit tettem vele? Mindig nagyon aggódom érte,mert szeretem is még, tehát nem arról van szó, hogy elhidegültem tőle. A szex is jó vele. Nagyon félek attól,ha elhagyom,nagyon fog szenvedni és vele együtt ettől én is!Mégis vágyom egy másfajta életre a kedvesemmel,akivel mindenben nagyon egy hullámon vagyunk. Nem tudom, hogy merjek-e lépni, és hogy mi az, amit fontosabbnak kell tartani.Egy családot egybefogni és a férjem mellett kitartani egy életen át jóban-rosszban,(hiszen felelősnek is érzem magam ezekért), vagy az igazi szerelmet - ami csak egyszer van egy életben - nem kihagyni? Azt azért hozzá kell tennem, hogy volt egy időszak (néhány év), amikor a férjem elhanyagolt,sokat eljárt a haverjaival kocsmázni, ahelyett, hogy a családjával töltötte volna az idejét.Ezért is volt szükségem valakire, aki törődött velem. Várom a véleményeket,főleg azoktól,akik voltak hasonló helyzetben, mit éreztek,meglépték-e,hogyan élték át vagy túl.
2009. febr. 5. 20:11
1 2 3 4 5
 21/50 anonim ***** válasza:
93%
És azt se felejtsük el, hogy a szerelmednek is van családja. Még Ő sem hagyta el. Szóval azt sem tudod hogyan reagál a párja. Lehet, hogy nem hagyná el mégsem. Meg aztán ne felejtsük el, hogy nagyon sok pasi kamuzik a meglévő kapcsolatáról, pláne a neten. Aztán a végén kiderül, hogy nem is élnek rosszul. Szóval járt utat a járatlanért.....(de bátraké a szerencse :) )
2009. febr. 11. 08:01
 22/50 anonim ***** válasza:
69%
Én a "jól olvastam" vagyok. Bocsi, de látom van akit bánt a véleményem. Én nem voltam házas és gyerekem sincs. Tehát lehet, hogy rosszul gondolkodom, de szerintem a házasság egy formális dolog és csak egy papír. Az esküvő az szép, de a szíved az, ahol a házasságok köttetnek és felbontatnak. nekem az a véleményem, hogy a kérdező egy táblát tett a nyakába és ráírta "segítsetek - El tudom-e hagyni..." És emberek arra járnak, oda kiabálnak egy-két szót. De néhányan megállnak és hosszabb eszmefuttatással a nem, vagy igen oldalról próbálnak segíteni. Én próbáltam az én saját véleményemet elmondani és megállni egy pillanatra. Mert ha a kérdező nem szakdolgozathoz gyűjt anyagot, ahogy mondta, akkor gondja van. Nem is kicsi. De még fiatal és majd kiheveri, ha valaki rossz tanácsot ad. Úgy is ő fog dönteni, de részletek nélkül senki sem tud igazán segíteni. Tudom, hogy nehéz, de én azt javaslom, hogy osszad meg a gondodat egy megbízható barátnőddel és ő többet lát, mint mi. Sokkal jobban tud segíteni. És még most is azt mondom, hogy SOK SIKERT A DÖNTÉSEDHEZ! Mert mindenki azt mond, amit akar, de te fogsz dönteni a sorsodról.
2009. febr. 11. 11:50
 23/50 anonim ***** válasza:
100%
ebben teljesen igazad van.a saját sorsát csakis neki kell eldonteni, tanácsot kapott már jót és rosszat is.de valóban "messzirol jott ember azt mond amit akar " alapon én is azt mondom utánna kellene járnia, hol lakik, mivel foglalkozik, milyen a családja valójában ki is a NAGY O ?
2009. febr. 11. 14:11
 24/50 A kérdező kommentje:

Nem egy "messziről jött ember" a szerelmem! Régi "ismerősök" vagyunk. Nagyon jól ismerem őt is és a családját is. Tudom, mivel foglalkozik, tudom, hol és hogyan élnek. Sok évvel ezelőtt a családjaink összejártak. Aztán megesett, aminek talán nem kellett volna, hogy összejöttünk. Bár én sosem bántam meg, mert csak jót kaptam tőle! 2 évig nagyon ritkán (2-3 havonta) találkozgattunk. De akkor nem akartunk többet, nem éreztük olyan komolynak a kapcsolatunkat. Fontosabb volt, hogy a családjaink egyben maradjanak. Aztán ők elköltöztek és gondoltuk, ezzel vége is lett közöttünk mindennek. De néhány éve összejöttünk az interneten. Találkozni nem tudunk, viszont lelkileg napról napra sokkal jobban összekötődtünk, mint azt bárki is gondolná. De ez csak azért lehetett, mert volt előzmény, volt közös múltunk, csodás emlékeink. Egy vad idegenben nem bíznék meg interneten keresztül. Nekem is hihetetlen, de így van: a távolság közelebb hozott minket. Annyira közel, hogy komolyan elgondolkoztunk azon, hogy együtt kellene élnünk, mert egymásnak teremtett minket az Isten. Viszont az említett aggodalmaim a családom iránt nehézzé teszik nekem meghozni ezt a döntést.

Nagyon köszönöm a sok hozzászólást, véleményt!

2009. febr. 11. 21:03
 25/50 anonim ***** válasza:
47%
Én is elhagytam a férjemet a szerelmemért, és nagyon megérte!A mostani párom is házas volt! Nagyon boldogok vagyunk, és örülök, hogy megtettük ezt a lépést! Mindenkinek csak azt tudom ajánlani, hogy legyen bátor és merje felvállalni a boldogabb jövőt!
2009. febr. 11. 21:07
 26/50 anonim ***** válasza:
100%

Én is ebben a "cipőben" járok ugyanezek a dolgok gyötörnek és tanácstalanságom, amit már a férjem is tud, és a szeretőm is persze, megkeseríti mindhármunk életét. Nekem "csak" a szex nem volt jó otthon, 18 évi házasság és 2 gyermek után 34 évesen valami elmúlt és nem jelent semmit. A férjem mióta tudja, hogy a váláson gondolkodom, hozzáteszem ezt már akkor mondtam neki, mielőtt még szeretőm volt, szóval azóta megpróbál mindent megtenni hogy visszahódítson és látom, hogy nekem nagyon jó mellette a biztonság és a szeretete szempontjából, de kérdem én megalkuvó legyek és kényelmességem miatt maradjak és törődjek bele, hogy van ami nem jó, és tűrjem, vagy legyek bátor, mindezt dobjam el, és próbáljam meg egy új ember oldalán rengeteg keserűség árán, amit okozok majd a családomnak. Akivel megismerkedtem azzal úgy érzem tudnék új életet kezdeni, bár biztos vagyok benne, nem lesz olyan tökéletes mint a férjem, de hát ebben sem lehetek végül is biztos, lehet, hogy vele is össze tudok majd olyan jól csiszolódni. És nagyon jó vele a szex, tapasztalt és nagyon érez engem. Úgyhogy segíteni a válaszommal nem tudok, csak hasonló kérdéseim. Az agyammal tudom, hogy meg kellene tennem, ha most látok esélyt egy új életre, boldogságra, mert minden embernek szüksége van a harmóniára, vágyom, hogy érinthessem a másikat, vagy nőként nézhessek rá, és nem elég, hogy nőként nézzenek rám. Ha most nem lépek, akkor vagy szeretők sora vár rám, ami az én erkölcsömmel ellentétes, vagy belenyugszom a gyengeségembe. Tulajdonképpen az én nagy kérdésem: lehet e egy testileg elhidegült kapcsolatot még rendbe hozni, vágyhatok e még annak a csókjára, akinél nem érzek már semmit?(de egyébként nagyon jól elvagyunk...)

Ha most elolvasnám a levelem, akkor azt mondanám idegenként, hogy tegyem meg, de tudjátok rettenetes látnom a férjem szenvedését, és érzelmileg nagyon kötődöm hozzá, hisz 17 éves korom óta vele vagyok. És nem tudom azt mondani neki, hogy menjen el, vagy hogy én megyek, mert rettenetesen sajnálom. A szívem szakad meg. És az övé is. Vajon mindenki a válásakor ezt éli meg, az is aki a válni akaró fél?

2009. febr. 12. 09:06
 27/50 anonim ***** válasza:
91%

szerintem ti nem is akartok válni és a tudatalattiban szeretitek a férjeiteket.és nem mindenki érez így aki válni akar , sot legtobben azért válnak mert már "gyulolik " egymást.ti mindketten úgy beszéltek, mint aki még szereti a férjét .

én inkább szexuálpszichológust ajánlanék a válás helyett.

2009. febr. 12. 10:16
 28/50 anonim ***** válasza:
100%

ezen a fajta segítségen már én is gondolkodtam, de mit lehet azon megbeszélni, ha egyszer nem is vágyom rá? Az inkább olyan rábeszélésnek tűnik. És túl vagyok már az utálaton, mert éreztem már azt is, de mióta próbálkozik hogy rendbe hozza amit még lehet, nos azóta ismét emberileg közelebb kerültünk egymáshoz.

Tényleg el kellene mennem szakemberhez, mert akkor mi ez a csak azért is kitörés-vágyás? Miért akarnánk valami új és elsöprő érzéseket? Ezen morfondírozom. A többség azt mondja, hogy minden ilyen új érzelem elmúlik és lecsendesedik, és én már tudom, hogy mivé, de jó lenne még érezni még izgalmasat, olyat amit mindenki érez, az elején biztos. Higgyétek el, nem olvasok romantikus regényeket. Utálom a nyáltömeget. De valahogy töltetet ad egy új cél, egy új élet gondolata. Meg félelmet is nagyon sokat.

2009. febr. 12. 11:13
 29/50 anonim ***** válasza:
83%
Hány évesek a gyerekeitek? Kérdezem a kérdés hozzászólójától. A szex miatt feladni egy házasságot? Ha jól megvagytok szerintem ne, a dolgát meg mindenki intézheti a másik mögött.
2009. febr. 12. 14:24
 30/50 anonim ***** válasza:
100%
én is azt mondom, inkább titokban az elsopro érzelmeket, mert lehet, hogy aztán elsopro gondok lennének pl. anyagi vagy akár erkolcsi téren és lehet , hogy nem érné meg.persze, hogy mindenki vágyik ilyesmire.én 50 vagyok és még nekem is vannak ilyen érzelmeim,/a férjem is megissza és nem is az a kedves, beszélgetos/. viszont látom, hogy akik próbáltak változtatni egy új kapcsolatot létrehozni, bizony azoknál is hamar kihúnytak az érzelmek és csak a gyerekek itták meg a levét.pl a novérem férje is 49 évesen hagyta ot el, új családot alapított egy 23 éves kislánnyal és bizony már menne vissza , de már ott van 2 gyerek az új családban és már nem lehet.a szerelem elmúlt a gyerekekre pedig dolgozni kell idosodo fejjel is és már csak a ruha lóg rajta./azelott a novérem mellett úriember volt, vasalt munkásruhája volt úgyhogy visszasírja a volt életét/.
2009. febr. 12. 15:02
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!