Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fontos: Ott akarom hagyni a páromat.5 éve élünk együtt. Mire figyeljek oda? Kiszúrtak veletek elköltözéskor?
Milyen butaságokat hordtok össze itt...
Az élettársi viszony ugyan úgy vagyonközösséget jelent, mint a házasság, gyakorlatban közel ugyan olyan jogaid vannak. Itt olvasgass:
Tehát ugyan úgy igényelheted mindennek a felét, amit együtt vettetek.
Csak a lényeg maradt ki, bocsi:
A bírósági gyakorlat szerint ez az együttélés feltételezi a felek közös lakásban való együttélését, a közös háztartás fenntartását, valamint azt is, hogy a kívülálló más személyekkel szemben az összetartozásukat kifejezésre juttatják. A vagyoni viszonyok rendezése a Ptk. rendelkezései értelmében úgy működik, hogy az élettársak együttélésük alatt a szerzésben való közreműködésük arányában szereznek közös tulajdont, ha pedig a közreműködés aránya nem állapítható meg, azt azonos mértékűnek kell tekinteni, hozzátéve, hogy a háztartásban elvégzett munka a szerzésben való közreműködésnek minősül.
buta vagyok. Én mindenhol csak azt hallottam (bnők is ezt lökik), hogy minek a házasság, a vége úgy is válás lesz, és kinek kell az, hogy temérdek pénzért esküvőt tartsunk, majd kifizessünk egy válás esetén temérdek pénzt perre, ügyvédre.
De ezek szerint akkor ugyanott tartunk.
Ezt miért nem mondják el az embereknek? miért minden csak arról szól, hogy szeretni lehet papír nélkül is, és még szétköltözni is könnyebb? :( el vagyok keseredve :( gyűjthetek ügyvédre pénzt :( remek.
ööö persze, hogy bíróságra kell menni.
Miért, mit gondoltál, hogyha nem tudtok megegyezni akkor ki fog dönteni? A sóhivatal?
Ügyvédet nem kötelező fogadni, sőt, ha egy mosógépről meg egy kisértékű autó (feléről) van szó akkor nem is érdemes, mert többet fizetnél az ügyvédnek, mint amennyit a végén kapnál az exedtől.
Írd össze, hogy mit, minek a felét követeled tőle és add fel ajánlott tértivevényes levélben neki. Ha önként elköltözöl nem jár lakáshasználati díj sem már neked, tehát ezt is vedd figyelembe. Viszont a házasságotok alatt fizetett hitel fele részének erejéig tulajdonjogot keletkeztet az adott dolgon. Ezt se hagyd ki.
Ha nem reagál normálisan, szedj össze értékben annyit, amennyit ér a te tulajdonrészed, vidd magaddal és költözz el amikor ö nincs otthon.
Én csak egyet nem értek!
Miért nem lehet vele leülni és megbeszélni ezeket a dolgokat??? Egy csomó pénzt (ügyvéd tárgyalás) sok időt és még több energiát spórolnátok.
Én még mindig azt ajánlanám, hogy járjátok közösen át a lakást és írjátok össze, hogy mi az ami közös (volt). Írjatok értéket is mellé, majd üljetek le és beszéljétek át, hogy ki mire tart igényt. Amiben nem tudtok megegyezni (közös lista) abban az esetben az egyik fél fizesse ki a becsült érték felét a másiknak, vagy ha ez nem megy akkor abban az értékben válogathat a "közös listáról"... Tehát ha vinni akarod a mosógépet (80e), akkor annak az árnak feléért pl: 40.e Ft értékben választhatsz a listáról (cd lejátszó + porszívó). Fogjátok fel úgy hogy ez egy társasjáték, vagy csapatjáték: Van két csapat +10 fő: először az egyik csapatkapitány választ utána a másik....
Próbáljátok megbeszélni, mert gondolom neki sem lesz jó ha állandóan a volt közös dolgaitokat látja, és/vagy egy hét után miután kiharcolta a kukában végzi. Vagy egy csomó lóvét dobtok ki az ablakon ( ezt a két indokot is felhozhatod a meggyőzésében) Amúgy a bíróság is ezt fogja tenni...
Ha 5 évig együtt voltatok, akkor legalább lehetne bennetek annyi tolerancia hogy erre sort tudjatok keríteni. (megjegyzem hogy az osztoszkodást már óvodában megtanulja az ember)
Vagy fogadjatok fel engem (mint pártatlan 3. személyt) és megdumcsizzuk ezeket a dolgokat 30ezer Ft-ért XDDDD igaz nem vagyok ügyvéd :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!