Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Fontos: Ott akarom hagyni a páromat.5 éve élünk együtt. Mire figyeljek oda? Kiszúrtak veletek elköltözéskor?
Arra figyelj, hogy emberségesen váljatok el. Hogy amennyire lehet egyikőtökben se maradjon szálka...Ez a férfi/nő valamikor a párod volt...
Légy ott a költözés pillanatában, de ne veszítsd el a fejedet...
Szerintem egyszerű: nem kell cirkusz, hanem normális hangnemben le kell ülni és elmagyarázni, hogy mi nem működött köztetek. Kérdés az hogy már jelezted-e a szándékodat az illető nő/ ff felé (pl.: bébi, van egy kis problémám, vagy nem lehetne ezt másként?...stb), vagy most borítod-e először a bilit? Szóval hogy nem is akarsz megdolgozni egy kapcsolatért, valami nem működik és kiszállsz belőle? Mert ez utóbbi írtó nehéz lesz....
Ha már voltak konfliktusok, és jelezted felé, akkor valamennyire elfogadható a döntésed, de egyre kérlek: ne ígérgess neki semmit, főleg azt ne hogy elviszed nyaralni, visszafogadod, hogy mindig ott leszel mellette gondolatban, meg ilyen hülyeségeket : neeeeeeeeee mert felesleges.
Igen, már mondtam neki. Üvöltözött egy sort, és megpróbált minden hibát rám osztani.
A gond az, hogy van egy közös autónk: közös hitelre vettük meg és már ki is fizettük. Nem akarnám azt ott hagyni, de biztos, hogy ő nem fogja átengedni. A hitelt az ő nevére vettük fel.
Ezen kívül nyilván van sok közös apróságunk: dvd lejátszó, filmek, könyvek, 1 mosógép.
Mivel közös kasszán voltunk, minden felesbe ment :( és most mit csináljak?
Lehet hogy ezt akkor bebuktad.
Magától nyilván nem fogja neked adni az autót, ami ezek szerint az ő nevén is van. Bíróságon követelheted a részed, amit ugye bizonyítanod kell, hogy részben te fizettél. De ha meg is ítélik, miből fogod visszakapni? Ha eladja az autót, nem kapja vissza a befektetett összeget, tehát már eleve bukta.
Akkor ajánld fel, hogy a befizetett összeget visszafizeti és megtarthatja a kocsit. Vagy Te fizeted ki az ő részét és te tartod meg a kocsit. Hogy miből? Vegyél fel hitelt, vagy ő vegyen fel hitelt, ennyi. Vagy adjátok el a kocsit és a befizetett díj arányában osszátok szét a lovét....
Én azt ajánlanám, hogy írjátok le papírra, hogy mit vettetek közösen, és mielőtt pakolnál, beszéljétek meg, hogy ki mihez ragaszkodik, ki mit visz... Mindent nem fogsz tudni elvinni amibe belefizettél, mert ő is ugyanúgy bele fizetett.
En mikor 7 ev utan koltoztem mindent otthagytam, tudtam,hogyha megyek ugy fogok, hogy ket boronddel csenben.Szemtol-szemben nem engedett volna el.Igy azt vittem,amit ket kezben elbirtam. Auto kozos volt, amin meg hitel volt apukam neven,de otthagytam neki.Meg mindent,amit az evek alatt megvettunk.
Tudtam,hogy semmit nem ad oda es nem fizet ki,de nem erdekelt mar igazan. Az uj parommal olyan boldog eveket eltunk meg,hogy megerte,nem sajnalom erte. Aztan abbol a kapcsolatbol 3,5 ev utan mar ugy jottem el,hogy mindent en vittem,mert o elkoltozott hamarabb.
Szerintem ido kell ahhoz,hogy tudjatok egyezkedni a kozos dolgokon. Eloszor ideges lesz,meg nem fogja felfogni,aztan majd igen es meg tudjatok beszelni. De ne aznap kezd el neki mondani, amikor koltozol.
30/L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!