Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha házasságunk alatt férjem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha házasságunk alatt férjem vett fel a saját nevére hiteleket, de már rendezte, akkor is kötelezhet a hitelek felének kifizetésére?

Figyelt kérdés
3 hónapja adtam be a válást, azóta külön élünk. Múlt héten rendezte az összes hitelt, ergo most 0 tartozás van a nevén. Ettől még kötelezhet engem arra, hogy a felvett hitelei felét neki visszafizessem?
2011. jan. 13. 23:29
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
84%
Ha a telek papíron az anyjáéké volt, tehát az eladás az ő nevükben történt, akkor sajnos követelheti, de nem a hitel felét, hanem a szétköltözéskor fenálló hiteltartozás felét. Nagy összegről van szó?
2011. jan. 14. 10:13
 12/26 A kérdező kommentje:
Őszintén szólva fogalmam sincs, de úgy kb 1,5 - 2 milla :(
2011. jan. 14. 10:15
 13/26 anonim ***** válasza:
84%
Én már azt sem értem, hogy adhatta el a telket, ha nem az övé volt.
2011. jan. 14. 10:18
 14/26 A kérdező kommentje:
Ja, de azt azért hozzáteszem, hogy míg együtt voltunk, közös volt a bankszámlánk, és mivel a családtámogatási pénz jött mindig előbb, a bank abból vonta le a személyi kölcsön törlesztőjét, a maradékból pedig a hitelkártyákra lett fizetve, tehát valahol az én pénzemből volt eddig fizetve a dolog. Persze, a hónap többi részében az övéből éltünk, de jórész miatta kellett folyton a hitelhez nyúlni.
2011. jan. 14. 10:19
 15/26 A kérdező kommentje:
Anyjáék beleegyezésével adta el , ebből a célból, hogy kifizesse a hiteleket.
2011. jan. 14. 10:20
 16/26 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, az nem kevés. Ha ide nem jön fel a jogász, akkor próbáld meg a www.jogiforum.hu-n feltenni a kérdésedet, ingyen adnak tanácsot jogászok. Egyáltalán tudtál a hitelről? Mire vette fel?
2011. jan. 14. 10:20
 17/26 A kérdező kommentje:

Tudtam róla, csak épp meg nem kérdezett róla. Amikor felhívta a bank az ajánlattal, rávágta, hogy érdekli. A megélhetésünkre vette fel, mivel hála neki, cseppet elúsztunk anyagilag. Mondjuk először a kocsijára vette fel, hogy kifizesse, aztán volt, hogy annak a javíttatására ment a pénz...

Voltam bent a Nép Ügyvédjénél, hétfőn megyek újra, akkor már konkrétabb papírokkal és céllal.

2011. jan. 14. 10:25
 18/26 anonim ***** válasza:
75%
Sajnos, ahogy látom, igen, meg fogják neki ítélni. Az egyetlen előny (sovány vigasz, tudom) annyi, hogy legalább már a kamatok nem ketyegnek.
2011. jan. 14. 10:26
 19/26 A kérdező kommentje:
Viszont van két kiskorú gyermek, akik meg nálam vannak, arra bezzeg nem akar gyerektartást fizetni...azt hiszi, van esélye arra, hogy hozzá kerüljenek a gyerekek.pedig kb 0 az esélye rá
2011. jan. 14. 10:28
 20/26 anonim ***** válasza:
75%
Az a gond, hogy jogilag az egyik házastárs cselekedetei a másik fél tudtával és beleegyezésével történnek. Ez normális esetben így is van. Csak ugye nem a normális házasságok szoktak így felbomlani.
2011. jan. 14. 10:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!