Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha házasságunk alatt férjem vett fel a saját nevére hiteleket, de már rendezte, akkor is kötelezhet a hitelek felének kifizetésére?
Figyelt kérdés
3 hónapja adtam be a válást, azóta külön élünk. Múlt héten rendezte az összes hitelt, ergo most 0 tartozás van a nevén. Ettől még kötelezhet engem arra, hogy a felvett hitelei felét neki visszafizessem?2011. jan. 13. 23:29
1/26 anonim válasza:
Ha a három havi fizetése fedezi a visszafizetett hitelt, akkor igen, ha nem, akkor a közös tulajdonotokból fizette vissza.
3/26 anonim válasza:
Házasságban felvett hitel közös, bármelyik fél nevén szerepel. De ha keres mondjuk 200 ezret és visszafizetett 1,5 milliót, akkor volt olyan közös pénzetek, amiről Te nem tudtál. Kivéve, ha íratott egy papírt mondjuk az anyjával, hogy tőle kapta a pénzt amiből visszafizette. Akkor viszont kérheti Tőled a felét.
4/26 anonim válasza:
Ja, de nem az egész összeg felét, csak a fennmaradt hiteltartozás felét.
5/26 anonim válasza:
a hitelek közösek, mert házasság alatt vette fel...és mivel házasság alatt fizette ki, a pénz amiből kifizette, az is közös volt, úgyhogy bekaphatja ;)
6/26 anonim válasza:
Ha már rendezve van a hitel, akkor nincs semmiféle jogcím még pluszban utólag követelni semmit.
7/26 anonim válasza:
Ha azért vette fel hogy a ti közös tulajdonotokat építse akkor fizesd ki a felét kérlek!
8/26 anonim válasza:
utolsó, minek fizetné ki? :-o már kifizette egyszer, mivel a visszafizetés a közös vagyonból történt
9/26 anonim válasza:
Néha felnéz ide egy jogász, remélem jár még erre és összefoglalja a tudnivalókat.
Tehát, a házastársi közös vagyon az életközösség megszűnéséig keletkezett vagyon. Az életközösség három hónapja megszűnt, a válókeresetet beadtad. Onnantól már nem közös tulajdon a kereset, ezért írtam azt, hogy a jövedelmétől függ. Ami az életközösség fenállása alatt vissza lett fizetve, abból semmit nem követelhet, a többiből meg ahogy írtam az előzőekben.
10/26 A kérdező kommentje:
Konkrétan eladta azt a telket, ahol laktunk - de az az anyjáéké volt - és ebből a pénzből fizette vissza a fennmaradó tartozást.
2011. jan. 14. 09:55
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!