Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyire lehet bízni a bíróság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire lehet bízni a bíróság "jóindulatában"? Foglalkoznak az apuka megélhetésével, vagy csak az anyuka követelése számít?

Figyelt kérdés

Férjem volt felesége követeli a 20%-ot a fix összeg helyett,amit eddig fizettünk,megjegyzem az is elég szép összeg.Ráadásul a férjem munkahelye általi utalást erőlteti.Férjem bevitte a munkahelyére a szükséges papírokat,majd közölték vele,hogy ezt a bíróságon kell intézni.Oda milyen papírokat kell bevinnünk?

És ha már ott leszünk,megpróbálkozhatunk azzal,hogy kérjük a bíróságot,hogy továbbra is a fix összeget kapja az ex,hivatkozva arra,hogy a különbözet hiányát igencsak megérezzük?Alig marad pénzünk egész hónapra...

Tartásdíj csökkentését szerintem hiába kérnénk,mert az ő házasságukból született egy gyermek,és a mi házasságunkból született egy gyermek még mindig csak kettő,tehát ha a férjem fizetésének max. 50%-a vonható,akkor azzal semmire sem mennénk.

Viszont ez így nagyon nem jó,hogy az ex otthon ül,kapja a nagy pénzeket,mi pedig fillérre kiszámolunk mindent,hogy kitartsunk....

Van valamicske esélyünk a bíróság jóindulatára?Vagy nem érdekli őket,hogy apuka családja éhen hal?

2011. jan. 12. 10:42
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
Kérdező te totál túl vagy pörögve lassits. Ha már megitélte a bíroság hogy a fizú x %-át kell fizetni ezzen nem fognak válltoztatni, hogy emelik-e attól függ válltozot e valamelyik fél anyagi helyzete, ha nem akkor pár ezer forintott emelhetnek az infláció miatt de többet nem. Nem kell ekkora hisztit lecsapni.
2011. jan. 12. 20:48
 32/37 anonim ***** válasza:
konkrétan mekkora összeget fizettek most?
2011. jan. 13. 11:57
 33/37 A kérdező kommentje:

27 a fix,és ettől 10-15-tel több a fizetés,mikor mennyit dolgozik a férjem.

Valóban túl vagyok pörögve,de azért érdekelne,hogy a kedves válaszoló,aki ezt szóvá tette,mennyire hisztizne a mi helyzetünkbe kerülve...

2011. jan. 13. 12:07
 34/37 anonim ***** válasza:
71%
megértelek nálunk is hasonló a helyzet. 20%ot fizetünk az exnek pedig nekünk is van egy baba plussz egy másik növekszik a pocimba. De az anyuka szintén nem dolgozik,50et kap egyébként de mig mi nem voltunk házasok 100at kapott és azóta is azon siránkozik hogy neki 100 kell.nekünk is van hitel is.és nagyobb lakásba kellene mennünk de miatta nem tudunk mert a férjem neki adta a spórolt pénzét kölcsönbe 6 millió és azóta sem adja vissza nem vesz fel hitelt. A férjem tul jóhiszemü volt, és az utolsó dolgot csak most tudtam meg. Mindig manipulálja a férjem hogy a gyereknek ez kell az kell tehát az 50en felül mi veszünk a gyereknek csizmát,a tanszereit teljes egészében a téli nyári táborát fizetjük..Mert sír a gyerek hogy neki ez kell az kell anyja mükörmösre költi a pénzt meg ilyenekre kitalálja hogy kiáll az erkélyre és leugrik férjem adjon neki 10-10 ezret mert elköltötte a pénzt. Kislány nagyon szereti az anyját is ezért nem akar a férjem mit lépni. De egy pokol az egész..
2011. jan. 13. 12:14
 35/37 anonim válasza:
65%
Sajnos most én sem tudok biztatót mondani. Párom most van túl egy igencsak nehéz váláson. Az exe, hogy még nehezebb legyen, el költözött jó messzire. Úgyhogy mi jelenleg a gyerektartáson felül küzdünk még azért is, hogy jusson utazásra, legyen az benzin, vagy vonatjegy. Rengeteg az igazságtalanság a rendszerben, erről lassan már mindenki beszél, de mégsem történik érdemi változás. Én nagyjából az első válaszolóval értek egyet. Még mindig óriási az anyapártiság. Megtudom érteni a helyzeteteket. Ha nem is kapja meg a 20%-ot, szinte biztos, hogy emelnetek kell. Peren kívül nem tudtok megegyezni? (Az anyapértisággal kapcsolatban megjegyzem, hogy én is anya vagyok, minket is elhagytak, mégis ember tudtam maradni, pedig rengeteget veszítettem. De nem gyűlölködtem és nem nyomorítottam meg a gyerekemet!!!!!!!)
2011. jan. 13. 17:18
 36/37 anonim ***** válasza:
100%
Egyik válaszoló írta, hogy az anyuka és gyermek érdekeit nézi a bíróság. Na ez nem igaz. Én majd 300000-res tartozás miatt pereltem (havi 12000 van megállapítva) közel két és fél év nem fizetés, a bíróság egy havi közmunkára ítélte napi 6 órában az apukát, persze én egy fillért sem kaptam. Most készülök ügyvédhez, a bíróságot támadni, vagy legfelsőbb bíróságra megyek. Szóval apukák, csak hajrá. Ilyen fizut (havi nettó 300000) nem sok helyen lehet kapni. Főleg képzetlenül. Gratulálok a magyar államnak, hogy ilyen törvényei vannak. De ha én nem adnék a gyerekemnek esetleg egy napig enni, a gyámhivatal úgy elvenné mint a fene. Hát ez az igazságtalanság, míg az apa lesza.ja, az anya belegebed, kis hiba, és máris csattan az ostor. Bocsi, kicsit eltértem a kérdéstől, de nem tudok ezen napirendre térni.
2011. jan. 13. 22:35
 37/37 A kérdező kommentje:
Semmi gond,itt már szinte mindenki eltért a kérdéstől :) Én is
2011. jan. 14. 09:45
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!