Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mennyire lehet bízni a bíróság...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mennyire lehet bízni a bíróság "jóindulatában"? Foglalkoznak az apuka megélhetésével, vagy csak az anyuka követelése számít?

Figyelt kérdés

Férjem volt felesége követeli a 20%-ot a fix összeg helyett,amit eddig fizettünk,megjegyzem az is elég szép összeg.Ráadásul a férjem munkahelye általi utalást erőlteti.Férjem bevitte a munkahelyére a szükséges papírokat,majd közölték vele,hogy ezt a bíróságon kell intézni.Oda milyen papírokat kell bevinnünk?

És ha már ott leszünk,megpróbálkozhatunk azzal,hogy kérjük a bíróságot,hogy továbbra is a fix összeget kapja az ex,hivatkozva arra,hogy a különbözet hiányát igencsak megérezzük?Alig marad pénzünk egész hónapra...

Tartásdíj csökkentését szerintem hiába kérnénk,mert az ő házasságukból született egy gyermek,és a mi házasságunkból született egy gyermek még mindig csak kettő,tehát ha a férjem fizetésének max. 50%-a vonható,akkor azzal semmire sem mennénk.

Viszont ez így nagyon nem jó,hogy az ex otthon ül,kapja a nagy pénzeket,mi pedig fillérre kiszámolunk mindent,hogy kitartsunk....

Van valamicske esélyünk a bíróság jóindulatára?Vagy nem érdekli őket,hogy apuka családja éhen hal?

2011. jan. 12. 10:42
1 2 3 4
 21/37 anonim ***** válasza:
79%

Anyának joga van 20%-ot kérni és jó eséllyel meg is kapja, mivel ez az átlagos összeg és ti meg rendszertelenül fizettek.

Nem kis ellentmondás az általad elmondottakban: anyuka vigan éldegél a fix összegből, ami kevesebb, mint a párod bérének a 20%-a, ti meg majd éhen haltok a maradék 80%-ból. OK, hitelt vettetek fel. Mindenki addig nyújtózzon, amig a takaró ér, arról nem az ex tehet, hogy ti túlköltekeztetek, már bocs. Dolgoznod se azért kell visszamenned, hogy az ex jól éljen, hiszen a hitel+gyt nem több, mint a párod bérének a fele ugyebár maximum, tehát nektek még mindig marad 50% vigan élni. Nektek ez nem megy, tehát az ex nagyon ügyes, hogy a 20% alatti összegből vigan éldegél...

Egyébként a biróságot nem érdekli, hogy az apa miből él meg, hiszen a gyerek érdeke és megélhetése előrébb való a szülő megélhetésénél, ezt kimondja a törvény de ezzel még az állatok is igy vannak, előbb a gyereket eteti meg, aztán magát. Erről ennyit.

2011. jan. 12. 13:27
 22/37 anonim ***** válasza:
83%

Na mondom én! Hogy ha az ex otthon tud ülni csupán a ti pénzetekből, akkor biztos nem keveset kap, ergo a férjed is eléggé jól kereshet, tehát azért kellene "valamicskének" maradnia!

Arról meg valóban nem tehet senki,hogy telepakoltátok magatok hitelekkel! A 20% akkor is megilleti!

2011. jan. 12. 13:48
 23/37 A kérdező kommentje:
Bárcsak úgy lenne,hogy a hitel+gyt a férjem fizujának 50%át teszi ki!De sajnos nem...
2011. jan. 12. 14:02
 24/37 anonim ***** válasza:
86%

Figyelj, isten ments hogy mások magánügyeiben turkáljak, de mivel te teregetted ide ki, ezért megteszem:

Még ha japán jenben vagy svájci frankban is vettétek fel a hitelt, ami a legnagyobb szívás, akkor is havi 160 ezres törlesztőnél, legalább 20 millió forintról kell hogy szó legyen. 20 millióért újítottátok meg bútoroztátok a házat??? Ez most komoly? Mi a francot raktatok bele, krokodilbőr kanapékat? Most adtunk el egy ingatlant (110 nm-es családi ház), a vevő az egész felújítást 6-7 millióból megoldotta, pedig volt ott minden, a vezetékek áthúzásától kezdve a ház utánalapozásán át a falak átpakolásáig.

Kérjétek a banktól a futamidő növelését, vagy pedig szépen adjátok el a házat, és költözzetek kissebbe. Nem a volt asszony a hibás azért mert meggondolatlanul túlköltekeztétek magatokat! Igaza van a többi hozzászólónak: ha az asszony "vígan éldegél" abból a 20%ból (sőt, KEVESEBB mint a 20%, akkor nektek hogy a vérben nem elég a 80??? Mert abból nem lehet egy kacsalábon forgó palotát fenttartani? Én két szobás panelben nőttem fel, mégis élek még! Tessék lejjebb adni az igényekből!

2011. jan. 12. 14:02
 25/37 A kérdező kommentje:

A hitelekkel jól ráfaragtunk,nem is megyek bele,de nincs szó kacsalábon forgó palotáról,sem 12 millióról.

Mindegy,a kérdést már megválaszoltátok,köszönöm hogy szakítottatok rám időt,többet segíteni úgysem tudtok.

További szép napot mindenkinek

2011. jan. 12. 14:05
 26/37 A kérdező kommentje:
Bocs,20 millió,nem 12
2011. jan. 12. 14:06
 27/37 anonim ***** válasza:
100%
Apukának is vannak jogai, más kérdés, hogy ha nem elég "tökös" az érvényesítésükhöz, akkor az exnej nyeregben érzi magát. Én azt tanácsolnám, hogy menjetek vissza a bíróságra, mert más módon ti megegyezni nem fogtok. De a bevezető kérdésedre a válasz: nem,nem érdekli a bíróságot, hogy ti éhen haltok, mert amíg a fizetés 20 %-a is ilyen magas összeg, és a 160-ezres törlesztésre van pénz, addig szó sincs arról, hogy ti anyagi nehézséggel küzdenétek. Kvázi a ti hibátok, hogy nem jól gazdálkodtatok, és be tudtatok/mertetek vállalni olyan kölcsönt, aminek ekkora a törlesztése. A gyerektartás pedig a gyereknek jár, az ő tartására kell fordítani (amiben benne van a ráeső rezsitől kezdve minden apróság is), úgyhogy amiatt, hogy anyuka otthon ül, mert jól elvan a gyerek után járó pénzből, nem lehet vitatkozni, legfeljebb akkor, ha BIZONYÍTANI tudjátok, hogy a gyereket elhanyagolja, nem megfelelően látja el pl. kinőtt/lyukas cipőben járatja, alultáplált...stb. És itt nem arról van szó, hogy kínaiban vett cipőben kell járnia, holott Adidasra is telne ennyi tartásdíjból. Azzal sajnos jól bevásároltál,hogy nem egy kifejezetten intelligens ex jutott a férjednek, de neked is enyhülnöd kellene,mert a reakcióidból világosan leszűrhető,hogy az indulatod elsősorban a volt feleség felé erősek, és nem azt nézed, hogy ott van egy kisgyerek, akiért az apja ugyanúgy felelős, mint a tőled született babáért, és annak a gyereknek nincs akkora szerencséje, hogy a családjában éljen, nem úgy, mint a tiednek (függetlenül attól, hogy az anya új párja hogyan viszonyul hozzá). Márpedig nem írtad,hogy milyen idős a gyerek, de hosszú távra szól ez a jogviszony: képzeld el, ha pl. továbbtanul majd, bizonyos esetekben 25 éves koráig is kaphatja a tartásdíjat stb. Erre már most jobb, ha felkészülsz,és igen, lehet, hogy a közös gyereketek nem fogtok tudni annyit adni,amennyit te szeretnél, mert a férjednek arról a másikról is gondoskodnia kell. Ez van. És akkor még gondolom nem gondolkodtál azon a lehetőségen, hogy ha majd - remélhetőleg jó soká,de ezt ugye sose lehet tudni - a férjed meghal, az ő tulajdonrésze mindeneteken a gyerekeire fog szállni, neked csak az özvegyi haszonélvezet marad. Arra a gyerekre is ugyanolyan részben,mint a közösre...Az is ugyanannyit fog kapni. Érdemes erre is gondolni,mert a házassági vagyonközösségben ugye minden közös, tehát, ha pl. vesztek egy házat fele-fele alapon, és te is fizeted,ne adj isten sokkal többet teszel bele,mint a férjed, nyilván a saját porontyod örökrészét szeretnéd növelni,nem a neked idegen gyerekét. ne haragudj, hogy hogy ennyire elkalandoztam, de betegen ülök itthon,és "ráérek", viszont ez igen gyakori jogvita szokott lenni, hiszen egyre gyakoribb az, hogy valakinek több családja van. Márpedig a reakcióidból, hogy már most is a saját gyereked és a saját "kényelemeteket" helyezed a másik gyerek érdekei elé (ami teljesen természetes anyai tulajdonság:),arra enged következtetni, hogy a férjeddel le kellene rendezned ezeket kérdéseket, különben előbb -utóbb bedilizel az exék igényei (jogai)miatt.
2011. jan. 12. 14:06
 28/37 A kérdező kommentje:

Kedves 14:06-os,köszönöm a Te válaszodat is.Én a férjem gyerekét is nagyon szeretem,hála Istennek nagyon jó a viszonyunk,annak ellenére,hogy csak a mostohája vagyok.

Dehogy akarok én egy forintot is tőle elvenni!

Csak meglehetősen bosszant,hogy a férjem gürizik,hogy megéljünk,a kedves meg csak röhög a markában.

2011. jan. 12. 14:13
 29/37 anonim ***** válasza:
75%

Én azt nem értem mi köze ennek sok dolognak a konkrét kérdéshez. semmi

A probléma nem probléma. A bíróság fix összeget ítélt meg. Még egyszer mondom, hogy ameddig a bíróság (ítéletben!!!) nem változtatja meg a fix összeget 20 %-ra, addig mi a nyavalyáról beszélünk. A végrehajtót sem érdekli ez. Bemutattátok az igazolást, hogy nincs elmaradás. És kész. Ettől még a fix összeget kérheti közvetlenül a munkáltatótól átutaltatni, ebben sincs semmi. lehet hogy jobb is lenne, mert akkor nincs a cécó hogy mikor kapja meg, mert a munkáltató utalja.

Neked tanulság, a bíróság által meghatározott napon kell utalni. Se egy nappal előbb se egy nappal később. ha ezen problémázik, hát legyen a konkrét nap.

És még mindig nem értem, ha nincs konkrétan tárgyalás, akkor miért kell azon nyafogni, hogy a bíróságot nem érdekli hogy az apuka miből fog megélni. Még semmi ilyesmiről nincs szó. Ennyi erővel a világ végéről is beszélgethetnénk, vagy hogy mi történik a jövő évezredben, aminek megint nem sok értelme van.

2011. jan. 12. 14:45
 30/37 anonim ***** válasza:
100%

Sajnálom a helyzeted kérdező :( Tökéletesen megértelek és tökéletesen neked adok igazat. Baromira nem lehet összehasonlítani azt, hogy azt a pénzt amit gyerektartásként házasságban a gyerekre fordít az ember, azt a házassághon belül vagy azon kívül teszi, mert ott közösen két fizuból élnek és nem fixre megy a dolog. Váláskor egy fizetés, esetenként albérlet a férfinek, utána meg még gyerektartás is, rezsi és élj meg...baromira rosszul működik ez. Egyik felet sem szabadna máról holnapra élni és az ilyen állandó perelésekkel meg feljelentgetésekkel sem hiszem, hogy nem lehetne kezdeni semmit. Még jó, hogy tudtátok bizonyítani a gyerektartást..

Na ezért nem vállalnék én gyereket soha.

2011. jan. 12. 19:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!