Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » GYES-en lévő, egyéb jövedelemm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

GYES-en lévő, egyéb jövedelemmel nem rendelkező egyedül maradt - elvált anyukák, mennyi tartásdíjat, gyerektartást fizet nektek a másik fél?

Figyelt kérdés
Mi még válás előtt állunk, közös megegyezéssel akarunk válni, és szeretném, ha reálisan tudnánk megegyezni. Nekem valóban nincs egyéb jövedelmem, ez pedig nagyon kevés, egy gyermekünk van. Sajnos pont azért válunk, mert a férjem egy nemtörődöm ember, már különköltöztünk, de még mindig nem dolgozik, már hónapok óta.
2011. jan. 3. 14:15
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Hát ez nagyon elkeserítő... :( Miért nem tudtuk előre, hogy ez lesz, nem igaz?

A szüleimnél élünk a babámmal, így rossz dolgunk nem lesz. De a gyerektartást akkor is követelni fogom, legszívesebben pofon vágnám a szüleivel együtt, hogy hagyták, hogy ez legyen, egyszer nem mondták a fiuknak, hogy szedje össze magát, emberelje már meg magát, és legyen végre esze. Nem érdekelte őket, és most boldogan elvannak újra otthon hármasban, 2 icipici nyugdíjból. És nekem siránkozik, hogy még mindig nem sikerült dolgozóba állni, mikor nem is akar. Nagyon félek, hogy a szülei is támogatni fogják, hogy ne dolgozzon és akkor nem kell fizetni. Mindkettő elvált ember, és mindkettő hátra hagyott 1-1 gyereket, akivel soha többet nem foglalkozott. Az anyja is elhagyta a kiskorú gyerekét, az alkoholista apa szülei nevelték fel.

Én azt hittem, az én férjem már 2 normális ember gyereke, az előző házastársuk lehetett a ludas, de már látom, hogy pontosan az én párom szülei voltak a hibásak, és most ilyen nemtörődöm mintát mutatnak a saját fiuknak is. Nem kell foglalkozni a gyerekkel. Anyósom azt mondta, mikor pedzegettem, hogy hazaküldöm a fiát, ha nem tér magához, hogy nekem lesz rosszabb, meg nálam lesz a gyerek és majd milyen nehéz lesz. De nekem most is sokkal jobb, mint nekik otthon nyomorogni egy ócska házban, pénz nélkül, nekem legalább normális családom van, normális körülményekkel. És amint dolgozni kezdek, pompás lesz minden, addig meg kihúzzuk valahogy. És ez a nyugalom is megfizethetetlen. :)))) Végre nem kell nézni a lusta fejét, kirúgták, és itthon ücsörgött hetekig, akkor elégeltem meg az amúgy másfél éve tartó borzalmat.

2011. jan. 4. 21:16
 22/25 anonim ***** válasza:

Az utolsó bőlére eresztett írásodból látszik, hogy nagyon kivagy és szerintem már túlzásba viszed a sárdobálást. Ezt a magad nyugalma érdekében ne folytasd!

Én anno legalább 50 ezret akartam kérni, aztán az ügyvédem lehozott a földre és mesélte, hogy rengetegen egy fillért sem kapnak vagy csak 5 vagy 10 ezret...Ezek után a bíróságon 20 ezret kértem.

A bírónő nagyon rendes volt, még mielőtt megszólalhatott volna az apuka úgy tette fel a kérdést, hogy "látszik, hogy az anyuka tisztességes megoldásra törekszik, 20 ezer forint teljesen reális, Ön elfogadja-e ezt?"

Ezek után meg sem mukkant, csak elfogadta. (pedig tudom, hogy csináltatott magának minimálbéres jövedelemkimutatást erre az alkalomra, de nem mutatta be végül...)

Azóta rendesen fizeti. Sőt ha megszorulok, akkor kérhetem tőle, hogy utaljon előre kéthavit. Plusz ajándékot vesz alkalmakra és egyszer még nyaralni is elvitt minket.

Szóval a középút az tényleg 20 ezer forint. Aztán maradj vele jóban és reméld, hogy később ha jobb helyzetbe kerül jobban támogat.

2011. jan. 5. 12:57
 23/25 anonim ***** válasza:
83%
Hihetetlen, mennyire szar emberek vannak. Én férfi vagyok, és apa, és már attól is egy szemétládának érzem magam, hogy elhagyom a kisfiam, de ez már eldőlt, elválok. Ugyanakkor eszembe sem jutna nyerészkedni a tartásdíjon, pedig valószínűleg a bíróság kevesebbet is elfogadna, mint amit felajánlok. A törvény szerint a jövedelem 15-25%-a között lehet a tartásdíj, alacsonyabb jövedelemből magasabb százalék, magasabb jövedelemből alacsonyabb százalék. Nekem elég magas a jövedelmem, de 25%-ban állapodunk meg. Ennél kevesebbért le kellene köpnöm a tükörképem.
2011. jan. 5. 18:36
 24/25 anonim ***** válasza:

Utolsónak

te ugyanaz vagy, aki arról indított kérdést, hogy hogyan mondja el a feleségének, hogy válni akar?

2011. jan. 6. 09:24
 25/25 anonim ***** válasza:
Előzőnek: nem
2011. jan. 6. 17:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!