Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » GYES-en lévő, egyéb jövedelemm...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

GYES-en lévő, egyéb jövedelemmel nem rendelkező egyedül maradt - elvált anyukák, mennyi tartásdíjat, gyerektartást fizet nektek a másik fél?

Figyelt kérdés
Mi még válás előtt állunk, közös megegyezéssel akarunk válni, és szeretném, ha reálisan tudnánk megegyezni. Nekem valóban nincs egyéb jövedelmem, ez pedig nagyon kevés, egy gyermekünk van. Sajnos pont azért válunk, mert a férjem egy nemtörődöm ember, már különköltöztünk, de még mindig nem dolgozik, már hónapok óta.
2011. jan. 3. 14:15
1 2 3
 11/25 A kérdező kommentje:

Bizony, az állam nem tud még segíteni, hisz nem váltunk el. Ezért is adom be mielőbb a válást, hogy legalább ettől észbe kapjon, hogy el kéne mennie dolgozni. De ő csak otthon lustálkodik a szülei házában, azoknak meg olyan kicsi a nyugdíjuk, hogy magukra sem elég, és még ez sem motiválja, hogy dolgozni menjen. 1-én felhívott, és azzal kezdte, merre mentek szórakozni a haverokkal. Na erre van csak esze, felelőtlen, komolytalan emberhez mentem hozzá. Élvezi a szabadságot, végre nem kell csinálni semmit, és 200 km választja el tőlünk.

Közös megegyezéssel válunk, az jó, ha hetenkénti láthatást írunk? Úgyse jön olyan sűrűn, nincs rá pénze, meg kedve sem. És soha nem is lesz, ez egyértelmű.

2011. jan. 3. 14:42
 12/25 anonim ***** válasza:

A láthatás igazából tölled függ és az apától! Szerintem jó az egy hét (ahogy látom úgyse fogja tartani de te az esélyt megadtad rá) A tartásdíj és a láthatás nem függ össze! Ha bíróságon megvan állapíta a tartásdíj és nem fizet max 2 hónap után jelentsd fel hosszú és macerás de csak így lesz belölle akkor pénzed!

Sajnos saját tapasztaltból írom

2011. jan. 3. 14:47
 13/25 A kérdező kommentje:

Azt tudom, hogy saját kárunkra is a gyerek megélhetése az első. Nekem is az. Node ha én kipurcanok, mert éhezek, a babámat sem tudom ellátni. 10 ezerből meg még a pelus sem jön ki egy hónapra. Még jó, hogy tápszerekre nem kellett soha költenem. Amúgy meg a tárgyalásig hátha elkezd dolgozni. Ő beleegyezik bármekkora összegbe, mert jót akar, csak épp dolgozni lusta. Ezért mondom, hogy képmutató. Ő még többet is adna, ha keresne pénzt, csak olyan nehezen áll fel munkát keresni.

Szerintem akkor a 20 ezer lesz, amiben megegyezünk, egyszer már rábólintott, alá is írtuk, csak még nem írtam meg a keresetlevelet, a napokban megyek be a bíróságra.

Aztán remélem mielőbb elkezd végre melózni, az ő érdeke is. Milyen már, hogy a szüleitől várja el, hogy eltartsák, ő meg megy bulizni, de és azt ki fizeti neki? A haverok? Nagyon gáz...

2011. jan. 3. 14:47
 14/25 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a válaszokat, sok infót kaptam, és mindenkinek sok erőt kívánok, meg boldog új évet!! :)

Most mennem kell, sziasztok!

2011. jan. 3. 14:48
 15/25 anonim ***** válasza:

Mi 2 hetente 3 óra láthatásban egyeztünk meg, amig ilyen kicsi a gyerek.(2 éves) Az én férjem sem kiváncsi a lányára max. havonta egyszer.Később szintén 2 hetente

egy-egy hétvége. De szerintem erre nem nagyon fog sor kerülni. Ha közös megegyezéssel váltok, akkor érdemes ügyvéddel készítettni a szerződést, aki mindenben segíteni fog.

2011. jan. 3. 14:54
 16/25 anonim ***** válasza:
52%
Olyan 20-30 ezer forint a reális összeg gyermekenként.
2011. jan. 3. 19:27
 17/25 anonim ***** válasza:

Ha nem dolgozik hiába minden és ha tudja hogy majd nektek kell addni a fizujából még anyira se fog dolgozni.

Ha lehet költöz valamilyen rokkonhoz.

2011. jan. 3. 21:12
 18/25 anonim ***** válasza:
74%
Most járok ebben a cipőben pontosabban másfél éve.A volt férjemnek munkahelye nincs,és nem is lesz.Az egy óriási tévedés,hogy börtönbe zárják azt aki nem fizeti a gyerektartást.Őt sem zárták.Éli világát,és a megállapitott nevetséges 5000Ft-ot sem fizeti.Szeptemberben emelkedett jogerőre a gyerektartás itélet.Rögtön megfellebbeztem,és azóta semmi.Tehát csak papiron kötelezik őket higyjétek el.Végrehajtást is adtam be,de amig nem jön válasz a megelőlegezést sem tudom kérni.Hogy miért itéltek meg 5000Ft-ot? mert előadta,hogy ő milyen beteges,nem talál munkahelyet.Fizetési szándéka lenne de nem tud fizetni,és nem is fizet.Most folytatom az ügyet mert nem fogok belenyugodni az 5000Ft ba.
2011. jan. 3. 22:32
 19/25 anonim ***** válasza:
22:32 válaszadónak! nekünk 2 éve jön válasz a végrehajtótól:( A bíróság már próbaidőt adott apukának úgyhogy mindenképp jelencsd fel nálunk havi 2000 forintot nem fizet
2011. jan. 4. 08:38
 20/25 anonim ***** válasza:

Nos, nálunk a gyerek 7 éves. Apuka sosem fizetett gyerektartást. A végrehajtó 4! év után küldött nemleges foglalási jegyzőkönyvet. Megigényeltem az állam által megelőlegezett gyermektartásdíjat, ők meg hivatalból feljelentették apukát tartás elmulasztása, kiskorú veszélyeztetése miatt.

Apuka munkanélküli, az anyjával él az anyuka nyugdíjábó, vagyona nincs - a mese szerint - így a rendőrség "bűncselekmény hiányában megszüntette a nyomozást, mert nem bizonyított, hogy a tartásra kötelezett önhibájából nem fizet." Amúgy apuka minden évben külföldön nyaral és igen jól él...

2011. jan. 4. 12:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!