Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Barátom élettársa tőlem kér tanácsot párkapcsolatuk megmentésére! Mit tegyek?
Régebben nem kedveltem ezt a férfit, mert többször megcsalta a barátnőmet, sajnos sok hibát elkövetett. Hosszú ideje vannak együtt, három kiskorú gyermekük van, ezért "megbocsátottam" neki én is, mert ezzel a barátnőmnek is jót teszek. Telt az idő ismét romlani kezdett a kapcsolat, megkeresett a barát, hogy segítsek, mit tegyen, hogy jobb legyen a kapcsolat. Javasoltam, hogy amíg együtt vannak tegyen többet a családért (mert nagyban ő a hibás). Ő ezt meg is tette, nagy változáson ment keresztül. Ezt a barátnőm is érzékeli, de bizonytalan, inkább szeretné, ha külön költöznének. A barátnőmnek bevallottam, hogy én mondtam élettársának, hogy küzdjön érte. Nagyon szeretem a barátnőmet, szeretném, ha boldog lenne, élettársának sem kívánok mást, főleg a gyermekeknek. Hiszek abban, hogy boldogok lehetnének együtt, de tudom, hogy a férfi epekedik, a barátnőm meg válni akar-illetve bizonytalan. Hozzátenném, a barátnőm egy idilli párkapcsolat után ábrándozik, ami szerintem szinte lehetetlen. Én régóta élek boldog házasságban, de nincs olyan kapcsolat ami fenékig tejfel. Amikor találkozunk, mindig jobb egy rövid időre az ő kapcsolatuk is. Jó néhány évvel ezelőtt indokolt lett volna a válás, de most nem történt semmi megbocsáthatatlan (pl. megcsalás) még talán-talán van visszaút.
Most ismét tőlem kért segítséget a férfi, hogy beszéljek a barátnőmmel...egyelőre a levelét nem olvastam végig, mert valahol - hiába a barátnőmnek segítek vele - nem érzem fair dolognak...segítsetek! Ti mit tennétek?
Nem kellett volna már elsőre sem beleszólni az életükbe, bármennyire is a barátnődről van szó!!!
Én a helyedben elhárítanám a férfi kérését ebben az ügyben (udvariasan megmondani neki, hogy nem szeretnél beavatkozni az életükbe, ezt oldják meg ők ketten).
Ha a barátnőd neked panaszkodik, azt hallgasd meg, vigasztald, bátorítsd, önts bele erőt, stb., ez a barátnők dolga, de ENNYI és nem több!
Ha rábeszéled a kapcsolat folytatására vagy a szakításra, akkor később téged fognak hibáztatni, bármilyen jóindulattal is adtad a tanácsot!
Mindenkinek saját magának kell a saját életéről döntenie!
Ez egyáltalán nem beleszólás az életükbe. Hülyeség, aki ilyet ír. Sőt jó, hogyha (főleg a pasi) megpróbál segítséget kérni és nem az van, hogy magasról telibeszarja az egész kapcsolatot. Ha elmennének családsegítőhöz, na az végképp beleszól a kapcsolatba a legmélyebb dolgokig. Hozzám is fordult már a legjobb fiúbarátom segítségért a kapcsolatával és adtam neki tanácsot, ami segített is.
Én segítenék a helyednen egy bizonyos mértékig. Adhatsz a kapcsolatukra nézve tanácsot, hogy szerinted mi lenne jobb, de ennyi. Onnantól kezdve rajtuk áll a döntés, ha a barátnőd ennyire válni akar, akkor inkább hagyni kéne és a pasinak is mondani, hogy nem tudsz segíteni, amit tudtál azt megtetted. A gyerek ilyenkor nem indok, miattuk felesleges egy látszatházasságot fenntartani, mert az nekik sem jó.
Ahogy olvastam, a férfi elkövetett régen egy súlyosabb hibát, amit gondolom a barátnőd most sem dolgozott fel teljesen. Érthető a részéről, az ő érzései, az ő élete és az ő döntése lesz a végén úgyis a mérvadó. Mostmár hagyd rájuk. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!