Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mit tehetek? A birosag nekem...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mit tehetek? A birosag nekem itelte a gyermeket, es nekem kell vele utaznom 300 km. t hogy az apja läthassa! Mit tehetek hogy az apa utazzon es ne en a gyerekkel?

Figyelt kérdés
2009. jan. 23. 09:23
1 2 3
 11/21 A kérdező kommentje:
februarban elköltztem mert nem birtam a terrorjat,decemberben ferjhez mentem,a gyerek imadja a nevelö apjät,osztrak allampolgär.februar ota a gyerek perfekt nemetül beszel.boldog velünk,az apja is talalt maganak mast..de hät...ha viszem is a gyereket sosem a gyerekkel van hanem mindig mäshol..vagy a gyerek a nagyinäl vagy az uj nevelöanyjaval...nem csodälkozom hogy a gyerek nem akar ott lenni.kerdeztem a gyamügyet.azt mondtak hogy ez van ha az apa ezt csinälja ezt csinälja.nem tudok semmit tenni.de en akkor most ezt nem ertem.azert utazzak a gyerekkel hogy ne az apjaval legyen??amikor raadasul meg nem is akarja?szoval ez nehez!!
2009. jan. 23. 13:07
 12/21 anonim ***** válasza:
38%
Ha te költöztél el, akkor kutya kötelességed vinni a gyereket. Tudod, az két emberen múlik, hogy milyen a viszonyotok. Ne csak a férjedet hibáztasd.
2009. jan. 23. 13:42
 13/21 anonim válasza:
61%

Szerintem nincs kutyakötelesség. Egy 3,5 éves gyereket kéthetente végig rángatni oda-vissza 600 kilométeren, kész élvezet. Kulturáltan megegyezni nem lehetetlen, viszont nem is általános. Nőkben és férfiakban is vannak, juszt is keresztbe tevők. Mindig a gyereket kell nézni, neki mi a jó, hol érzi magát biztonságban.

Jah, és mondanom sem kell, hogy ezek a minta apák, amellett, hogy az anya részéről elvárják, hogy mindent betartsanak, míg ők maguk kijátszva a jó kis magyar rendszert, a legkevesebb gyerektartással igyekeznek megúszni, miközben a tényleges keresetük köszönő viszonyban sincs a megállapítás alapjául szolgáló összegnek.

Ha szép szóval nem megy a megegyezés, hogy mi a jó a gyerek szempontjából, még mindig azt mondom, ahhoz kell ragaszkodni, ami a bírósági végzésben van. Vagy kérni kell a felülvizsgálatot.

2009. jan. 23. 14:00
 14/21 anonim ***** válasza:
79%

Mivel a kérdező nem Becs nevű magyar településen, hanem Bécs nevű OSZTRÁK településen él, ezért a bíróság JOGOSAN ítélte azt, hogy az anyának kell a láthatásra vinni a gyermeket. Ez ellen csak közös megegyezéssel tér el a bíróság, a törvény kötelezi az elvált felet arra, hogy a honos országban biztosítsa a láthatást. Mivel te elköltöztél Magyarországról, így a láthatást NEKED kell biztosítani. Senki nem kényszeríthető arra, hogy külföldre utazzon (legalábbis a bíróság szerint).

Meg kell egyezni az apukával. Mást nem fogsz tudni tenni.

2009. jan. 23. 14:08
 15/21 anonim ***** válasza:
64%

Utolso hozzaszolo, te ugyved vagy?

Azt nem ertem, hogy Magyarorszagon belul is lehet tobb szaz km a ket szulo lakhelye kozott, es akkor is az apanak kell utaznia a lathatasra, nem az anya viszi a gyereket el az apahoz, nem?

Kerdezo, amikor megallapodtatok a birosagon, hogy mindig hozni fogod a kicsit Magyarorszagra a lathatasra, akkor miert nem mondtad, hogy te ezt nem tudod vallalni. Esetleg havont egyszer, vagy nem tudom. Felesleges volt bevallalni, hogy te hozod azt a nyomorult kisgyereket Ausztriabol haza. Inkabb egye meg a gyerektartast is az apa, de valami mas megoldast keressetek. Ez igy nagyon felhaborito.

2009. jan. 23. 21:13
 16/21 anonim ***** válasza:
36%
Itt nem jogról van szó, hanem emberségről. Ha minimális jóérzés lenne abban az apában, akkor rugalmasabban kezelné a láthatást. Az egy dolog, hogy a bíróság milyen határozatot hoz, de végül is a két szülő dönti el, mikor melyiküknél van a gyerek. Normális férfiban fel sem merülne, hogy betegen is vidd a kicsit, és azt is megértené, ha csak szombaton kapja meg. Arról nem is beszélve, hogy milyen csökevényes hím az, amelyik elvárja, hogy egy nő utazgasson a gyerekkel. Üljön be az autójába, és vezessen ki Bécsbe! Egy nap alatt meg lehet járni, és a gyerekkel is több órát láthat. Ilyen kicsi gyereknek meg nem is igazán jó, ha nem az otthonában alszik. Ha az a pasi szeretné a gyereket, akkor a kicsi érdeke lenne az első, nem az önző szempontjai.
2009. jan. 23. 23:06
 17/21 anonim ***** válasza:
70%

23:06-os ne haragudj, de vagy nagyon jo ferjed van, vagy nincs meg csaladod, es foggalmad nincs, micsoda fereg emberek (allatok)vannak a vilagon. Jo, hogy neked ebben nincs meg tapasztalatod. Nagy ur am a bosszu!

Egyesek kepesek 1000 Ft-on veszekedni a birosagon, es mindent megtenni, hogy az anyanak keresztbe tegyenek. Csak azt nem birjak felfogni az agyukkal, hogy nemcsak az anyanak, hanem foleg a gyereknek tesznek keresztbe a bunkosagukkal, onzosegukkel.

Ugyhogy igenis kotik magukat a joghoz, es mindenre kepesek egyes "beteg" emberek.

2009. jan. 24. 16:14
 18/21 anonim ***** válasza:
47%
Én meg azt mondom, hogy ha minimális jóérzés lenne az ANYÁBAN, akkor nem vinné el ilyen messzire a gyereket az apától. Itt az anya tehet arról, hogy milyen messzire kell utazni, őmiatta "szenved" a gyerek is. Úgyhogy önvizsgálatot kellene tartani, és végre felfogni, hogy nem csak anyai jogok, hanem apai jogok is léteznek.
2009. jan. 25. 12:18
 19/21 A kérdező kommentje:
en meg azert nem fogok el välni hogy az apja läthassa a gyereket.igy is lätja.sött a gyermek jobban szereti a nevelö apjät mint az igazit.es ha valaki lelkileg össze akarja törni a gyereket ,az csak utazzon az apjähoz...mint irtam az apja lelki terrorba tartja a gyereket,es nem csodälkozom hogy minidg irdit,hogy anya vedjel meg apätol...
2009. jan. 26. 10:10
 20/21 anonim válasza:

Szia!

Hasonló ügyben én is a saját címemen való átvételt kaptam meg ügyvédi megegyezéskor.De azt is megtudtam,ahogy írtad is,hogy ha külföldre vinném (mert terveztem), már alakulna ez a megegyezés.Én azt szeretném tőled megtudni,hogy tudtad kivinni az apa nélkül a gyermeket.mert én még útlevelet sem tudok nélküle intéztetni.Köszi

T.Heni

2009. jan. 27. 08:26
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!