Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit tehetek? A birosag nekem itelte a gyermeket, es nekem kell vele utaznom 300 km. t hogy az apja läthassa! Mit tehetek hogy az apa utazzon es ne en a gyerekkel?
A helyedben legalább azt kérném a bíróságtól,hogy az apuka utazzon és ne Te a gyerekkel.Fellebbezd meg a határozatot.A gyereknek nem érdeke az állandó utazgatás,főleg ha nem is akar találkozni az apjával.A gyerek érdekeit nézik elvileg nem?Az a baj,hogy sokszor csak elvileg.Ha meg olyan korú a gyerek,akkor hallgattasd meg a bírósággal,mondja el Ő ott,hogy nem akar menni láthatásra.
Egyébként ezt nem értem,ha az apuka anyagi helyzetére hivatkoznak azért kell neked vinned,akkor Te aki a gyereket neveled miért neked legyen még ez is pluszköltség?Ezt igazságosnak találták?
Biztos nem véletlenül nem akar menni az a gyerek láthatásra.
Sziasztok,
Nem értem, miért Te utazol a gyerekkel. Én is elváltam, nekem ítélte a bíróság a fiam. A papíron szerepel, hogy a gyermeket a mindenkori lakhelyéről viheti el az apja, és az mindegy, hogy hol van, neki kell megoldania,hogy hogyan. Nekem is 250 kilométert jön érte, már ha jön érte. De hadd tegyem hozzá, hogy amíg egy városban is laktunk, sem vitte el azokban az időpontokban, amit a bíróságon kisírt magának, " mert én nagyon szeretem a gyerekem" címszóval.
az apa mär azert is fel van häborodva ha beteg a gyerek es mondom neki hogy a jövö heten viszem mert nem vagyok egy härom eves gyerekel 40.fokos läzzal utazni.meg csak elöször fordult elö.de mär igy is elvärja hogy penteken 18.ra vigyem oda.nem elg hogy a gyerek beteg,munka stb..nem tudom teljesiteni a penteket.felek hogy megtämadja a birosagi vegzest,mivel nem teljesitem a penteket.es ha jol tudom ket evig nem lehet fellebezni.
mär gondoltam hogy elmegyek a gyerekkel pschiologushoz hätha tud valamit segiteni,
Szia!
Valószínű, hogy azért kell neked vinned a gyereket, mert te költöztél el 300 km-re. Amikor megállapították a láthatást, akkor kellett volna fellebbezni, hogy pénteken nem tudsz vele 300 km-t utazni úgy, hogy 6-ra ott legyen a gyerek az apjánál.
Ettől szerintem még nem veszik el tőled a gyereket. Viszont ha nem akarod, hogy bíróságra vigye a dolgot, akkor te menj a bíróságra és kérd a láthatás megváltoztatását. Ha viszont úgy gondolod, hogy ez az utazási és látogatási hercehurca árt a gyereknek, akkor vidd pszichológushoz és a szakvéleményével add be a látogatás megváltoztatási kérelmedet.
A gyermeknek biztosan nem tesz jót az így megállapított, és meghatározott láthatás, arról nem beszélve, hogy soraidból úgy tűnik, hogy téged is megvisel. Az pedig szintén nem jó a kicsinek.
Az édesapjával lenne a legjobb megállapodni egy ésszerűbb láthatásról. Ilyen távolságot kéthetente nem lehet megtenni egy 3 éves gyermekkel, semmiképpen sem az ő érdekeit képviseli a döntés. Mennyire friss? Mióta csináljátok?
Természetesen érthető, hgoy az apa nem akar lemondani róla. Érthető az is, hogy azt várná el, hogy te utazz vele, de akkor sem logikus, és semmiképpen nem jó a gyermek számára. Havi max 1 utazás lehet szerintem elfogadható a picivel. Ha szereti a gyermekét, akkor érdemes leülni vele, és megbeszélni, hogy ezzel nem tesztek jót neki.
Ha az apja utazna, hol aludhatna a láthatás alatt? Én egyébként mindenképpen a közelemben szeretném a láthatást, ha valami ilyesmi fordulna elő velem, nem szeretném, ha egyedül olyan messzire elvinné.
és, még az jutott eszembe, hogy valószínű az apja ezt az egészet nem a gyermek láthatása miatt akarja úgy betartatni. Egy szülő, ha a gyermeke lázas, beteg, nem akarhatja, hogy úgy utazzon. Soha nem kérném, hogy a beteg gyerekemmel utazzon a párom keresztül 300 km-t.
Szerintem ez az egész, ragaszkodás a papíron írotthoz részéről feléd irányul.
Szia,
Én vagyok, aki szintén elköltözött a gyerkőccel.
Nézd meg a válóperes papírjaid, a bírósági döntésben leírják, hogy kinek mit kell tennie és teljesíteni a láthatáskor. Ha ott azt írják, hogy a gyermek lakhelyéről viheti el az apa, akkor cirkuszolhat amennyit akar, neki kell megoldania, hogy el tudja hozni a gyereket.
Törvény adta jogod, hogy a gyerek betegsége esetén, ezt jelezd az apa felé, és másik láthatási időpontba egyezzetek meg.
Azért mert nem viszed el, vagy nem adod láthatáskor oda a gyereket, bepanaszolhat a gyámügyön, kivizsgálják, max. köteleznek a papírban foglaltak betartására, de mivel, Te nem szándékosan gátlod a láthatást, esélye sincs.
Nem tudom mikor váltatok el, de a bírósági döntéstől számított két éven belül, nem tudja kérni, hogy bírálják felül a gyermek elhelyezést. Elvenni csak akkor tudnák, ha bizonyíthatóan prosti vagy, narkózol,alkoholista vagy, illetve híd alatt laksz a gyerekkel. Illetve, ha bolond módon, közösen megegyeztek, hogy az apánál legyen továbbra elhelyezve.
Most kicsit fekete-fehérre vettem, de hidd el, bármivel fenyeget ne hagyd magad.
Tapasztalat, nekem is ex bepróbálkozott, de aztán csak szájhős maradt, tudta, hogy nem adna neki igazat semmilyen bíróság, a nevetséges vádjai ellenére sem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!