Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
SOS! Anyámék válni akarnak! Mi lesz velem?
válni akarnak a szüleim =( mármint balhé az szokás szerint megint volt (tök jó ez így karácsony körül de már megszoktam..)és hát az lenne a kérdeseim h
1. apám nem igazán fizeti a házra a hitelt (megterhelte) anyám fizeti akk ki fizetné ha téll elválnak
2. ki maradna a házba? mi vagy apám?? vagy senki..
3. van egy 23 és egy 26 éves bátyám és nővérem én 17 vok és velem mi lenne?? választanom kéne h kivel legyek vagy esetleg elpaterolnának? fontos!!! =(
1. A felv ett hitel közös, közösen kell visszafizetni iselvileg, de akár váláskor a biró rendelkezhet erről.
2. Erről is a biróság dönt.
3. Választhatsz, kivel maradsz, megkérdez a biró és azalapján dönt.
Sajnálom, de tekintve a helyzetet jobb lesz neked, ha elválnak. Bocsi...
Mivel nem vagy 18, el nem paterolhatnak.
Ha már többször emlegették a válást, de nem tették meg, lehet, most sem fogják, főleg ha közös hitelek, közös ház köti össze őket.
Elég bunkóság azért,hogy apád terhelte meg a házat,és anyukád fizeti a hitelt.
Ezek ilyen jogi dolgok, amikről fingom nincs. De szerintem ha nem vagy még 18, akkor igen, választanod kell majd, hogy kivel laksz.
Hogy a házzal mi lesz, szerintem attól függ, hogy kinek a nevén van.
És szerintem annak a félnek, aki lelép, annak is kell valami anyagi támogatást nyújtania a későbbiekben. Akár gyerektartást, mivel még nem vagy 18, de ezt nem tudom, hány éves korig kell. Mert lehet, hogy addig, amíg 25 alatti diák vagy, mert addig kötelező eltartani a gyereket..
Majd hátha jön valami hobbijogász, és pontosabb választ tud adni. Talán tedd ki ezt a kérdést valami jogi témakörben (is).
Vagy kérdezd meg a szüleid:)
1.A hitelt mindkettőnek fizetnie kell, ha azt közösen vették fel.
2.Ha közös szerzemény a ház, akkor nem küld el senkit a bíróság, hanem megosztják, hogy melyik helység kié, és melyek a közös használatú helységek.
3. Mire eljut egy válóper a gyermekelhelyezésig, addigra már nagykorú leszel, és saját magad eldöntheted, kivel szeretnél élni. Elpaterolni nem fog senki.
Mielőtt teljesen elkeserednél, azért had vígasztaljalak egy kicsit.
Nem eszik olyan forrón a kását! A karácsony előtti családi összezördülés talán érthető, mindenki fáradt, ideges, sötét van, hideg van, depressziós idő.
Huszonéves testvéreid vannak, arra következtetek ebből, hogy idősebbek lehetnek a szüleid, évtizedek óta együtt lehetnek. Ahogy vénül az ember, egyre nehezebben szánja rá magát a változtatásra.
Egyáltalán nem biztos, hogy szétmennek. Nyugi!
Fogjuk rá, hogy itt a hobbijogász, csak most épp nem családjogot tanulok, szal nem biztos, hogy pont így van.
Először is a szülők ha megegyeznek, hogy ki mit kap a vagyonból, meg rólad is akkor oké, ha vita van, akkor körülményeket vizsgálnak, de téged is megkérdeznek.
Ház... attól függ, kié és hogy szerezte. Ha együtt vették, akkor 50-50%, de miattad nagyobb lakrész jár annak, akivel maradsz. Ha két külön lakásra szeparálható a lakás, akkor maradhat mindenki, de elég ritka, hogy ez gyakorlatilag is működik. Valaki biztos költözni akar. A hitel miatt gondolom senkinek nincs annyi pénze, hogy megvegye a másik lakásrészét. Eladjátok, az árat megfelelő arányban elosztják a szülők, és úgy vesznek és olyan lakást, amilyet akarnak/tudnak. Szóval jó eséllyel egy kis panelban végezheted sajnos pl.
Hitel kinek a nevén van, ki a kezes, mire vette fel, sok mindenen múlik, de valószínűleg az is közös vagyon, szóval azt is közösen.
De erről mind meg kell egyezni a válóper során.
Amúgy megértem a helyzeted, én őseim is ilyenek, de még a legnagyobb balhéknál is, amikor komolyan úgy nézett ki, hogy válnak, nem tették meg, elsősorban a vagyon miatt gondolom én. XD
Ne parázz, egy év alatt úgyse tudnak mindent elrendezni, mert ez egy ilyen fasza ország. :/ Akkorra meg már szabad ember leszel, elmehetsz dolgozni, külön lakni, egyetemre és koliba, vagy bármi. Addig meg kitartást, majd írd meg, mi lett. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!