Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Elköltözöm a közös lakásunkból. Mit vihetek magammal, bármit cserébe azért mert a férjem marad a lakásban és én megyek a két gyerekkel, vagy csak azt ami az enyém?
A váláskor a Bíróság kérni fogja az ingóságok megosztását is.
Et úgy működik,hogy a közösen vett dolgokon a kb.használati értéke alapján készítetek egy listát,hogy melyik kinél marad. Azonos értékűnek kell lenni a végeredménynek.
Pl. tied a hűtő 10.000.- Ft értékben,az övé a mosógép szintén ennyiért.
Ami csak a gyerekeké,azon nem kell osztoznotok.
Lehet, hogy most nagyon faradt vagy lelkileg, de nem szabad kapkodni. Probalj meg tudatosan es lassan cselekedni azert, hogy kesobb ne band meg, vagy ne veszitsel tul sokat.
Gondolom, hogy lelkileg most megterhelt vagy, de tudnod kell azt, hogy egy bizonyos egyutteles utan mar nem igy kellene osztozkodni, foleg amikor kozos gyermekek is vannak.
Volt egy ismerosom, Aki hasonlo helyzetben volt es O ugy oldotta meg, hogy amikor a parja nem volt otthon, akkor egy teherautot rendelt es meg az etkezo garniturat is elvitte!
Igaza volt, mivel a parja egy agressziv ember volt, es Vele nem lehetett normalisan egyezkedni, de meg beszelni sem.
Tehat a holgy elkoltozott a gyermekkel es aztan elvaltak. Azt tudnod kell, hogy a valas es a vagyonmegosztas az kulon per, es nem megy gyorsan.
Legy eros, ha kozos az otthon es "menekulsz", akkor nyugodtan pakolj, foleg olyat, ami kozos szerzemeny es ugy erzed, hogy arra Neked es a gyermekeidnek is szuksege lesz.
Legy eros ez a legfontosabb!
Hasonló okból én is elköltöztem,két gyermekemmel.Mindent amit én kaptam ajándékba(háztartási gépek,ékszerek)elvittem.Továbbá elvittem a gyerekszobában található bútorokat játékokat.Két autónk közül az olcsóbbikat.Férjem bement a rendőrségre,fel akart jelenteni.Mondták neki,hogy nem jelenthet fel,mert közös tulajdont nem lehet ellopni.Így feljelentést tett ismeretlen tettes ellen.Engem tanúként beidéztek a rendőrségre.Ott elmondtam,h nem ismeretlen a tettes;-én voltam.Ügyet még a rendőrségen lezárták!
Persze az elhozott értékeket nem adhatod el,csak használhatod,mert később a bíróság dönt a vagyonmegosztásnál mi kié,milyen értéket képvisel.
Sok sikert és kitartást! hosszadalmas eljárás lesz:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!