Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elváltnak lenni presztízs...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elváltnak lenni presztízs értékű dolog?

Figyelt kérdés
Azt figyeltem meg, hogy az elváltak jelentős része, hogyan fogalmazzam meg, olyan felvilágosultnak tartja magát azokhoz képest, akik nem váltak el. Meg általában azt szeretik, ha kapnak megerősítést, hogy mások is elváltak, ah a házasság egy bukott intézmény, esküvőkön is sokan nyomják a cinikus poénokat. Amúgy filmekben tényleg úgy mutatják sokszor, hogy a válás után kivirágzik az illető és szórakozás, új kalandok tömege vár rá, de a valóságban azért elég sokuk meg is keseredik. Mondjuk házasok közül is sokan, de alapvetően a társadalom stabilitása érdekében csak az a jobb, ha egyben maradnak a családok, és igen, tudom erre valószínűleg azt mondanák, hogy "visszamaradott" a gondolkodásom, de mindegy.

márc. 27. 08:25
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
78%
Senki nem a prezstízs miatt válik. Nem növeli és nem csökkenti egy ember értékét. Én is elváltam. Nem azért, mert az olyan menő, vagy az új kalandok keresése vonzott! Nem bántam meg az akkori döntésemet. Ma is hiszek a házasságban, jelenleg is házas vagyok.
márc. 27. 08:33
 2/23 anonim ***** válasza:
74%
Elvaltnak lenni meg mindig jobb, mint bennemaradni egy hazassagnak csufolt fosban, amiben kifele vigyorgunk mint a tejbetok, belul meg katasztrofa. Akkor inkabb elvalnek en is. De szerintem nem presztizs, van akinek egyszeruen csak igy alakult, es nem volt mas valasztasa, mint a valas.
márc. 27. 08:35
 3/23 anonim ***** válasza:
32%

Azt már nem mutatják, amikor egyedül vannak, és sírdogálnak valahol, meg eszi őket a penész, amikor boldog párokat látnak.

Az ilyeneknek marad a facebook, telehányni fikázós posztokkal a celebek oldalait.

Meg jönni anonim fórumokra, és percenként osztani a világba, hogy a nőknek nincs szüksége párkapcsolatra, mert sokkal boldogabbak egyedül....

márc. 27. 08:36
 4/23 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem az elváltak többsége nem így viselkedik. De ezt én is megfigyeltem az emberekben, hogy ha valaki úgy érzi, hogy nagyott hibázott, de ezt nem képes beismerni magának, hajlamos a saját stabilitása érdekében azt hajtogatni, hogy a hiba a normális dolog, és másokat is próbál meggyőzni erről (amivel igazából szerintem saját magát próbálja győzködni). Gyakorin is sokszor tapasztalom ezt, például tegnap többen is mondták egy fiatal lánynak, hogy gáz ha valaki nem veszíti el a szűzességét tiniként, ezért érdemes társkeresőn keresni valakit erre a célra. Na ezeknél az embereknél egyértelműen ezt érzem, hogy tudatalatt tudják, hogy mekkora lelki sebeket szereztek azzal, hogy fiatalon meggondolatlanul szexeltek, de ahelyett hogy ezt beismerik, inkább másokat is rávesznek erre.
márc. 27. 08:47
 5/23 anonim ***** válasza:
80%
Én meg nem váltam el soha, de megértem őket. Gondolj bele. Pl.: Ha te lépnél ki egy rossz munkahelyről, amiben évek óta nyűglődsz, kivirulsz. A volt munkahelyedet meg biztisan nem fogod sztárolni.
márc. 27. 08:50
 6/23 anonim ***** válasza:
21%

Csak kíváncsiságból: Akik lepontoztak, azért tettétek, mert ti még nem tapasztaltátok meg ezt a tulajdonságot a gyenge embereknél vagy mert ti is tagadásban éltek, és nem éreztek erőt magatokban, hogy szembenézzetek a hibátokkal, és inkább lepontoztok. Nem bírom eldönteni, hogy a lepontozás igazolja vagy cáfolja-e az elméletemet. Tényleg érdekelne a véleményetek.

#5-ös voltam

márc. 27. 09:04
 7/23 anonim ***** válasza:
91%

Kérdező, közelről néztük végig fiam egyik osztálytársa szüleinél, ahogyan válnak.

Presztízs? Nálad baj van a toronyban, de nagyon súlyos!

Anyagiakon és gyerekelhelyezésen való elkeseredett, gyomorforgató küzdelem, ami miatt sokat sírt az a kisfiú is, meg pszichoszomatikus betegségei lettek. A férfin is látszott, hogy mennyire megviseli, abban az időben sose láttam mosolyogni, annál többet cigarettázni.

Aztán valahogy elrendeződtek a dolgok, lezárultak a perek. Rákérdezni nem is akarunk, örülünk, hogy a gyerekük már kiegyensúlyozottabb.

A válás egy törés. Sokakat még egy szakítás is nagyon megvisel pár év együttéléses kapcsolat után. Namost egy házasság, ahol mondjuk 10 éve házasok, van egy gyerek, van egy közös lakás/ház, netán hitelt fizetnek közösen, és hát eleve úgy tervezték, hogy amíg élnek, együtt lesznek - ez százszor akkor törés. És ha van gyerek, akkor egy életen át össze lesznek kapcsolódva, bosszúként használhatja egyik fél a másik ellen a gyereket.

A gyerekhez kapcsolódó nagyobb eseményeken vitatéma lehet, hogy együtt ott lehetnek-e a szülők (pl. ballagás, diplomaosztó, eljegyzés, esküvő, unoka keresztelője stb.). Hány ilyen kérdés volt a gyakorin, ahol egyik fél nem hajlandó a másikkal közös asztalhoz ülni esküvőkor, a szerencsétlen gyerek meg kétségbe van esve, mert neki MINDKÉT fél a szülője, mindkettőjüket szereti. Vagy új párjuk lesz, aztán ő nem lesz hajlandó elmenni az ilyen közös ünnepekre, mert nem akarja látni a párja volt házastársát...

Szóval elvált embernél később, ha új kapcsolata lesz, a mozaik-család ezerszer több kompromisszumot kíván, mint a normál család. De ha két ember nem bírt együtt élni, akkor hogyan lennének kompromisszumkészek?

A válás megold sok problémát, de helyette csinál újakat. Legalább ugyanannyit, de inkább többet és súlyosabbakat. Nyilván van az a helyzet, amikor nincs jobb megoldás, de el ne hidd, hogy ezzel leráztad a problémákat magadról.

márc. 27. 09:07
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__valas..

www.gyakorikerdesek.hu/felnott-parkapcsolatok__valas..

Ellenőrzöd, hogyan változik az emberek véleménye? Presztízs értéke sosem volt, sosem lesz semelyik családi állapotnak. Régen is csak azok foglalkoztak ezzel akik piszkálódni akartak, mert addig tartott az értelmük. Ma sincs ez másképp.

márc. 27. 09:17
 9/23 anonim ***** válasza:

Szerintem elég komoly negatív presztízs elválni. Pláne aki ilyen 1-2 éven belül. Nagyon gyerek lehet társkeresés/EQ terén ha ennyire képtelen felmérni hogy kivel passzol.

Persze a fejlődés mindig pozitív! Mindenki máshonnan indul

márc. 27. 09:37
 10/23 anonim ***** válasza:
78%
38 éves férfi vagyok, papíron házas. Egyelőre még csak szétköltöztünk. Az a fene nagy felvilágosodás azt tette számomra nyilvánvalóvá, mekkora morális és emberi bukták vagyunk mind a ketten. Én személy szerint mélységesen szégyellem magam és ha ez presztízs, őszintén mondom, hogy ilyenre én nem vágyom.
márc. 27. 09:59
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!