Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha a nő aki a gyereket neveli 3x annyit keres mint apa mennyi gyerektartást állapitanak meg?
10.46
Hát te se vagy normális! Bírálod a kérdezőt. Az amit elért (amit keres) az az ő érdeme, nem az apáé.
Viszont az már az apa erkölcsi szegénysége, hogy lelépett, és más 3 gyerekét neveli. Igenis van már másik gyereke, tessék csak a felelőséget a tettekért vállalni és fizetni! Ez a MINIMUM amit egy ilyen helyzetben tehet. Amely helyzetett saját magának teremtett.
Istenem, ha a nőknek lenne agyuk...
Nem köpködni kell és kicseszni az exével azért, mert elhagyta. Könyörgöm, azoknak a gyerekeknek ő az APJUK.
Szerinted mennyire van jó hatással a gyerekre az, ha azt látja, hogy az apja létminimumon él, miközben ők teljesen jól?
Ha jól értelmeztem az apuka most is FELELŐSSÉGET vállal, hiszen fizet 20.000 forintot. Erre mi a burzsuj jólkereső "mindenért én megdolgoztam keményen" anyuka hozzáállása? Vonjuk le a fizetése 20%-át, mert az 10e-el több. Hát ez az okádék undorító hozzáállás.
Nem az a baj, hogy az anyuka azt szeretné, hogy apuka is szálljon be a kölkeinek a nevelésébe és eltartásába. Hanem az, hogy ő maga mondta, hogy fényévekkel jobb anyagi körülményei vannak, mégis APRÓPÉNZRE akarja levenni az exét (állítom csak kib@szásból), akinek viszont nyilván kellene az a pár ezer is havonta, mivel ha csak 1/3-át keresi, mint a nő akkor az nyilván nemsok (hacsak a hölgyemény nem EX BKV fejes...)
Szerintem meg azt kell megtanulnia a gyereknek, hogy ha hoz egy rossz döntést, akkor annak ára van.
És azt is, hogy a maradék családja nem jótékonysági intézmény. Az már legyen a letaposó apuka gondja, hogy ne csússzon le.
Utolsó:
Ezzel most nemkicsit mellé lőttél.
Se nem váltam el, se nem ellenzem a gyerektartást.
Ellenben eltartom a keresztlányom, holott egy szegény barátom gyereke, semmiféle vérszerinti rokonság nincs köztünk.
Amúgy meg értelmezze már a sok okos amit írtam: Itt nem arról van szó - mint legtöbbször - hogy szegény anyukát otthagyták a sz@rban 2 gyerekkel és nem tudja őket etetni.
Hanem arról, hogy az apuka elment (ki tudja miért, lehet ő a hibás, az is lehet az asszony....), a lehetőségeihez mérten FIZET amennyit tud, az asszony meg jól él, csak kapzsi nagyorrú zsidó és többet akar, ami szánalmas.
Sajnos nem ex BKV-s vagyok :)
Szóval inkább apa akar kitolni velünk mert semmiben nem segit, ha a gyerek látni akarja nem jön kizárólag a láthatási időben merthogy nincs ideje az új barátnő mellett
Elhiszem, hogy sértett vagy (ez teljesen természetes, mivel elhagyott a férjed egy másik nő miatt), DE próbálj higadtan gondolkodni. A gyerek érdekeit nézd! Ha Te most az anyagiakon harcolsz az apával, akkor Ő nem fogja látogatni a gyereket (mint ahogyan a példa mutatja is), mert a gyerekre vetiti vissza, hogy nem jó a Ti kapcsolatotok. És ez csak a gyereknek rossz! Ezt egyébként a gyakorlat mutatja. Én például 3 éves kora óta egyedül nevelem a gyerekem. És sajnos nem kerestem annyira jól sem, szüleim segítségével éltem túl sok helyzetet. Az apa nem segített anyagilag. Sőt, kb 10éve semmit nem ad. A lelkiismeretével számoljon el sajátmagának. Már 18 éves a lányom. Viszont én nem veszekedtem vele ezen soha, fontosabb volt, hogy a lányomat szeresse és ne tüske legyen benne, amikor ránéz, mert arra gondol, hogy velem milyen csatái vannak. A lányommal imádják egymást, neki ad zsebpénzt mindig és megveszi neki amit szeretne, elviszi nyaralni. A pénznél sokkal, de sokkal fontosabb, hogy a gyerekemnek jó kapcsolata legyen az apjával. Bennem elég sok tüske van, de félretettem a gyerekem miatt. Egyébként az exemnek van másik gyereke is, azzal egyáltalán nem foglalkozik, mert ott az anya minden alkalommal azt nézte, hogyan tehetne neki keresztbe. És ha az életbe körülnézek, mindenhol ezt mutatja a gyakorlat.
Tehát gondolkodj el azon, hogy Neked a gyereked boldogsága, vagy a Te bosszúd a fontosabb!
Mindkét szülő köteles a gyerekért felelőséget vállalni, az hogy az nyuka jól keres nem jelenti hogy anyagilag nem kell a saját gyereke jólétéhez hozzájárulnia.
Reális összegben egyezetek meg de a bíroságon mindent írjatok papira.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!