Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ez elegendő ok lenne nektek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ez elegendő ok lenne nektek egy váláshoz?

Figyelt kérdés

Férjemmel 8 éve vagyunk együtt, 5 éve házasok. Van 2 gyerekünk. A legkisebbel vagyok gyeden.

Legutóbbi időben szóvá tettem neki, hogy ne hagyjuk kihűlni a kapcsolatot, menjünk el azért havi egyszer 1 órára beülni vhova. Elmondtam neki, hogy egyre jobban hiányzik a közösen eltöltött idő, magányosnak érzem magam.

Azt mondta, hogy nem értem meg, hogy nincs idő ezekre, mert a házzal kell foglalkozni, takarítás stb. Mondtam, hogy szerintem néha ezeket félre tudnánk tenni, hogy ne fásuljunk bele a szürke mindennapokba.

Egyébként most hogy itthon vaagyok, mindent megcsinálok itthon, de azt mindig a fejemhez vágja, hogy home office alatt ő szokta beindítani a mosógépet, majd a szárítógépet. Szokott a konyhában is bepakolni a mosogatógépbe.

Alapvetően nem várom el, mert én ezeket megcsinálom, ha a gyerek engedi, valamikor nem tudom, akkor én vagyok a gyerekekkel, ő bepakol. Mást nem csinál, tehát ha nappaliban a vajas kenyér a földön van, mert leejti a gyerek, azt ő nem veszi fel.

Úgy gondolja, hogy ezzel nekem szívességet tesz. Bár lehet azért van, mert meg szoktam köszönni ha segít.

Az alap probléma az lenne, hogy nem tudok vele kommunikálni semmiről. Érzelmileg rideg és elérhetetlen, ha bármilyen problémát felhozok, hátat fordít, nem néz rám, úgy tesz mintha ott sem lennénk. Szerinte csak bennem van a hiba.

Sokszor próbálok higgadt lenni, teljesen nyugodt, észérvekkel beszélni, de az sem jó, elnézést kérve azok miatt is,ha én rosszat okoztam neki. Ezzel ellentétben ő csak a hibáimat sorolja. Próbálom azt mondani neki, hogy ez nem vezet sehova, de engem teljesen kikészít ez az egész. Lelkileg már nem tudom meddig bírom ezt.

Tegnap pl.mondta, hogy majd nézünk filmet, beszélgetünk, erre megivott 2 whiskeyt és bealudt.

Bementem a szobába,rám nézett többször is, magára húzta a takarót, majd aludt tovább.

Szóvá tettem neki, hogy azért jól esett volna, hacsak annyit mond, hogy ne haragudj, de fáradt vaagyok, legközelebb filmezünk, amikor nem leszek fáradt. Erre elkezdte mondani, hogy én is voltam màr hogy bealudtam a gyerek melleett és nem voltam vele együtt, de én akkor bocsánatot kértem tőle.

Az a baj, hogy nem bírom elviselni, hogy folyamatosan engem hibáztat, amit ő tesz, azért is én vagyok a hibás.

Soha nem kér bocsánatot.

Reggel felkelt és mintha mi sem történt odabújik hozzám. Nem értem, hogy miért olyan nehéz neki bármit is mondani.

Magányos vagyok és kezdek belefáradni ebbe. Említettem, hogy menjünk párterapiára, de kinevetett.

Fiatal vagyok, nem akarom szarnak érezni magam.

30/N. Férjem 32/N

jan. 18. 09:55
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
90%
Hagyd ott a francna. Filmezz, ülj be valahova mással.
jan. 18. 10:28
 2/18 anonim ***** válasza:
76%
Nekem bőven elég lenne.
jan. 18. 10:32
 3/18 anonim ***** válasza:
78%

Uhh, kezdődik...minden házasság ide jut előbb vagy utóbb. Szerintem ne erőltess neki semmit, mindenkit lehúznak a gyerekek kit jobban kit kevésbé. Majd lesz időtök újra egymásra.

Én sose hittem az erőltetett "javítsuk meg a kapcsolatunkat" című felvonásokban. Az már eleve olyan hogy régen rossz ha egy kapcsolat a folyamatos előrerugdosással tartható fent.

jan. 18. 10:33
 4/18 anonim ***** válasza:
89%
Hú ez borzasztó szomorú, amiket írsz. Ennél még egyedülálló két gyerekes anyukának is jobb lenni, ha megvannak rá az anyagi gondok. Párodra nem tudok mit mondani, annyi alapvető probléma van vele és a hozzáállásával, hogy ebbe bele se mennék. Barátnőd nincs esetleg, akivel ki tudnál mozdulni? Már szerintem ilyenkor az is sokat számít, ha valakivel tudsz beszélgetni, felhívni. Ha kell egyedül is, ha megtudod oldani kinél legyenek addig a picik pár órára, de kapcsolódj ki. Meg én kitartást kívánok, ha majd a pici is ovis lesz, te meg ha mész vissza dolgozni, többet leszel felnőtt társaságba, lehet jót tenne neked. Illetve ha már nagyobb lesz a pici gyerkőc is könnyebb lesz velük is menned, a savanyú férjed inkább ne is vidd, ilyen hozzáállással csak az életről lehozna. Magadra koncentrálj, illetve valami kreatív hobbi esetleg ami otthonról is végezhető?
jan. 18. 11:13
 5/18 anonim ***** válasza:
90%
Teljesen értelmetlen együtt maradnod vele, én mindenképpen beadnám a válást. Jól írtad, fiatal vagy és pont ezért nem szabadna még évtizedeket elpocsékolnod az életedből, amikor lehetne jobb is.
jan. 18. 11:29
 6/18 anonim ***** válasza:
82%

"Az alap probléma az lenne, hogy nem tudok vele kommunikálni semmiről. Érzelmileg rideg és elérhetetlen, ha bármilyen problémát felhozok, hátat fordít, nem néz rám, úgy tesz mintha ott sem lennénk. Szerinte csak bennem van a hiba."

Ez bőven ok a válásra. Nem fog ez működni, és ezt te is tudod. Nem véletlenül írtad ki a kérdést.

jan. 18. 11:31
 7/18 Laylah ***** válasza:
76%
Én azért előbb figyelmeztetném, hogy a válást fontolgatom. Jobb esetben rákérdez, miért, és akkor elmondhatod neki, hogy miért. Rosszabb esetben kiröhög, hogy ugyan, mihez kezdenél nélküle a két gyerekkel? Mindkét esetben, ha a válasz cinizmus és nincs semmilyen hajlandóság a megoldásra, akkor mehetsz is ügyvédhez.
jan. 18. 11:35
 8/18 anonim ***** válasza:
28%

Az érzelmi eltávolodás tipikus este. Gyanítom hogy a testiség is már régesrég megszűnt köztetek. Ti gyakorlatilag már csak lakótársak vagytok.

Keressetek fel egy jó párterapot hátha tud még valamit segíteni. Mert ha így maradtok abból semmi jó nem fog kisülni - a gyerekek is meg fogják érezni ha anyu-apu nem szereti egymást, csak folyton veszekszik.

jan. 18. 12:49
 9/18 anonim ***** válasza:
78%
Hiába kérsz bocsánatot, nem érdekli, meg már nem is szeret az biztos. Hiába fogsz még kutyába lemenni, akkor sem lesz változás. Ő látdo ilyen. Lehet van már rég valakije, azert nem fontos, hogy kettedben legyetek, ne haragudj de ez teljes lexarás, ignorálás, ezen nem igazán lehet változtatni, csak a gyerekek miatt is gáz maradni a rossz kaocsolatban. Tervezd meg a jövőd, tartalékolj, keress már most állast ha most nem dolgozol.
jan. 18. 13:05
 10/18 anonim ***** válasza:
74%
Én elváltam ennyiért.
jan. 18. 15:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!