Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Elváltak! A házasságkötés...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Elváltak! A házasságkötés pillanatában tényleg úgy éreztétek, hogy egy életet le tudnátok élni vele?

Figyelt kérdés

Azért kérdezem, mert én pl a korábbi kapcsolataimban mindig éreztem egy idő után, hogy nem fog halálig tartani, bár nem mindig szakítottam egyből, ahogy ezt felismertem, de összeházasodni biztos nem akartam volna, ha felmerült volna.

Nálatok nem volt semmi előjel arra esküvő előtt?

ma 13:19
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
60%

Nem kötelező házasodni. Aki nem akar, az nem teszi.

Az viszont igenis jó dolog, hogy létezik válás.

A házasság pedig nagyon régen nem arról szól, hogy életünk végéig együtt kell maradni, akkor is, ha beledöglünk. Egyszerű polgárjogi szerződés.

ma 16:35
 12/15 anonim ***** válasza:
47%

#11:

Igazad van.

Ki állított olyat hogy kötelező házasodni?

Ki mondta hogy nem jó dolog hogy van lehetőség válni? Írtam én ilyet?

Csak arra válaszoltam hogy a statisztika jól megmutatja hogy hányan váltak el, tehát mennyit változott a házasság időpontjától a véleményük a válás időpontjához képest.

(#9)

ma 16:44
 13/15 anonim ***** válasza:
85%

#9 #12 "Ja, de csak bizonyos szempontból. Elég csak megnézni a válási statisztikát. Jól át van gondolva, aztán sokszor mi a vége?"

Milyen szempontból nincs átgondolva? Ha egy házasság 20 évig jól működik, akkor az jól át volt gondolva. Az, hogy idővel annyira más irányba változtok mint ember, hogy egyre kevésbé működik köztetek a dolog és egyre kevésbé van értelme erőltetni, és végül jobb elválni és külön folytatni, nem kudarc.

ma 17:03
 14/15 anonim ***** válasza:
51%

#2 A végletesen racionális emberek alapból csak tartós érdekből házasodnak, amire alapból ki lett találva.

A szerelmi házasság soha nem volt divat, pont ezért is ér véget.

ma 17:51
 15/15 anonim ***** válasza:

kb. 6 év kapcsolat után házasodtunk össze. Nem lehet mondani, hogy elkapkodtuk. Utána még évekig azt hittem, hogy egy életen át fog tartani. Aztán mégis elváltunk. Nem bánom a házasságot, csak azt a sok évet, amit rá áldoztam. A fele elég lett volna.

F

ma 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!