Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha elválunk, muszáj újra felvenni a házasságkötés előtti nevem? Ha nem, akkor mennyire furcsa nem nevet változtatni?
Tehát mit tudom én, születtem "Nagy Katalinként, megházasodtam, lettem "Fazekas Katalin". Ha válunk akkor muszáj lenne "Nagy Katalin"-ra visszacsinálni a nevem?
Nem haraggal válunk, ha válunk, barátok is maradunk, szét se költöznénk, szóval rossz emlékeket nem kelt bennem a név.
Igazából alapból úgy házasodtunk, hogy nagyon jó barátok voltunk, nagy volt a nyomás, és úgy tűnt, hogy működhet. Én nem igazán vágytam kapcsolatra, ő azt mondta, hogy biszex, de a nőket kedveli jobban. Aztán ja, se a részemről, se a részéről nem működik ez, mint kapcsolat, a férjem meg időközben rájött, hogy meleg. Közös gyerek nincs.
12 éve váltam el normálisan.
Megtartottam az asszonynevem, ami a volt férjem családneve.
Nem kötelező levenned, a te döntésed. Ez alól kivétel, ha a volt férj alapos indokkal kéri: pl bűnöző leszel, börtönviselt, az életére törtél meg társai- pontosan le van írva a jogszabályban, de ezek kivételes és nagyon nem normális élethelyzetek.
Egyébként normál esetben akkor sem vagy köteles letenni a házasságban felvett nevedet, ha a volt férjed erre direkt megkér, akkor sem, ha újraházasodik. Lehet egy időben 2 db Kalányos Istvánné vagy Kalányos Mariska is, ha pl a következő menyecske is épp Mariska :D
Sőt, kapaszkodj meg, a gyerekeiteknek is lehetne ugyanaz a neve, azt sem tiltja a törvény, hogy a második asszonyka is Nintendónak nevezze el a jó Kalányostól született gyerekét, mint az első feleség anno.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!