Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ha elválunk, muszáj újra...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ha elválunk, muszáj újra felvenni a házasságkötés előtti nevem? Ha nem, akkor mennyire furcsa nem nevet változtatni?

Figyelt kérdés

Tehát mit tudom én, születtem "Nagy Katalinként, megházasodtam, lettem "Fazekas Katalin". Ha válunk akkor muszáj lenne "Nagy Katalin"-ra visszacsinálni a nevem?

Nem haraggal válunk, ha válunk, barátok is maradunk, szét se költöznénk, szóval rossz emlékeket nem kelt bennem a név.

Igazából alapból úgy házasodtunk, hogy nagyon jó barátok voltunk, nagy volt a nyomás, és úgy tűnt, hogy működhet. Én nem igazán vágytam kapcsolatra, ő azt mondta, hogy biszex, de a nőket kedveli jobban. Aztán ja, se a részemről, se a részéről nem működik ez, mint kapcsolat, a férjem meg időközben rájött, hogy meleg. Közös gyerek nincs.

nov. 17. 17:59
 1/4 anonim ***** válasza:
100%
Megtarthatod a mostani nevedet is, nem muszáj váltani válás esetén sem. Lásd Rogán Cecília. Sőt, neki újabban a mostani és a volt férj neve is megvan, kötőjelesen.
nov. 17. 18:01
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem muszáj, megtarthatod nyugodtan a házasságkötéssel felvett neved.
nov. 17. 18:04
 3/4 anonim ***** válasza:
74%
Én is megtartanám, mert jobban tetszik, mint az eredeti. Nem véletlenül vettem fel :D
nov. 17. 18:38
 4/4 anonim ***** válasza:

12 éve váltam el normálisan.

Megtartottam az asszonynevem, ami a volt férjem családneve.

Nem kötelező levenned, a te döntésed. Ez alól kivétel, ha a volt férj alapos indokkal kéri: pl bűnöző leszel, börtönviselt, az életére törtél meg társai- pontosan le van írva a jogszabályban, de ezek kivételes és nagyon nem normális élethelyzetek.

Egyébként normál esetben akkor sem vagy köteles letenni a házasságban felvett nevedet, ha a volt férjed erre direkt megkér, akkor sem, ha újraházasodik. Lehet egy időben 2 db Kalányos Istvánné vagy Kalányos Mariska is, ha pl a következő menyecske is épp Mariska :D

Sőt, kapaszkodj meg, a gyerekeiteknek is lehetne ugyanaz a neve, azt sem tiltja a törvény, hogy a második asszonyka is Nintendónak nevezze el a jó Kalányostól született gyerekét, mint az első feleség anno.

nov. 17. 23:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!