Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenkor jár-e a másiknak a lakás fele?
"és 12 éve én fizetem a törlesztőt (soha nem adott bele egy fillért se a törlesztőbe)"
De adott, akkor is, ha ténylegesen nem. Házasság után nincs te pénzed, ő pénze, csak közös bevétel van és ebből ő is hozzájárult a törlesztéshez, tök mindegy, kinek a fizetésèből lett levonva.
Ezt nem bírjátok felfogni, amikor házasodtok, hogy utána vagyonközössèg van. A te bevételed az övé is, meg fordítva. A kiadások dettó. Nincs olyan a házasságban jogilag, hogy külön kassza, hiába kezelitek úgy.
De miért írjátok, hogy nem jár neki?
A házasság után törlesztett hitel fele jár neki, mert onnantól vagyonközösségben voltak.
Sztem az együttélésre vonatkozó torvenyek vonatkoznak a 8 ev előtti időszakra, utánna pedig a házassági törvények.
Te a hitelt az együttéléskor vetted fel, rád az vonatkozik + a hiteltörlesztést 8évre részarányosan meg kellene kapja.
Ennyi
"De a lakást előtte vette, a hitelt is előtte vette fel mikor nem voltak házasok, így annak a törlesztése sem közös"
Az nem számit, csak a mar megszerzett vagyon eseten. Tehat a lakasba a házassagig beletett es fizetett önresz valónan a kérdezőe egyedül, de a házassag után fizetett törlesztő már jogilag a közös kasszabol ment, akarki neven van, ezert a házassag után fizetett hitel fele visszajár a feleségnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!