Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyenkor jár-e a másiknak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor jár-e a másiknak a lakás fele?

Figyelt kérdés
12 éve vettem a lakást, saját megtakarításból és hitelből, akkor már együtt éltünk egy éve az én szüleimnél, de házasok csak 8 éve vagyunk. Ilyen esetben váláskor jár-e a lakás fele neki, vagy csak a hiteltörlesztés arányos része?

tegnapelőtt 09:14
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
26%
Dehogy jár, lófax se csak kell egy jó ügyvéd. Önként semmit ne ajánlj fel neki és ne írj alá semmit.
tegnapelőtt 20:45
 22/29 anonim ***** válasza:
72%

"és 12 éve én fizetem a törlesztőt (soha nem adott bele egy fillért se a törlesztőbe)"

De adott, akkor is, ha ténylegesen nem. Házasság után nincs te pénzed, ő pénze, csak közös bevétel van és ebből ő is hozzájárult a törlesztéshez, tök mindegy, kinek a fizetésèből lett levonva.

Ezt nem bírjátok felfogni, amikor házasodtok, hogy utána vagyonközössèg van. A te bevételed az övé is, meg fordítva. A kiadások dettó. Nincs olyan a házasságban jogilag, hogy külön kassza, hiába kezelitek úgy.

tegnapelőtt 22:51
 23/29 anonim ***** válasza:
22%
Semmi nem jàr neki.
tegnapelőtt 22:54
 24/29 anonim ***** válasza:
77%

De miért írjátok, hogy nem jár neki?

A házasság után törlesztett hitel fele jár neki, mert onnantól vagyonközösségben voltak.

tegnapelőtt 22:57
 25/29 anonim ***** válasza:
De a lakást előtte vette, a hitelt is előtte vette fel mikor nem voltak házasok, így annak a törlesztése sem közös, tehát nem jár a házból a másiknak semmi. Ez bíróságon is megállja a helyét.
tegnap 09:15
 26/29 anonim ***** válasza:
Jó kérdés majd írj mire jutottál, érdekes kérdés..
tegnap 09:34
 27/29 anonim ***** válasza:
Dehogy állja meg, mivel házasság lett az élettársi kapcsolatból, véletlenül sincs így. Az önrész lesz egyedül kétséges, kérdés, hogy tudja-e bizonyítani, hogy csak az övé volt, a nő semennyit sem tett bele. Akkor az a hányad csak az övé, de a többi közös, mégpedig fele-fele. Akkor is ha a nő egy fillért sem vitt haza az együttélés alatt. Előre kellene tájékozódni, hogy mit jelent házasodni.
tegnap 09:35
 28/29 anonim ***** válasza:

Sztem az együttélésre vonatkozó torvenyek vonatkoznak a 8 ev előtti időszakra, utánna pedig a házassági törvények.

Te a hitelt az együttéléskor vetted fel, rád az vonatkozik + a hiteltörlesztést 8évre részarányosan meg kellene kapja.

Ennyi

tegnap 09:38
 29/29 anonim ***** válasza:

"De a lakást előtte vette, a hitelt is előtte vette fel mikor nem voltak házasok, így annak a törlesztése sem közös"

Az nem számit, csak a mar megszerzett vagyon eseten. Tehat a lakasba a házassagig beletett es fizetett önresz valónan a kérdezőe egyedül, de a házassag után fizetett törlesztő már jogilag a közös kasszabol ment, akarki neven van, ezert a házassag után fizetett hitel fele visszajár a feleségnek.

tegnap 09:45
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!