Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ilyenkor jár-e a másiknak a lakás fele?
Figyelt kérdés
12 éve vettem a lakást, saját megtakarításból és hitelből, akkor már együtt éltünk egy éve az én szüleimnél, de házasok csak 8 éve vagyunk. Ilyen esetben váláskor jár-e a lakás fele neki, vagy csak a hiteltörlesztés arányos része?tegnapelőtt 09:14
11/29 anonim válasza:
A fele nem. De X rész igen. (Persze mondhatod, hogy nem éltetek együtt, HA nem volt oda bejelentve, csak sajna ilyenkor sok bíró elfogadja a tanúkat és a csekkjeit is, ha ottani címre íratta be pl. a kábel TV-t!)
12/29 A kérdező kommentje:
Be volt jelentve, szóval ez nem játszik.
tegnapelőtt 11:41
14/29 anonim válasza:
11
Pont az olyan hazugok miatt, mint te.
15/29 A kérdező kommentje:
Oké, mert nem azt vitatom, hogy jár neki valamennyi, csak annak fényében, hogy 5 évig én gyűjtöttem az önerőt és 12 éve én fizetem a törlesztőt (soha nem adott bele egy fillért se a törlesztőbe), nem érezném méltányosnak, ha megkapná a felét.
Amúgy egy ügyvéd ad ilyenről felvilágosítást emailben (nyilván díjazás ellenében) vagy csak személyesen?
tegnapelőtt 13:05
16/29 anonim válasza:
Semmi nem jar neki . Keress ugyvedet. A jog szerint is tied a lakas es az is marad.
17/29 anonim válasza:
Megmondták hogy ne itt okoskodj, hanem keress ügyvédet. Egyetértek velük.
18/29 anonim válasza:
15
Nem a felét fogja megkapni.
16
Nincs igazad. A közösen törlesztett hitel felének arányában jár neki. Hogy most pontosan miképpen számolják, nem tudom, de az trljrd mértékben biztos, hogy ez a vagyonmegosztás részét fogja képezni valamilyen formában.
19/29 anonim válasza:
Jár neki képzeld el. Ne légy olyan harácsoló kapzsi.
Add meg szépen neki, ne köcsögösködj
20/29 anonim válasza:
Nyilván nem a felét de arányosan. Ami jár az jár. Ennyi
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!