Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ilyenkor jár-e a másiknak a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ilyenkor jár-e a másiknak a lakás fele?

Figyelt kérdés
12 éve vettem a lakást, saját megtakarításból és hitelből, akkor már együtt éltünk egy éve az én szüleimnél, de házasok csak 8 éve vagyunk. Ilyen esetben váláskor jár-e a lakás fele neki, vagy csak a hiteltörlesztés arányos része?

tegnapelőtt 09:14
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
17%
A fele nem. De X rész igen. (Persze mondhatod, hogy nem éltetek együtt, HA nem volt oda bejelentve, csak sajna ilyenkor sok bíró elfogadja a tanúkat és a csekkjeit is, ha ottani címre íratta be pl. a kábel TV-t!)
tegnapelőtt 11:35
 12/29 A kérdező kommentje:
Be volt jelentve, szóval ez nem játszik.
tegnapelőtt 11:41
 13/29 anonim ***** válasza:
12. Akkor fizetned kell.
tegnapelőtt 11:43
 14/29 anonim ***** válasza:

11

Pont az olyan hazugok miatt, mint te.

tegnapelőtt 13:01
 15/29 A kérdező kommentje:

Oké, mert nem azt vitatom, hogy jár neki valamennyi, csak annak fényében, hogy 5 évig én gyűjtöttem az önerőt és 12 éve én fizetem a törlesztőt (soha nem adott bele egy fillért se a törlesztőbe), nem érezném méltányosnak, ha megkapná a felét.

Amúgy egy ügyvéd ad ilyenről felvilágosítást emailben (nyilván díjazás ellenében) vagy csak személyesen?

tegnapelőtt 13:05
 16/29 anonim ***** válasza:
0%
Semmi nem jar neki . Keress ugyvedet. A jog szerint is tied a lakas es az is marad.
tegnapelőtt 16:32
 17/29 anonim ***** válasza:
Megmondták hogy ne itt okoskodj, hanem keress ügyvédet. Egyetértek velük.
tegnapelőtt 17:35
 18/29 anonim ***** válasza:
100%

15

Nem a felét fogja megkapni.

16

Nincs igazad. A közösen törlesztett hitel felének arányában jár neki. Hogy most pontosan miképpen számolják, nem tudom, de az trljrd mértékben biztos, hogy ez a vagyonmegosztás részét fogja képezni valamilyen formában.

tegnapelőtt 18:49
 19/29 anonim ***** válasza:

Jár neki képzeld el. Ne légy olyan harácsoló kapzsi.

Add meg szépen neki, ne köcsögösködj

tegnapelőtt 20:23
 20/29 anonim ***** válasza:
Nyilván nem a felét de arányosan. Ami jár az jár. Ennyi
tegnapelőtt 20:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!