Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy megy a vagyon és gyerek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy megy a vagyon és gyerek kérdés ha nem voltunk házasok?

Figyelt kérdés
10 éve van egy élettársam és van egy közös, 6 éves gyerekünk. Az én örökölt házamban élünk, 1/1 én vagyok a tulajdonos, viszont mikor ideköltöztünk 5 éve akkor felújítottuk az egészet belülről. Kb. 1 milliót adtam bele én meg kb. ő is, és minden munkát ő csinált, nem szakember. Elakarom hagyni, mert már kb egymáshoz se szólunk, semmi értelme együtt élni vele. Így mire számítsak? Maradhatok a házamban csak ki kell fizetnem a felújítást neki? És azt mégis ki dönti el és mi alapján, hogy mennyit kell neki fizetnem? Mert ő biztos, hogy többet fog mondani, hogy adjak. Ha nem lenne felújitva is mar több mint 10 milliót érne, így 15 körül el lehetne adni. Egy falusi kis kockaház. Addig kitehetem a házból valahogy?

#válás, vagyon, ingatlan,
jan. 12. 08:43
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Sok helyen hirdetnek ingyen elvihető bútort, úgyhogy ezt könnyen meg tudod oldani.

Az örökölt vagyon/ház csak a tied, azt nem viheti el.

jan. 14. 18:48
 12/19 anonim ***** válasza:

A ház akkor is a tiés maradna, ha házasok lettetek volna, ugyanis örökölted, ergo mindenképpen külön vagyon.

A felújítás...hát nézd. Neki ő valóban megspórolt egy csomó pénzt azzal, hogy nem albérlerben lakott, tehát ezt nem kéne "visszakövetelnie" (és ha nincsenek számlái, akkor nem is tudja).

A gyereket nem fogják neki ítélni, csak mert jobban keres, mint te. Ha nagyon "genyó" akarsz lenni, még a bútorokat sem viheti el, ha nem tudja igazolni, hogy az övé. Gyerektartás pedig jár, ez nem is kérdés.

jan. 15. 01:16
 13/19 anonim ***** válasza:
44%

"Meg ugye a gyerek kérdés is idegesít..nehogy neki ítéljék, hogy ő jól keres."

Ja, kérem...

Itt is van egy ilyen nő a faluban, felújíttatta a házát egy csávóval ingyen, utána elzavarta és visszafogadta a régi csávóját a készbe. 🤣

jan. 15. 14:44
 14/19 anonim ***** válasza:
Tudok ajánlani válóperes ügyvédet. Melyik megyében laksz?
jan. 15. 15:03
 15/19 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, neked van munkád?

Élettársadnak van hová mennie? Vagy az utcára akarod kirakni?

Miért hagytátok így tönkremenni a kapcsolatot?

jan. 15. 15:05
 16/19 anonim ***** válasza:

#13 A kérdező több, mint 10 éve van a párjával és 5 éve laknak a kérdező házában, amit 11 hónap alatt újított fel a párja (plusz a munkán kívül mindketten beletettek 1-1 milliót). Szóval itt szó sincs arról, hogy "felújíttatta vele a házát, aztán lecseréli".

Sosem jeleskedtél szövegértelmezesből, igaz?

jan. 15. 16:05
 17/19 A kérdező kommentje:
Van munkám. Élettársam bármikor mehet vissza a szüleihez, nem az utcára kerülne..
jan. 15. 16:39
 18/19 anonim ***** válasza:
Gyermekelhelyezés?
jan. 15. 17:25
 19/19 anonim ***** válasza:

"Elakarom hagyni, mert már kb egymáshoz se szólunk, semmi értelme együtt élni vele."

Miért alakult ez így? Alkohol?

Miért nem próbáljátok megjavítani a kapcsolatot?

Legalább a kisgyerek miatt normálisan szóljatok egymáshoz.

Két, egykor szerelmes ember hogyan távolodhat el így egymástól?

jan. 16. 13:50
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!