Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Hogy megy a vagyon és gyerek...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Hogy megy a vagyon és gyerek kérdés ha nem voltunk házasok?

Figyelt kérdés
10 éve van egy élettársam és van egy közös, 6 éves gyerekünk. Az én örökölt házamban élünk, 1/1 én vagyok a tulajdonos, viszont mikor ideköltöztünk 5 éve akkor felújítottuk az egészet belülről. Kb. 1 milliót adtam bele én meg kb. ő is, és minden munkát ő csinált, nem szakember. Elakarom hagyni, mert már kb egymáshoz se szólunk, semmi értelme együtt élni vele. Így mire számítsak? Maradhatok a házamban csak ki kell fizetnem a felújítást neki? És azt mégis ki dönti el és mi alapján, hogy mennyit kell neki fizetnem? Mert ő biztos, hogy többet fog mondani, hogy adjak. Ha nem lenne felújitva is mar több mint 10 milliót érne, így 15 körül el lehetne adni. Egy falusi kis kockaház. Addig kitehetem a házból valahogy?

#válás, vagyon, ingatlan,
ma 08:43
 1/6 A kérdező kommentje:
Ha túl sokat kell fizetnem akkor el kell adjam a házat ha nem tudom kifizetni? Arra is gondoltam hogyha normális lenne, hogy ha nem kéne kifizetnem akkor én meg nem kérnék gyerektartàst, de úgyse menne bele ebbe már csak azért sem.
ma 08:45
 2/6 anonim ***** válasza:

"de úgyse menne bele ebbe már csak azért sem"

Kénytelen lesz belemenni, ha nem tudod kifizetni.

ma 08:47
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
1 milliót adott a felújításba, és azért lemondanál a gyerektartásról? Ilyen jól keresel?Azt az 1 milliót már le is lakta. Gondolj bele mennyi lett volna ha addig albérletet fizet.
ma 09:25
 4/6 A kérdező kommentje:
Nem végleg gondoltam lemondani a gyerektartàsról, hanem pl 2 évig vagy nem tudom. De mindent ő csinált a saját kezével, 10 hónapig szinte mindennap csinálta, egész házat felújította. Új ablakok, ajtók, csempék, padlófűtés, laminált padló, gipszkarton, festés stb. Azért ennyire nem akarok vele kicseszni se, hogy csak kirakom és viszlát.
ma 09:35
 5/6 A kérdező kommentje:
Vagy így ez kompenzálja azt, hogy ingyen lakott itt 5 évig? Azért kérdezem hátha már valaki volt ilyen helyzetben vagy ért hozzá, mert nem tudom, hogy van ez az egész.
ma 09:37
 6/6 anonim ***** válasza:

"De mindent ő csinált a saját kezével"

Te meg gondolom mostál, főztél rá.

Számla van a kiadàsikról?

Keress ügyvédet, mert téged könnyen át fognak b.szni, ha egyáltalán felmerült benned, hogy maradhatsz-e a saját lakásodban.

Ügyvéd nélkül semmit ne csinálj.

ma 10:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!