Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A Gyermektartásdíj 2025-re mennyi legyen, ha 2024-re 40000 ft volt megállapítva?
Milyenek a körülmények?
Te mennyit keresel?
A párod mennyit?
Mennyi idős a gyereked?
Mennyire aknázzátok ki a lehetőségeiteket vagy mennyire nagy a lustaság-faktor?
Kizárólagos felügyeletről van szó vagy van a másik félnek joga is?
Felteszem, te vagy az anya!
Bármit viszonzol az apának, amire alapozható az esetleges emelés?
Neked van valakid, aki beszáll?
Mennyi a JOGOS kiadásod (azaz a luxust felejtsük el)?
"Neked van valakid, aki beszáll?" Ennek mi köze a gyerektartáshoz?
"(azaz a luxust felejtsük el)" 40ezerből luxus?
Nekem az elég kevéskének hangzik... 40E... Ebből kb a havi menza jön ki:(
Nem még pluszban otthon is a kaja, főzés, takarítás, rezsiköltségek, ruháztatás, iskolai felszerelés, szakkör, magántanár, sport, sulis befizetnivalók, kirándulás, drogériás termékek, tiszítószerek, otthoni javítanivalók, stb.
Ez ha te is hozzáteszed a 40E-t szerintem nem jön ki a gyerek havi szinten...
Egyébként nem tippelgetni lenne érdemes, hanem egy jó ügyvédhez fordulni, aki egy normális szintet tudna elérni, ami jár nektek.
1
Azigen.
40 E-ből óriási luxust lehet elérni!
Soha nem értettem azokat a szülőket, akik a saját gyerekükön akarnak spórolni:(((((
Szóval na, ez nem tippelgetés, meg jófejkedés, meg amit apu hajlandó adni (spúr majom), hanem egy bírósági döntés kell legyen.
Mindenképpen egy ügyvédet javaslok a dolgok korrekt elrendezésére.
Amúgy reálisan az infláció mellett én egy olyan min 150E-t éreznék korrektnek. Azt duplázva már egy minimum 300, és még ebből sem él nagylábon a gyermek.
40E-ből szerintem még kutyát se lehet tartani havi szinten :(
Az előbbi felsorolásból kihagytam mondjuk az orvosi költségeket, gyógyszerek, stb.
Na de egyszer már meg lett állapítva egy összeg. Az is lehet, hogy egy éven belül. Akkor fölösleges még egy kört futni ügyvéddel... max az inflációval érdemes számolni.
150 ezret meg nem fognak megállapítani, ez elég naív gondolat.
Hát pedig még a 70E is igen alacsonynak tűnik. Akkor ezek szerint úgy gondolják, hogy (apu+anyu 70+70) 140E-ből meg tud élni valaki ma Magyarországon egy normális szinten??
Egyébként ha jól tudom, akkor a fizetése 50%-áig terhelhetik a gyerektartást.
"Igaz, nálunk 1 gyerek van. Nyáron volt a tárgyalás, azt mondta a bíró, hogy az 50.000 Ft az alap, amit még egy munkanélküli apuka esetében is megítélnek. Egyébként jogilag a nettó fizetése 50%-áig terhelhető. Neked össze kell írnod a havu költségeket: étkezés, rezsi, gyógyszerek, ruházkodás, iskola/óvoda, orvosi kezelés, szemüveg, fogszabályzó, külön foglalkozás, stb... Ezeket összeadod, levonod a családi pótlékot és az adókedvezményt. A maradék összegnek igényelheted az 50-60%-át (attól függően, hogy apuka ezeken kívül mivel járul hozzá, mennyit viszi el őket stb) persze nem biztos, hogy ezt meg is ítélik, ehhez veszik apuka anyagi helyzetét is.
Legalábbis nálunk így kellett csinálni."
Ezt egy másik kérdésnél találtam. Szóval még ha munkanélküli is, akkor is jár egy minimum 50E.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!