Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Meddig tart feldolgozni egy...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Meddig tart feldolgozni egy több évtizedes házasságot? Másfél év elteltével miért zaklat fel még mindig, ha látom, vagy csak rágondolok? Miért gondolok rá még mindig egyfolytában? Miért nem akarom, hogy boldog legyen mással?

Figyelt kérdés

Pedig én hagytam ott tavaly tavasszal. Hosszú folyamat volt, mire rászántam magam, hogy kilépek. Az az igazság, hogy nagyon szerettük (szeretjük?) egymást mindig is, de sok mindenben nem egyezett a véleményünk, főleg anyagiak, de érzelmi téren is. Sok mindent másképp láttunk, és sok megoldatlan probléma volt köztünk. Én mindent megtettem, alkalmazkodtam, próbáltam az igényeinek megfelelni, de sokszor megkaptam, hogy kevés, amit beleteszek a házasságunkba. Pedig ő nagyon szeret, ezt sokszor elmondta.

Hiába próbáltam többször pszichológus segítségét kérni, párterápiára is elmentünk egyszer, de nem volt megoldás.

Na mindegy. Szóval már hosszú ideje úgy láttam, hogy csak akkor működik a kapcsolatunk, ha én egyáltalán nem nyilvánítok véleményt, mindenben neki adok igazat és legyen úgy, ahogy ő akarja. De ez felőrölt, és szinte megszűntem létezni.

Tavaly jött valaki az életembe, aki miatt kiléptem. Ott hagytam mindent, csak a ruháimat hoztam el. Ez nagyon megviselt mindkettőnket, a férjem is összeomlott, azonaal beadta a válókeresetet és felregisztrált egy társkeresőre, mondván, hogy ő nem tud egyedül élni. Kell mellé valaki. Másfél év alatt már a negyedik barátnője van. A mostanival épp pár napja láttam, mintha tőrt döftek volna belém..

Én albérletbe lakom, lemondtam a közös vagyonról a javára. Óriási hiba volt, de a vagyonmegosztáskor nem voltam önmagam. Mindent aláírtam. Már nincs visszaút.

Félek, hogy a közös otthonunkba hamarosan beköltöztet valakit, ha megtalálta a megfelelő személyt maga mellé.

Nem kellene, hogy érdekeljen túl kellene lépnem rajta, el kellene engednem, tudom, de egyszerűen nem megy. Állandóan rá gondolok, vissza akarok menni hozzá, újra felépíteni a közös életünket, újra átélni a közös élményeket... mert az rengeteg volt.

Közben meg itt van az a személy, aki kisegített (még ha nem is tudatosan) ebből a helyzetből. NAgyon szeretem őt és ragaszkodom hozzá, szalmaszál nekem, mint egy fuldoklónak, de nem tudom, hogy így hogy tudnék vele lenni, ha mindig a volt férjemre gondolok. Ez megmérgezné a kapcsolatunkat.

Szóval mi a tapasztalat, meddig tart még ez a rémálom?

Köszönöm, ha megosztjátok velem. Minden kommentet szívesen fogadok, főleg ha nem arról szól, hogy mekkora lúzer vagyok, mert azt magamtól is tuddom.

okt. 20. 09:54
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Apám 4 hónap után haza állított egy új semmire kellő élősködő buta és csúnya nővel. Bár itt nem válás történt de 30+ évig éltek együtt. Számomra felfoghatatlan mivel anyám meghalt és rá 4 hónapra már bemutatta. Kinek mi...
okt. 20. 10:29
 2/16 anonim ***** válasza:
100%

Fú, hát így a leírás alapján ez erős függőség szerintem. Plusz még a vagyonmegosztás is, amiben nem álltál ki magadért... :(

Mindenképpen jó lenne pszichológus segítségét kérni, aki tud neked hasznos tanácsokat adni... Hasznos lehet valamilyen terápiás módszer, családállítás, kineziológus, akár még asztrológus is kiegészítésnek.

okt. 20. 10:49
 3/16 anonim ***** válasza:
87%

"Szóval már hosszú ideje úgy láttam, hogy csak akkor működik a kapcsolatunk, ha én egyáltalán nem nyilvánítok véleményt, mindenben neki adok igazat és legyen úgy, ahogy ő akarja. De ez felőrölt, és szinte megszűntem létezni."

Én úgy látom a volt férjednek ezek a jött-ment barátnők is pont erre valóak:(

okt. 20. 10:50
 4/16 anonim ***** válasza:
60%

Összefoglalom neked.

Több évtízed házasság után beleuntál az egészbe, ami addig jó volt, hirtelen semmi nem volt jó. Felszedtél valakit, dobbantottál, aztán mikor felszállt a rózsaszín köd, rájöttél, hogy itt vagy semmi nélkül egy albérletben, kilátástalanul. Dehogy a férjed hiányzik neked, csak a kényelem és biztonság.

okt. 20. 11:15
 5/16 anonim ***** válasza:
100%

Örök érvényű igazság amit a pszichológusok is el szoktak mondani, hogy akkor válj el ha magadért teszed, nem egy harmadik személy miatt. És a válás után biztos vagy abban hogy egyedül is megállod a helyed minden szempontból (érzelmi, mentális, anyagi stb téren).

Sosem szabad egy új "szerelem" miatt, hirtelen felindulásból elválni, mert amíg nincs letisztázva magadban az érzelmi rész addig úgy fogsz járni ahogy jártál. Még akkor is ha ez már csak birtoklási vágy benned, mert az is lehet hogy csak azt érzed hogy a "régi helyedet" ne birtokolja egy új nő.

Ez már több éves házasságban sokszor nem szerelem hanem birtoklási vágy.

Az ilyen helyzet kicseszés az új pároddal szemben is, mert még nem vagy túl a régin, de már az új pár mellett vagy, így nem lehet őszintének nevezni az érzelmeidet.

Mindenképpen pszichológussal kellene ezt továbbra is elemezgetni, mert ez olyan mint a kapcsolatfüggés, liánozás egyik pártól a másikig, úgy hogy esetleg még birtoklási vágy lehet a régi párral kapcsolatban, vagy kötődési problémák, rossz szülői minták stb, stb. Szakember tudná ezt kielemezni, lehet hogy a gyerekkorig kell visszanyúlni ilyen esetekben.

okt. 20. 11:18
 6/16 A kérdező kommentje:

#2 igen, elkezdtem járni pszichológushoz, de egyenlőre nem érzem, hogy segítene. Tudom hosszú folyamat.. Talán évek..

Kineziológushoz is elmentem, de úgy tűnik, hogy oldja a függőségem.. Nem éreztem semmi javulást sajnos, pedig minimum tízszer voltam nála.

Családállítást lehet, hogy kipróbálom, van mit feloldanom a gyerekkoromból is.

okt. 20. 12:16
 7/16 A kérdező kommentje:
#1 Jézusom.. Azért ez nagyon durva.. Ez mikor történt? Azóta is együtt vannak?
okt. 20. 12:17
 8/16 A kérdező kommentje:
#3 Valószínűleg..
okt. 20. 12:19
 9/16 anonim ***** válasza:
A 4. és az 5. válaszadó véleményét tudom erősíteni.
okt. 20. 12:29
 10/16 A kérdező kommentje:

#5 Igen, ezt osztom én is, sokat olvastam mostanában ezzel kapcsolatban, (gyászmunka, elengedés, újrakezdés) és próbálom tudatosítani magamban. De amit az ember az eszével tud, az nincs mindig összhangban azzal, amit érez. Remélem, előbb utóbb eljön ez is.

Ami a mostani páromat illeti, tudom, hogy kicseszés vele is. Félek is, hogy tönkreteszem a kapcsolatunkat. Próbálom jól csinálni, de lehet, hogy őt is el kellene inkább engednem, és egyedül helyrehozni a lelkemet. Aztán ha lesz még időm ezen a Földön, talán rám talál egy új és stabil szerelem, amikor már túltettem magam az eddigi életemen.

okt. 20. 12:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!