Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás részletei,a másik fél...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás részletei,a másik fél ,,fenyegetőzései"?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előrebocsájtom hogy hosszúl lesz és sokrétű a kérdés,ezért előre is bocsánat.

Tehát. 10 év és 3 gyermek után válunk a még jelenlegi feleségemmel.

Sajnos a hölgy nemhogy nehéz,hanem A természet. Igazi mindigjobbantudmindentmindenkinél,nagyhangú,erőszakos,stb... abba most ne menjünk bele hogy hogy tudtam elvenni meg 3 gyereket összehozni vele,ez már így marad. Viszont.

Sajnos szerintem enyhén személyiségzavaros is. Néha teljesen normálisan lehet vele egyeztetni hogy hogy lesz a válás,gyerekelhelyezés,házeladás(amin még hitel,csok,minden is van)... máskor meg fenyeget perrel,gyerektartással... hogy ő mennyi mindent hozott a kapcsolatba,csak ő vett évekig kaját,ő főzött(közben én dolgoztam,és egy fizetésből éltünk),én meg ,,csak" melóztam és semmi mást nem csináltam... hogy én sose adtam neki pénzt(ezt konkrétan most néztem vissza... amióta revolutot használ-kb. 3 éve-ő összesen küldött nekem 30000 ft-ot,én meg neki több mint 800000-ret...),nem vettem soha ruhát a gyerekeknek...szóval ilyen és ehhez hasonló dolgokkal vádol.

Mennyire állhatják meg ezek az álllítások és az ezekre alapozott követelések a helyüket egy perben? Ő anno amíg lakásban laktunk és most hogy házban lakunk sem fizetett ki soha egyetlen törlesztőt sem,holott mindkát ingatlanban 1/3-os tulajdons volt és az is. Erre alapozva nem viszontkövetelhetem én rajta a mindenkori részletek 1/3-át visszamenőlegesen? Nem ez a célom,mert én arra alapozok egy kapcsolatot hogy mindkét fél tegyen bele... a mi esetünkben én a hitelterheket-számlák többségét,ő meg a háztartás egyéb költségeit.

Továbbá a gyerekelhelyezés.

Egyelőre azt beszéltük meg hogy osztott felügyelet lesz,2 hét itt,2 hét ott. De ő mégis akar gyerektartást is... ez ilyen esetben hogy van? Továbbá most azt is kitalálta hogy ő elmegy albérletbe (egy szomszédos házba,közel a gyerekek miatt),hogy ezzel is elkezdjük a váltott felügyeletet... de én fizessem tovább még a ház MINDEN költségét,akkor is amikor ő van itt.

Szóval nem rózsás a helyzet,sőt,lassan rózsák háborúja.

Holnap megyek ügyvédhez,mindent el fogok mondani,de addig és azután is örülök hogyha tapasztalatot,meglátást megosztotok.Főleg olyanok válaszait kérném akik már voltak-vannak hasonló helyzetben.

Előre is köszönöm a normális válaszokat!

szept. 9. 10:45
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
100%
Az akkor is kulonvagyon ha a szuleitol kapja vagy a szuleitol orokli es hazasok.
szept. 9. 16:48
 22/27 A kérdező kommentje:

És mi a helyzet a közös terhekkel? Mert ő bőven nem fizeti a rezsi felét sem… többen írtátok hogy a terhek is közösek,nem csak a javak… Ugyanakkor azt is hogy nem lesz mérvadó hogy ki fizetett mennyit és mikor, és az sem hogy kinek a számlájáról vonták. Tehát ha tényleg elköltözik albérletbe, akkor simán megteheti azt hogy itthagy engem az összes költséggel? Mert akkor ilyen alapon én is megtehetem azt hogy összecuccolok,itt hagyom őt a gyerekekkel, és azt mondom hogy fizesse ő a háznak a költségeit…én meg mondjuk elmegyek a szüleimhez lakni.

Számomra az a legdühítőbb, hogy továbbra is én fizetek minden hitelköltséget, és még ő követelőzik.

szept. 9. 16:58
 23/27 anonim ***** válasza:

Mert hülye vagy és fizeted. Ő azért nem ad bele semmit sem. Ha nem tudtok zöldágra vergődni, akkor költözz el és mondd meg, hogy csak a fele költséget adod oda neki. Aztán, ha akar villanyt, vizet, gázt akkor kénytelen lesz pótolni a saját pénzéből. De ha nem laksz ott akkor is max csak a hitel törlesztőt fizesd, a többit ne, hiszen nem is fogyasztasz semmit. Nagyon durva, hogy ezt nem tudjátok lekommunikálni, pedig együtt voltatok 10 évet és csináltatok 3 gyereket.

Értem amúgy, hogy egyiktek sem akarja fizetni a hitelt és abszolút húzni akarjátok a màsikat anyagilag, de sajnos ebbe akkor kellett volna belegondolni amikor aláírtàtok a papírt. Én egyébként a másik felet is meghallgatnám.

szept. 9. 17:32
 24/27 anonim ***** válasza:
100%

“ És mi a helyzet a közös terhekkel? Mert ő bőven nem fizeti a rezsi felét sem… többen írtátok hogy a terhek is közösek,nem csak a javak… Ugyanakkor azt is hogy nem lesz mérvadó hogy ki fizetett mennyit és mikor, és az sem hogy kinek a számlájáról vonták. Tehát ha tényleg elköltözik albérletbe, akkor simán megteheti azt hogy itthagy engem az összes költséggel?”

Még egyszer leírom, hogy a házasság vagyonközösség…Minden közös, a te fizetésed, ő fizetése (ha van).

Simán lehet olyan megállapodás is köztetek, hogy mondjuk ő nem is dolgozik, mert a gyerekeket menedzseli, mert csak így tudnátok megoldani. Ebben az esetben sem lenne fer, hogy te pampogsz, hogy mindent te fizetsz, mikor ő meg más módon (természetben) járul hozzá az életetekhez. Ez most csak egy példa volt, mert sok ilyen van.

Meg lehet, hogy a rezsit, törlesztőt te fizeted, de a boltban ő vásárol, meg a gyerekeknek a cuccokat ő veszi meg. Az is van annyi. Szóval teljesen felesleges felezgetni, mert együtt alkottok vagy alkottatok egységet.

Az meg bocs, de teljesen normális, hogyha elköltözik, akkor már nem fizeti oda is a rezsi felét. Mégis miért kéne, mikor nem is használja már?

A törlesztőnek el lehet kérni az 1/3-át, mert amíg az ő tulajdona, addig köteles rá. Vagy pedig a szétköltözéstől már dokumentálhatod, hogy az “ő részét” is te fizeted, mert akkor már nincs vagyonközösség, és elszámoláskor le lehet vonatni tőle.

De a rezsit nem, azt egyedül kell fizesd.

szept. 9. 18:21
 25/27 anonim ***** válasza:

“ Mert akkor ilyen alapon én is megtehetem azt hogy összecuccolok,itt hagyom őt a gyerekekkel, és azt mondom hogy fizesse ő a háznak a költségeit…én meg mondjuk elmegyek a szüleimhez lakni.”

Meg azért ne hidd, hogy az albérlettel olyan jól jár. A rezsiét annak is fizetni kell, plusz a bérleti díj bőven van annyi, vagy még több is, mint a törlesztő. Főleg hogy 3gyerekkel nem is elég egy pici albérlet.

Úgyhogy itt még mindig te vagy az aki jobban jár, nem ő.

szept. 9. 18:27
 26/27 anonim ***** válasza:

“ Nem ez a célom,mert én arra alapozok egy kapcsolatot hogy mindkét fél tegyen bele... a mi esetünkben én a hitelterheket-számlák többségét,ő meg a háztartás egyéb költségeit.”

Na, ha nálatok ez a felállás, akkor miért gondolod, hogy te költesz többet nála? Csak szólok, hogy az élelmiszer ennyi főre egy vagyon, még akkor is ha nagyon olcsón akarja megúszni az ember. Tisztálkodás, ruházkodás, gyerekek egyéb költségei, tanszerek szintén. Összességében biztos, hogy több, mint a lakáshitel +rezsi. És akkor még beletett munkája is több lehet mint neked.

szept. 9. 18:59
 27/27 anonim ***** válasza:

22

Az nem számít. A házasság alatt keresett jövedelem közös. Nincs olyan, értelmezhetetlen, hogy "fizeti a rezsi felét".

Ebből kifolyólag a hitelt is közösen fizetitek.

Ha elköltözik valamelyik fél, akkor onnan kezdve megszűnik az életközösség és vagyoni közösség is. A helyzet igen bonyolulttá tud válni, nem véletlen húzódnak el egyes vagyonmegosztási perek. Itt már csak ügyvéd tud segíteni, nem a gyk népe.

szept. 9. 21:21
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!