Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás részletei,a másik fél ,,fenyegetőzései"?
Sziasztok!
Előrebocsájtom hogy hosszúl lesz és sokrétű a kérdés,ezért előre is bocsánat.
Tehát. 10 év és 3 gyermek után válunk a még jelenlegi feleségemmel.
Sajnos a hölgy nemhogy nehéz,hanem A természet. Igazi mindigjobbantudmindentmindenkinél,nagyhangú,erőszakos,stb... abba most ne menjünk bele hogy hogy tudtam elvenni meg 3 gyereket összehozni vele,ez már így marad. Viszont.
Sajnos szerintem enyhén személyiségzavaros is. Néha teljesen normálisan lehet vele egyeztetni hogy hogy lesz a válás,gyerekelhelyezés,házeladás(amin még hitel,csok,minden is van)... máskor meg fenyeget perrel,gyerektartással... hogy ő mennyi mindent hozott a kapcsolatba,csak ő vett évekig kaját,ő főzött(közben én dolgoztam,és egy fizetésből éltünk),én meg ,,csak" melóztam és semmi mást nem csináltam... hogy én sose adtam neki pénzt(ezt konkrétan most néztem vissza... amióta revolutot használ-kb. 3 éve-ő összesen küldött nekem 30000 ft-ot,én meg neki több mint 800000-ret...),nem vettem soha ruhát a gyerekeknek...szóval ilyen és ehhez hasonló dolgokkal vádol.
Mennyire állhatják meg ezek az álllítások és az ezekre alapozott követelések a helyüket egy perben? Ő anno amíg lakásban laktunk és most hogy házban lakunk sem fizetett ki soha egyetlen törlesztőt sem,holott mindkát ingatlanban 1/3-os tulajdons volt és az is. Erre alapozva nem viszontkövetelhetem én rajta a mindenkori részletek 1/3-át visszamenőlegesen? Nem ez a célom,mert én arra alapozok egy kapcsolatot hogy mindkét fél tegyen bele... a mi esetünkben én a hitelterheket-számlák többségét,ő meg a háztartás egyéb költségeit.
Továbbá a gyerekelhelyezés.
Egyelőre azt beszéltük meg hogy osztott felügyelet lesz,2 hét itt,2 hét ott. De ő mégis akar gyerektartást is... ez ilyen esetben hogy van? Továbbá most azt is kitalálta hogy ő elmegy albérletbe (egy szomszédos házba,közel a gyerekek miatt),hogy ezzel is elkezdjük a váltott felügyeletet... de én fizessem tovább még a ház MINDEN költségét,akkor is amikor ő van itt.
Szóval nem rózsás a helyzet,sőt,lassan rózsák háborúja.
Holnap megyek ügyvédhez,mindent el fogok mondani,de addig és azután is örülök hogyha tapasztalatot,meglátást megosztotok.Főleg olyanok válaszait kérném akik már voltak-vannak hasonló helyzetben.
Előre is köszönöm a normális válaszokat!
Kedves feleségednek bilibe lóg a keze.
Ügyvéd majd elmondja részletesen. De egyrészt házasságban nem számít, hogy ki kinek mennyit utalt, mennyit keresett, ki vette a gyerek cipőjét, mert házasságban minden 50-50.
Osztott felügyeletnél nem szoktak gyerektartást. Nálunk legalább is nem volt. De az ügyvéd el tudja mondani, mert lehet, hogy van olyan eset, amikor van erre lehetősége, ezt nem tudom.
A magyar jog a nőket védi alapvetően, tehát jó ügyvédet keress, mivel a feleséged bosszúálló. Az osztott felügyelet anyagilag jó megoldás, de folyamatos lesz a konfliktus, és nehezebb lesz az életed.
A tartásdíjjal zsarolható leszel, mert a jog kiskapukat hagy, ami szintén a nőknek kedvez. A múlt miatt is benyújthat egy egyösszegű követelést, esetemben több mint félmilliót szeretett volna követelni, azon a jogcímen, hogy a különköltözés óta állítólag nem fizettem eleget - pedig többet is fizettem, mint amiben megállapodtunk. Érdekes módon az ügyvédje megmutatta neki a jogi lehetőségeket, és onnantól vérszemet kapott. Egy ilyen procedúra ki tudja hozni a nőből hogy ő kicsoda. Ezeket majd szépen a gyerekeidnek is mondd el... de később rá fognak ők is jönni, és hozzád fognak pártolni. De addig hallgatni fogják otthon a hazugságokat, és kevésbé bíznak majd benned. Viszont ez meg tud gyógyulni ahogy átlátják a dolgokat, emiatt ne aggódj.
Javaslom hogy magadat mentsd, és jogilag legyél tőle független.
Házasság esetén semmiféle irgalomról nincs szó, kedves házas anyuka.
Ott annyi jár, amennyi. Se törlesztőrészlet, se utalás nem számít. Közös minden.
Egy másik házas anyuka.
Ha nem lennének házasok, számítanának. A közös házra házasság alatt amit költenek, ott a komplett jövedelmük közös. Nem fogják nézni, hogy ki van a számlán és kinek a kártyájával lett fizetve.
Írathatná csak egyikük nevére a házat, akkor is 50-50 lenne.
Házasság alatt minden bevétel és kiadás közös. Mindegy kinek a számlájáról lett utalva.
Úgyhogy semmit nem igényelhetsz rajta.
Viszont osztott fwlügyelet esetén nincs tartásdíj, hisz ugyanannyit vannak mindkét helyen a gyerekek.
5
Házasságban közös vagyon vagy. Nincs olyan, hogy ki mit fizetett. Ezzel a részével felesleges is foglalkoznod. Semmilyen törlesztő részletet nem követelhet senki.
A közös ingatlanra vagyonmegosztás lesz. Miért 1/3 az övé? Házasság előtti vagyonból többet fizettél bele?
Váltott elhelyezesnél egyik fél sem fizet tartásdíjat.
A házasság előtti vagyon nem közös. Mit jelent, hogy annyi mindent vitt a kapcsolatba?
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Egy kérdés fogalmazódott meg bennem: ha valóban közös az összes vagyon,akár mire jó egyáltalán a tulajdoni jog? Tehát mi értelme van annak hogy én 2/3 részt birtokolok a házban,ő meg 1/3-ot? Mert ő semmit nem fizetett sem a lakás,sem a ház árába, a családja sem adott egyetlen forintot sem,az én családom támogatott minket akkor is és a ház vásárlásánál is pénzzel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!