Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás részletei,a másik fél...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás részletei,a másik fél ,,fenyegetőzései"?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Előrebocsájtom hogy hosszúl lesz és sokrétű a kérdés,ezért előre is bocsánat.

Tehát. 10 év és 3 gyermek után válunk a még jelenlegi feleségemmel.

Sajnos a hölgy nemhogy nehéz,hanem A természet. Igazi mindigjobbantudmindentmindenkinél,nagyhangú,erőszakos,stb... abba most ne menjünk bele hogy hogy tudtam elvenni meg 3 gyereket összehozni vele,ez már így marad. Viszont.

Sajnos szerintem enyhén személyiségzavaros is. Néha teljesen normálisan lehet vele egyeztetni hogy hogy lesz a válás,gyerekelhelyezés,házeladás(amin még hitel,csok,minden is van)... máskor meg fenyeget perrel,gyerektartással... hogy ő mennyi mindent hozott a kapcsolatba,csak ő vett évekig kaját,ő főzött(közben én dolgoztam,és egy fizetésből éltünk),én meg ,,csak" melóztam és semmi mást nem csináltam... hogy én sose adtam neki pénzt(ezt konkrétan most néztem vissza... amióta revolutot használ-kb. 3 éve-ő összesen küldött nekem 30000 ft-ot,én meg neki több mint 800000-ret...),nem vettem soha ruhát a gyerekeknek...szóval ilyen és ehhez hasonló dolgokkal vádol.

Mennyire állhatják meg ezek az álllítások és az ezekre alapozott követelések a helyüket egy perben? Ő anno amíg lakásban laktunk és most hogy házban lakunk sem fizetett ki soha egyetlen törlesztőt sem,holott mindkát ingatlanban 1/3-os tulajdons volt és az is. Erre alapozva nem viszontkövetelhetem én rajta a mindenkori részletek 1/3-át visszamenőlegesen? Nem ez a célom,mert én arra alapozok egy kapcsolatot hogy mindkét fél tegyen bele... a mi esetünkben én a hitelterheket-számlák többségét,ő meg a háztartás egyéb költségeit.

Továbbá a gyerekelhelyezés.

Egyelőre azt beszéltük meg hogy osztott felügyelet lesz,2 hét itt,2 hét ott. De ő mégis akar gyerektartást is... ez ilyen esetben hogy van? Továbbá most azt is kitalálta hogy ő elmegy albérletbe (egy szomszédos házba,közel a gyerekek miatt),hogy ezzel is elkezdjük a váltott felügyeletet... de én fizessem tovább még a ház MINDEN költségét,akkor is amikor ő van itt.

Szóval nem rózsás a helyzet,sőt,lassan rózsák háborúja.

Holnap megyek ügyvédhez,mindent el fogok mondani,de addig és azután is örülök hogyha tapasztalatot,meglátást megosztotok.Főleg olyanok válaszait kérném akik már voltak-vannak hasonló helyzetben.

Előre is köszönöm a normális válaszokat!

szept. 9. 10:45
1 2 3
 11/27 anonim ***** válasza:
100%

Nem feltetlen 50-50a haz HA

Bizonyithatoan kulonvagyonbol szarmazik az ingatlan egy resze.

Pl a szuleidtol kaptal 10milliot amit beleraktal a 40millios ingatlanba.

Ekkor a te 10milliod kulonvagyon, a maradek 30millio lesz fele fele. Tehat a te reszed 10+15millio, ami a 40millio 5/8ada..

De a kulonvagyont bizonyitani kell.

Kulonvagyon az a penz is ami mar a hazassagotok elott neked megvolt.

Pl volt 5millio megtakaritasod a hazassag elott, es azt te beleraktad.

De ismetlem, ezeket bizonyitani kell, nem eleg bemondani.

szept. 9. 13:11
 12/27 anonim ***** válasza:
72%

9

A bejegyzett tulajdoni jog aranya házasságban nem mérvadó. Ha a tudod bizonyítani, hogy a te családod fizetett bele az ingatlanba, akkor neked annyival több a részed.

Ha az ingatlan bizonyíthatóan a házasság előtt is meglevő mqganvagyonod felhasználásával lett megvásárolta, akkor neked nagyobb tulajdoni részed lesz.

Ha nem tudod bizonyítani, hogy miből is lett vásárolja, akkor 50-50% lesz. Mindegy, mi van a Földhivatalvan bejegyezve.

szept. 9. 13:28
 13/27 anonim ***** válasza:

Nekem így első blikkre gyászreakciónak tűnik a feleséged viselkedése. Ami teljesen normális egy ilyen helyzetben. Egy érzelmi hullámvasúton ül. Hol úgy érzi, hogy el tud engedni téged, hol pedig rátör a kétségbeesés és igyekszik lehetetlen feltételeket szabni, hogy inkább maradj.

Én nem vagyok benne biztos, hogy amiket a fejéhez vágott a feleséged (bevásárlás, gyerekeknek ruha) azokat anyagi értelemben hánytorgatja fel. Inkább az bánthatja, hogy mindent neki kell(ett) észben tartania, hogy kinek mikor mire van szüksége. Nem tűnik nagy dolognak, de ha ez nincs megbecsülve, akkor egy idő után nagy teher. És ha Te utalták neki pénzt, akkor az ő dolga volt a beszerzés.

Én azt gondolom, hogy érdemes lenne elmennetek családterápiára, és a cél egymás megértése legyen. A házasságot nagy valószínűséggel nem fogjátok tudni helyreállítani, de talán megérthetitek egymás sérelmeit. Ha tényleg váltott felügyeletet akartok, ahhoz továbbra is szorosan együtt kell működnötök. A jelenlegi állapotban ez nem fog menni.

szept. 9. 13:32
 14/27 anonim ***** válasza:
24%

Látszólag a kérdezőnek nem sok fogalma van a jogról, de azert itt mindenki másnak rohadtul van, és osztják az észt ennek megrelelően.

Pedig a kérdező leírta az egyetlen legfontosabb dolgot, és nagyon jól teszi: ügyvédhez megy.

Innentől itt nem kell okoskodni, hogy mi ági vagyon, mi közös, stb. A legjobb hallgatni, bölcsen.

szept. 9. 13:37
 15/27 A kérdező kommentje:
Tehát hogyha jól értem: ha tudom bizonyítani hogy a szüleim támogatásával történt anno a közös lakás és a közös házvásárlásnál is az önerő kifizetése, akkor az úgymond különvagyonnak minősülhet?
szept. 9. 13:41
 16/27 anonim ***** válasza:
100%

Igen.

Nyilvan a szuleidtol kapott penz nem lesz kozos. Meg ha hazassag alatt is kapsz penzt a szuleidtol vagy pl orokolsz, az sem lesz soha kozos.

szept. 9. 13:45
 17/27 anonim ***** válasza:
100%
Nyilvan 14es, ugyved fog neki segiteni. De mi aki a kulonvagyonrol hadovalunk, tajekoztato jelleggel tesszuk. Igy legalabb picit kepben lesz az ugyvednel.
szept. 9. 13:47
 18/27 anonim ***** válasza:
100%

" akkor az úgymond különvagyonnak minősülhet?"

Igen. Ha tudfod bizonyítani, akkor a te különvagyonnal is beszálltál a ház vásárlásába, akkor ezt a vagyonmegosztásnál figyelembe veszik.

szept. 9. 15:34
 19/27 anonim ***** válasza:
60%
Ilyen esetben jobban jársz, ha még a válás előtt eladjátok az ingatlant, visszafizetitek a csokot és odaadod neki a maradék 1/3-át. Én így tudtam lerendezni exférjjel anno, válás után 50-50-ben kellett volna osztozni és nekünk is volt rajta csok. Anyagi csőd, de még mindig jobban jössz ki a 2/3-dal, mint a felével és a bűntetőkamatot így is úgyis vissza kell fizetned válás után.
szept. 9. 16:01
 20/27 anonim ***** válasza:
38%
#15 Akkor különvagyon, ha még az életközösségetek kezdete előttről származik az összeg. Nem a házasság előttről, hanem az előtt, hogy először összeköltöztetek.
szept. 9. 16:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!