Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A feleségemnek jár a közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségemnek jár a közös pénzből, válás után? Ha ügyvédhez megy, eltudja intézni hogy kapjon a vagyonomból?

Figyelt kérdés
Nem dolgozik,én tartottam el(hiba volt).Csak a háztartást vezette itthon,most válni akarunk és kéri a pénzem felét,vagy legalábbis egy részét(3 éve vagyunk együtt,egy éve házasok).Van ilyen,vagy egyátalán nem jár neki semmi?
2010. nov. 2. 16:47
1 2 3
 21/27 anonim ***** válasza:
22%
23.09.majd fogod, ha lesz 2 v.több gyereked, s napi 2-3 órai alvással kell kiszolgálnod a családodat, s mindezek mellett, mindenki után pakolni, s netán ha beteg vagy is mindent csinálni, mert esetleg az urad "náthásan haldoklik" az ágyban.Ja, és persze ezek mellett szexisen kinézni, s örömmel üdvözölni a párod közeledését, mert azért annyira nem beteg, csak besegíteni nem tud.Az én anyám se panaszkodott, csak mikor gyerekem lett s ilyen dolgokról beszélgettem vele, akkor mesélte el, hogy milyen rosszul esett neki, hogy mindenki rabszolgája volt. Pedig az apám a rendesebb emberekből való. ha neked nem munka, akkor csináld továbbra is lelkesen, mert szegény teremtés koronái-tisztelet a kivételnek-agyon vannak terhelve, s szellemileg s fizikailag sem képesek rá, mert esetleg könnyebb lenne a párjuknak, s nem lennének megkeseredettek, ugyanis mindennek ára van.
2010. nov. 4. 11:13
 22/27 anonim ***** válasza:

Vettetek valamit nagyobb értéket a házasság alatt (lakás, autó, stb)?

Mert ha nem akkor baromi egyszerű

A házasság napja és a válóper beadásának napja között megnézed milyen vagyoni gyarapodásod volt a bankszámlán és annak a fele az asszonyé és mehet a büdös pics@ba.

Ha a ház / lakás / autó / nyaraló / yacht űrrepülő már megvolt a házasság előtt is akkor abból neki egy buznyák sem jár.

Ez a tanulópénz.

2010. nov. 4. 16:09
 23/27 anonim ***** válasza:

tegnap 08:53 vagyok és nem értem miért lettem lepontozva.

A férjem válásakor is (mindkét ügyvéd szerint) már az együttélés alatt szerzett vagyont is közösnek tekintették, mivel a családjogi törvény szerint az összeköltözés napjától közös vagyonnak számítanak az együtt szerzettek. Eltörölték már, hogy 5 év együttélés, vagy házasságkötés után válnak közössé az együtt szerzett ingóságok vagy ingatlanok.

2010. nov. 4. 16:12
 24/27 A kérdező kommentje:
Én nem pontoztalak le,ha rám céloztál.
2010. nov. 4. 18:01
 25/27 anonim ***** válasza:
47%
én igazából az egészet nem értem... nem tudtad ezt, amikor nősültél? mmint hogy vagyonközösség, és váláskor vagyonmegosztás...? amúgy meg... nem hallottuk a másik felet, úgyhogy kéretik normálisan beszélni a feleségről. Lehet, hogy nem is ő a hibás az egészért.
2010. nov. 5. 06:20
 26/27 anonim ***** válasza:

Kedves Kérdező!

Előttem helyesen írták - bár az egyéb hozzászólások között kicsit mintha eltűnt volna -, hogy csak a házasság alatt szerzett javak minősülnek közös vagyonnak, amelyből jár a feleségnek is, akár dolgozott, akár nem.

Azért egy év alatt - ha esetleg előtte együtt is éltetek, akkor annyival több - talán annyira sok mindent nem szerezhettetek együtt.

Ki kell "kutyulni" - és ehhez ügyvédet ajánlok -, mi minősül közösnek és mi különvagyonnak és eszerint eljárni a jövőben.

Megállapodást javaslok, mert egyébként az ügy illetékköteles.

egy ügyvéd

2010. nov. 14. 13:14
 27/27 anonim ***** válasza:
Imádom ezt az ügyvéd hapsit :) Mindig el tudja dönteni a vitát és a sok marhaság ellenére olyan diplomatikus :) (Utolsó válaszolóra gondoltam, mindig elolvasom a válaszait)
2010. nov. 14. 14:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!