Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
A feleségemnek jár a közös pénzből, válás után? Ha ügyvédhez megy, eltudja intézni hogy kapjon a vagyonomból?
Vettetek valamit nagyobb értéket a házasság alatt (lakás, autó, stb)?
Mert ha nem akkor baromi egyszerű
A házasság napja és a válóper beadásának napja között megnézed milyen vagyoni gyarapodásod volt a bankszámlán és annak a fele az asszonyé és mehet a büdös pics@ba.
Ha a ház / lakás / autó / nyaraló / yacht űrrepülő már megvolt a házasság előtt is akkor abból neki egy buznyák sem jár.
Ez a tanulópénz.
tegnap 08:53 vagyok és nem értem miért lettem lepontozva.
A férjem válásakor is (mindkét ügyvéd szerint) már az együttélés alatt szerzett vagyont is közösnek tekintették, mivel a családjogi törvény szerint az összeköltözés napjától közös vagyonnak számítanak az együtt szerzettek. Eltörölték már, hogy 5 év együttélés, vagy házasságkötés után válnak közössé az együtt szerzett ingóságok vagy ingatlanok.
Kedves Kérdező!
Előttem helyesen írták - bár az egyéb hozzászólások között kicsit mintha eltűnt volna -, hogy csak a házasság alatt szerzett javak minősülnek közös vagyonnak, amelyből jár a feleségnek is, akár dolgozott, akár nem.
Azért egy év alatt - ha esetleg előtte együtt is éltetek, akkor annyival több - talán annyira sok mindent nem szerezhettetek együtt.
Ki kell "kutyulni" - és ehhez ügyvédet ajánlok -, mi minősül közösnek és mi különvagyonnak és eszerint eljárni a jövőben.
Megállapodást javaslok, mert egyébként az ügy illetékköteles.
egy ügyvéd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!