Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » A feleségemnek jár a közös...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

A feleségemnek jár a közös pénzből, válás után? Ha ügyvédhez megy, eltudja intézni hogy kapjon a vagyonomból?

Figyelt kérdés
Nem dolgozik,én tartottam el(hiba volt).Csak a háztartást vezette itthon,most válni akarunk és kéri a pénzem felét,vagy legalábbis egy részét(3 éve vagyunk együtt,egy éve házasok).Van ilyen,vagy egyátalán nem jár neki semmi?
2010. nov. 2. 16:47
1 2 3
 11/27 A kérdező kommentje:
Ne haragúdj kedves utolsó válaszoló,de mielött lehurrogsz,elöbb olvasd el figyelmesen amit írtam.Nem 3 éve vagyunk házasok,(3 éve ismerjük egymást)1 éve vagyunk házasok!
2010. nov. 2. 19:59
 12/27 anonim ***** válasza:
89%
Ez nem amerika! Csak azon kell vele osztoznod, amit a házasság alatt kerestél. De ha annyit költöttetek is, akkor semmin. A lényeg az egy évvel ezelőtti és a mostani banszámlaállás közti különbség.
2010. nov. 2. 21:59
 13/27 anonim ***** válasza:
22%

jesszus, nekem esel, hogy elnéztem az évek számát, de semmi egyébre nem reagálsz??! pffff! ez azért elárul egyet s mást. talán gyerekkel van otthon a nejed? annál nagyobb bunkó taplóság nincs, mint otthagyni egy kisgyerekes gyesen, gyeden otthonlevő anyukát! Akármiért is akarnál válni... ez ritka nagy taplóság lenne, pláne így, hogy teljesen ki akarnád semmizni.

Ha nem így van, akkor bocccs, de nagyon erre hajaz a dolog. (Bár gyerek nélkül kisemmizni is nagy otrombaság).

2010. nov. 3. 06:21
 14/27 anonim ***** válasza:
34%

Nem az 1 év alatt szerzett vagyon a közös, hanem a 3 év alatt szerzett.

A csjt úgy rendelkezik, hogy már az együttélés alatt szerzett vagyon is közös.

Ügyvédi infó.

2010. nov. 3. 08:53
 15/27 A kérdező kommentje:
06:21-es!te nagyon buta vagy és tipikus nő!Hülyeségeket kreálsz,egy szóval sem írtam hogy van gyerek,inkább tarts meg a véleményt magadnak,mert engem nem érdekel!!!
2010. nov. 3. 10:36
 16/27 anonim ***** válasza:
52%
A házasság alatt szerzett ingó és ingatlan természetesen feleződik.De ha jól értem neki nem volt jövedelme,amit te kerestél,nem tudom erre a jogi megoldást,de ehhez pofa kell,hogy amiért csak te dolgoztál meg felezni akarja.Az,hogy ki hibájából váltok nem tartozik ide.Miért nem dolgozott?A háztartási munkát minden nő ellátja munka mellet is.Szóval ha van becsülete,akkor amit te kerestél meg ne követelje.Gyerek sincs úgyhogy mit akar?Bocsi.N/38
2010. nov. 3. 16:34
 17/27 A kérdező kommentje:
Én kértem hogy ne dolgozzon.Én azért elég sokat keresek,az a 100ezer amit havonta hazaadott volna,azért inkább ne dolgozzon.Azt akartam,hogy itthon teremtse meg a jólétet,ennyi.Engem úgy neveltek,hogy a férfi teremtse meg az anyagiakat,a nő pedig otthon tartsa kézben a dolgokat,a nő ne dolgozzon.
2010. nov. 3. 17:14
 18/27 anonim ***** válasza:
47%
ha igy van, akkor nem értem, hogy mi a problémád. Te kérted. Ha egyértelmű volt, hogy kinek mi a feladata, és azt mindkét fél (ő is) jól ellátta, akkor nincs jogod most arra hivatkozni, hogy nem osztod meg vele, mert ő nem dolgozott. Amúgy, aki azt mondja, hogy a házimunka nem munka... szerintem egyedül vagy a véleményeddel. Nekem az. És sok más nőnek is. És nem szívesen végzem munka mellett. Hétvégére marad, és a minimális csak. Nincs többre erőm. Azért ez más minőségű eredményt hoz, mint főállású háziasszony. KÉtlem, hogy a kérdező felesége is csak a minimumot hozta volna. én gyakorlatilag csak hétvégén főzök, gondolom ő mindennap. Én átlépem a koszt, mégha zavar is, gondolom ő tisztaságot és rendet tartott. Én közlöm a férjemmel, hogy azt veszi fel, ami van... gondolom a kérdezőnek mindig friss és mosott volt a kedvenc inge. Gondolom az ügyintézések, a ház körüli intéznivalók sem maradtak a kérdezőre: volt egy jó házvezetőnője, személyi asszisztense. Ezekért vagyont szokás fizetni! MÉg hogy nem munka!
2010. nov. 3. 19:12
 19/27 anonim ***** válasza:
25%

Teljesen egyet értek a 19:12-vel. Aki nem tartja munkának próbálja ki.Csak azért, mert valaki olyan szerencsétlen, hogy nőnek született, még nem kell elvárni tőle, hogy élvezettel csinálja azt, amit rákényszerít a sors. Nem törvényszerű, hogy szeretni kell, a házimunkát.Én pl. utálom. Megcsinálom, mert nőnek születtem, mert a férjem nem csinálja, s mert gyesen vagyok..De, ha el fogok menni dolgozni ki fogom verni a balhét az egyenlőségért.

Ha valaki kiszámolná, hogy mennyi keresettől esik el az a nő, aki otthon dolgozik, s nem fizetik ki, mert az természetes, leesne az álla.Ha csak 600Ft/órát nézünk.S nem 8 órát gürizik, hanem jóval többet. Ja, s hazajön a férj, hogy fáradt, s szolgálják ki, s az ingyen cseléd kiszolgálja, "aki nem fáradt, mert látszatra nem csinált semmit". Szerintem a feleség megérdemli, amit kér, mert 3 évet pazarolt el az életéből feleslegesen, s ha dolgozott volna, több pénze lenne. Kedves kérdező, ha Te kérted, hogy ne dolgozzon, akkor miért vagy felháborodva, hogy nem dolgozott? /-mármint pénzért, mert az ottoni munka is munka, csak az rabszolga munka, mert nem adnak érte semmit, s nem becsülik semmire./Ne haragudj, de szerintem ez egy kicsit szánalmas. Önmagadat minősíted ilyen hozzáállással.

2010. nov. 3. 21:43
 20/27 anonim ***** válasza:
45%
Bocsi, én próbáltam a házimunkát, nem tartom munkának. Ne haragudjatok mi nehézség van abban, hogy berakod a mosógépet, felmosol meg felporszívózol? Anyukám munka és 2 kisgyerek mellett csinálta és érdekes, sosem hallottam tőle, hogy ez milyen nehéz, vagy fárasztó lenne, és nekem sem az,pedig nő vagyok.
2010. nov. 3. 23:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!