Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha hosszú éveken át rossz a házasság, miért nem váltok el, mi miatt kell leélni egy életet egy rossz házasságban?
"sok ffi mondja, hogy rossz a házassága, hogy a szeretőjét megnyugtassa. Kamu."
így van. A pasik rontják el a házasságot szinte minden esetben. A jó házasságokat is. ezért kényszerül a nő a válásra. A gyengébb/kiszolgáltatottabb nők maradnak a sz@rban vagy ők is kifelé kancsintgatnak titokban.
Tényleg a pénz miatt maradnának benne az emberek a házasságban és élnének boldogtalanul? Ilyenkor öreg korukban hogy néznek majd a másik szemébe vagy mi lesz?
Azért gondolkozom ilyesmiken, mert én is átéltem egy házassági válságot, megoldódott, de azért még nem teljesen tudtam feldolgozni és tényleg az utolsó gondolat a válás volt közben is. Csak nem értem, mi miatt nehezebb váltani, mint mondjuk egy sima kapcsolat esetén. A kényelem vagy hogy szét kell cuccolni vagy hogy visszafordíthatatlan?
Az édesapám lánya 25 éve él rossz házasságban.
(Boldogult apámmal a férjét csak brutális állatként emlegettük.) Két éve, miután az apukánk meghalt, megszerezte az Önkormányzati lakás bérleti jogát, úgy, hogy férjhezmenetele óta nem lakik ott, csak születése óta oda van bejelentve.
Gyávának tartottam, hogy korábban miért nem vált el, most pedig még gyávábbnak, mert most sem szakít a férjével, pedig befektetés, hitel nélkül lenne hova mennie.
Nem válik el, mert a lakbért és a közmű alapdíjakat valahogyan kinyögi, de a lakás rezsijére, felnőtt - de még nem dolgozó - lánya eltartására pedagógus fizetése nem lenne elég. Nem járhatna autóval a munkahelyére. (ami úgyis a férje nevén szerepel)
Elnézést kérek, de a válaszom miért ne vágna ide???
Attól, hogy nem magamról írtam pontos, konkrét indokokat neveztem meg, amelyek egyébként jellemzőek is. (Tipikusak.)
Ami pedig a definíciót illeti: Nem írhattam azt, hogy az édesapám fia vagy bátyja, ha nem róluk van szó!!!
00:37 vagyok
a pénz sajnos nagy visszatartó erő. azért ha a mindenki keresne legalább 120 000-et, könnyebb lenne a megélhetés, más lenne a helyzet. sokszor maguk az anyagiak teszik tönkre a házasságot.
hogy mennyit jelent a pénz: a szomszédunkban vagy egy 55 éves házaspár, mindkettőjüknek ez a 2. házassága, vannak gyerekek. A nőnek voltak öröklött földje és a munka mellett gazdálkodott. A házasság után a pasi is beszállt. Nagyon kedvesek mindketten, de valahogy megromlott a viszony. Már ott tartanak, hogy külön szobában alszanak, utálják egymást. Nem válik el a nő, mert mindenük felesbe menne.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!