Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Jogilag milyen felelősség...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Jogilag milyen felelősség terhel ha házasság alatt csak úgy "eltűnök"?

Figyelt kérdés
Jelenleg házas életet élek a feleségemmel. Van egy közös kisgyermekünk is. Sajnos folyamatosan zsarol a válással és lelkileg is terrorizál. Folyton hozzáteszi, hogy csak a "vagyonom" miatt van velem és várja, hogy elváljunk mert szeretné megkaparintani a felét ami jogilag jár ugye. Viszont együtt élni így már nyilván nem ideális. Szeretnék kilépni a kapcsolatból. A gyermeket szeretem és ő is engem. Akkor is gondoskodnék róla ha törvényileg nem lennék kötelezve. Viszont a válást szeretném egyelőre "megúszni". Mi van akkor ha mondjuk egyik napról a másik napra kalap kabát eltűnök. A nejem számlájára utalok havonta valamennyi pénzt, hogy költse a gyerekre. Tudni fogja, hogy élek csak, hogy hol vagyok es hasonlók nem. Ilyenkor jogilag terhel valami felelősség a család irányába? Vagy végre egyszer egy kis időre én kerülhetek előnybe ameddig kitalálom, hogy kéne teljes veszteség nélkül lebonyolítani ezt az ügyet.

júl. 30. 18:04
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól hogy eltűnsz még beadhatja a válást. Ha nem jelensz meg, csak magaddal szúrsz ki. A gyereket meg ha nem látigatod, nem kapsz esrtlsg felügyeleti jogot.
júl. 30. 18:10
 2/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha eltűnsz ő úgyis be fogja adni a válást és ennyi. Nem tudod elkerülni, hogy ami jár neki ne kapja meg válás után. A gyerektartást is kötelező vagy fizetni hónapról hónapra tehát ne játszál bújócskát mint egy 5 éves gyerek hanem végre légy felnőtt férfi. Szívesen.
júl. 30. 18:11
 3/9 anonim ***** válasza:
69%

Attol ő beadhatja a válást. Viszont, erdemes elrejtened előle. Még most,.mielott beadja a válást

Minden házassag utá szerzett vagyon fele őt illeti, amit viszont elotte szereztel, az a tied

júl. 30. 18:18
 4/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem inkább keress egy ügyvédet, hogy válás esetén mik lennének a lehetőségeid és hogy ő mit tanácsol.

Biztos, hogy nem azt, hogy lépj le.

júl. 30. 18:23
 5/9 anonim ***** válasza:
41%

Ha eltűnsz beadja a keresetet, és ha alperesként nem jelensz meg a bíróságon, akkor mindent a felperesnek ítélnek, ami alanyi jogon járna neki. Illetve a gyermekelhelyezés ügyében is ugyanez lenne, bukod a láthatást, mondván, hogy lemondtál róla. A helyedben azt tenném, HA van olyan rokonod, hugod, szüleid, akárkid, akiben megbízol, hogy irasd rájuk most minden vagyonodat, amit csak tudsz a feleséged hozzájárulása nélkül. Gondolok itt arra, hogy ha pl a ház fele tulajdonban az övé papíron, akkor nyilván csak a saját részedet tudod átíratni. Ha "eltűntettél" minden vagyont, várj egy ideig, nehogy a bíróságon kibukjon, hogy direkt emiatt vagyontalanodtál el, azt nem nézik jó szemmel.

A várkozási időt pedig töltsd azzal, hogy amennyire lehet megkeseríted az életét. A gyereket viszont ne hanyagold el közben.

júl. 30. 19:20
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

A házasság előtt szerzett vagyon vagy az örökölt vagyont azt baxhatja, mert köze nem lesz hozzá válásnál. Ha meghalnál és ő még a feleséged, akkor örökli egyik felét ő, a másikat a gyereked. Ha elválik és kinyiffansz, akkor meg csak a gyereked.

Kérdezz ügyvédet és legalább tájékozódj.

júl. 30. 20:42
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

Ha csak a vagyonod miatt van veled, akkor azt feltételezem, hogy ezt a vagyont nem ketten hoztátok össze, hanem te már a házasság elött is vagyonos voltál. A házasság elött szerzett vagyon - ahogy a többiek is írják - soha nem lesz közös, annak nem tudja elvinni a felét.

Ahelyett, hogy a homokba dugnád a fejed, ami a legrosszabb megoldás, inkább keress fel egy válóperes ügyvédet, majd az felvilágosít. Te is nyugodtabban alszol és könnyebb lesz kitalálni is, hogyan tovább. Lehet, hogy fog neked olyan ötleteket adni, amire te nem is gondolnál.

júl. 30. 21:07
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Ha már ennyi vagyonod van, felkereshetnél egy ügyvédet, aki kepben is van..Szép házasság amúgy.. de a részleteket nem tudjuk. Remélem nem úgy lett vagyonod hogy te építgwtted szépen a karriered közben minden nyűg a gyerekkel az asszony dolga volt..ismerek én is ilyen pasit. Oda van hogy mekkora spíler közben a gyerekek rá vannak tolva a nőre, amikor meg nem dolgozik akkor is bulikázgat az alkalmazottaival, szóval hétvégén sincs jelen. Más kérdés hogy a nő minek szült neki 4et, nem is értem.
júl. 30. 21:19
 9/9 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de amit tervezel, azt a gyereked nem fogja trauma nélkül megúszni... ő nem fogja megérteni, hogy mi történik, hogy egyszer csak köddé vállsz... eleve mit mutatsz neki ezzel, hogy így kell konfliktust oldani? Szerintem ha tényleg fontos lenne neked a gyereked, eszed ágába nem lenne otthagyni! Inkább elköltözök a feleségedtől és rendesen kikommunikáljátok a gyereknek, hogy már nem fogtok együtt élni, de mindketten a legjobbat akarjátok neki... nem ilyen eltűnéssel terrorizálnád érzelmileg... fontosabb neked a pénzed, mint ő? Most gyerek, soha többé nem lesz az és már nem lesz rád szüksége ha így eljátszod a bizalmát.
júl. 30. 22:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!