Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Van-e joga a felesegnek arra, hogy rendszeresen kikutassa a ferje aktataskajat, es eroszakkal is elvegye tole, ha nem akarja odaadni?
Figyelt kérdés
A felesegem rendszeresen megnezi, mi van az aktataskamban, amellyel dolgozni jarok, ugyanugy, ahogy az emailjeimet es SMS-eimet is meg szokta nezni es veszekszik, ha szerinte tul sok uzenetet valtok a kollegaimmal es a barataimmal. Nem feltekenysegbol teszi, inkabb arrol van szo, hogy kiszedi a taskambol, amit szerinte nem szukseges magammal hordanom, kritizalja, hogy kulonbozo gyogyszereket (fejfajascsillapitot, megfazas elleni gyogyszert) tartok magamnal arra az esetre, ha a munkahelyemen surgos szuksegem lenne ra, veszekszik, ha mentolos cukorkat talal nalam, stb. Mar tobbszor is mondtam neki, hogy ezt nem szeretem, mert en sohasem kutatom ki az o taskajat vagy telefonjat, de azt valaszolta, hogy amig hazassagban elunk, addig joga van ra. Nehany napja megint ki akarta kutatni a taskamat, es amikor nem akartam odaadni neki, akkor nagyon duhos tlett, teljesen felment az adrenalinja, es addig rangatott, amig erovel kitepte a kezembol. A vegen kenytelen voltam odaadni neki, mert mar kezdtek elszakadni a benne levo papirok, es vele szemben nem akartam eroszakot alkalmazni, nehogy nekem legyen bajom belole. Valoper eseten ezt hogyan itelnek meg? Valoban torvenyes joga van ra, hogy erovel is kikutassa a holmimat, es engem marasztalhatnak el azert, ha nem engedem meg neki?2024. jan. 3. 19:31
21/35 anonim válasza:
10-es: nem számít, hogy miért váltok, a közös vagyont felezitek és slussz, nem fognak neked azért többet ítélni, mert az asszony idegbeteg. Ha van gyerek a gyermekelhelyezési perben számíthat esetleg, hogy a feleséged kontrollmániás, erőszakos, de ezt nyilván bizonyítani kell, szakértőt felkérni, tanúk, hangfelvétel stb. Biztos van olyan jogszabály, amit rá lehet húzni erre a konkrét viselkedésre, de fel akarod jelenteni vagy miért fontos ez? Válj el, menj pszichológushoz (mert nálad is vannak gondok, ha ilyen szintre hagytad jutni a kapcsolatotokat, nem hiszem, hogy egyik napról a másikra kezdte el feltúrni a táskád, sms-eid stb.) és igyekezz őt mielőbb elfelejteni.
22/35 A kérdező kommentje:
#21: Kozos vagyon nemigen van (a csaladi koltsegeket foleg az en fizetesembol fedezzuk, berelt lakasban lakunk, autonk es szamottevo felretett penzunk nincs), a gyermekek valas eseten minden valoszinuseg szerint vele akarnak maradni, igy foleg abbol a szempontbol relevans a kerdes, hogy valas eseten mennyiben jogosult a felesegem asszonytartasra. A hazassagkotesunk ota o legnagyobbreszt haziasszony volt, allando, nyilvantartott munkahely nelkul, igy valoszinu, hogy igenyelni fogja, hogy a valas utan fizessek neki asszonytartast. Szeretnem tudni, hogy a birosag a bantalmazo felnek is meg szokta itelni az asszonytartast anyagi raszorultsag alapjan.
2024. jan. 4. 00:35
23/35 anonim válasza:
Ovodasok, iskolasok a gyerekek? Asszonyka szepen huzzon el dolgozni. Ha o marad az alberletben, o fogja fizetni azt, toled gyerektartast fog kapni.
24/35 anonim válasza:
Ez nem amerika. Nálunk nincsen asszonytartás.
25/35 anonim válasza:
Asszonytartást itthon extrém ritka esetben ítélnek meg, gyerektartást fognak megítélni. Gyerekeiddel is így viselkedik? Hány évesek? Miért biztos, hogy vele akarnának maradni? Ha szeretnéd őket harcolj értük.
26/35 A kérdező kommentje:
#25: A gyerekek most tizenevesek. Kisebb korukban inkabb velem szimpatizaltak, ha azt lattak, hogy az anyjuk fizikai eroszakot alkalmaz veluk szemben (rajuk valo tekintettel nem akartam korabban elvalni), de mostanra elegge elfogadjak az anyjuk "racionalis" erveit, hogy ez vagy az cselekedete (peldaul a taskam kikutatasa) elfogadhato, indokolt es szukseges, es az en esetleges ellenallasom az oka a konfliktus kielezodesenek. Ezert szerintuk nekem kellene engedelmeskednem az anyjuknak, akkor nem lenne veszekedes. En ezt az o kedvukert sem tudom elviselni vagy elfogadni, igy marad a valas.
2024. jan. 4. 13:33
27/35 A kérdező kommentje:
#26 Azt akartam irni, hogy "velem szemben," de igen, oket is elegge utasitgato, tekintelyelvu stilusban iranyitja, sokszor kiabal veluk. Ezzel egyutt azonban a gyerekeket ketsegtelenul szereti, engem viszont mar evek ota nem, hanem folytonosan elegedetlen velem.
2024. jan. 4. 13:36
28/35 anonim válasza:
Készülj fel, hogy elpereli tőled a gyerekeket és ellened is fordítja. És amúgy mindig ilyen volt? Vagy csak mostanában lett ilyen?
29/35 A kérdező kommentje:
#28: Az ellenem forditas mar folyik egy ideje. En nem akarom elperelni tole a gyerekeket, mert nyilvanvaloan ot valasztanak, de szeretnem, ha a lathatas rendben folyna. Mar eleg regota ilyen, de sokaig remenykedtem, hogy ha jobb allast kapok es jobb lesz az anyagi helyzetunk, akkor csokkenni fog az allando elegedetlensege. Az elobbit el is ertem, az utobbi azota sem kovetkezett be, es mar nem is remelem, hogy valtozni fog az attitudje.
2024. jan. 4. 13:44
30/35 anonim válasza:
Nem éri meg így élni, neked is egy életed van. Rá fog menni az egészséged is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!