Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Bírósági végzés alapján megállapított gyerektartás mértékének változtatási kérelme esetén a bíróság vizsgálja-e a fizetésre kötelezett vagyoni és jövedelmi állapotában bekövetkezett változásokat?
A gyermektartásdíj felemelése esetén a bíróság vizsgálja a peres felek (szülők) jövedelmi és vagyoni helyzetét, vizsgálja a kiskorú gyermek tényleges szükségletét, vagyis azt, hogy indokolja-e a gyermek szükséglete a tartásdíj megemelését, illetve vizsgálja a bíróság, hogy a tartásdíj fizetésére köteles szülő képes-e a megemelt összegű tartásdíj fizetésére.
A bíróság környezettanulmányt rendel el, bekéri a felektől 12 hónapra visszamenőleg a jövedelemigazolásukat.
Mindezek alapján elmondható, hogy a bíróság összeveti a felek, a szülők jövedelmi viszonyait, anyagi helyzetüket és megnézi, hogy a kiskorú gyermek számára indokolt a szükségletei alapján a tartásdíj emelése.És figyelembe veszi a jövedelemben beállt változásokat is, hitel, akármi.Tehát nem hiszem, hogy az asszonynak többet ítélnének mint amit kap.
Köszönöm a válaszokat, egy részét ismertem, leginkább saját, konkrét tapasztalatokra lennék kiváncsi, mert szerintem nem egyedüli elvált apa vagyok 2 gyermek után fizetendő havi tartásdíjjal, és közel 100ezres lakáshitellel.
Konkrétumok: 2 gyermek, eddig fizettem havonta átlag 60-65ezret, ami nagyjából a jövedelmem 40%-a volt, nem tiltással fizettem. A jövedelmem csökkent, hiteltörlesztés nőtt, a tartásdíjat 50ezer körülire voltam kénytelen csökkenteni, de az édesanyjuk emelést szeretne, és bírósághoz kíván fordulni!
Első hozzászólónak: miből gondoltad, hogy nem fizettem, vagy nem akarok fizetni semmit? Jahh, és sajnos nekem valóban lassan a fényevés lesz a megoldás, pedig úgy tudom, ahogy a házasságban, úgy utána is közösen kéne a gyerekeket eltartani, akkoriban viszont sosem költöttünk rájuk havonta, rendszeresen 50ezeret, még ha a rezsit is arányosan szétosztottam volna!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!