Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyermekem apukája, akivel majdnem 10 éve lakok, itthagyott minket. Az ok, szabadságra való vágy. Most kéri a kapcsolatunk alatt hitelbe fizetett eddigi részét vissza. Megteheti?
Figyelt kérdés
Bővebben, a hitel az ő számlájáról ment, én pedig a saját fizetésem mindig átutaltam neki és egy társkártyát használtam, ergo közös számlát használtunk. Most hirtelen mennie kellett, és ő azt szeretné, ha kifizetném a közös lakásunkból, de úgy, hogy visszaadjam azt is, amit eddig szerinte belefizetett. Ezt komolyan megteheti? Visszamenőleg elkérheti ezt az összeget, csak mert az ő számlájáról ment?2023. okt. 26. 05:58
21/28 anonim válasza:
Szerintem ez azért nem így megy egyik napról a másikra. Vagy eladja neked a tulajdonjogát, akkor visszakapja az ingatlan értékének felét, vagy eladjátok az ingatlant és felezitek az eladási árat. De nyilván jogásszal beszélj.
A lényeg, hogy csak úgy követelőzni azért nem tud.
22/28 anonim válasza:
Tehát közös kasszan voltatok és most azt kérdezed jár e neki a házból ami közös és közösen fizettetek?
23/28 anonim válasza:
22. Nem. Azt kérdezte hogy a lakás felének árán túl, még az arra befizetett részleteket is vissza követelheti-e a fickó,amit a saját számlájáról
fizetett a csávó.
24/28 anonim válasza:
Nem kérheti vissza. Sima vagyonmegosztás lesz, és a felénél többet nem követelhet.
25/28 anonim válasza:
Utolso.A gyereket is bele kell számolni.szoval harmad.
26/28 anonim válasza:
#25 nem kell bele számolni, max ha gyerektartást nem akar fizetni, vagy egy összegben az ingatlan x részének összegében állapítják meg. Hacsak a gyerek nem tulaj, vagy a szülők nem halnak meg, a gyereknek semmi köze az ingatlan tulajdoni kérdéséhez.
27/28 anonim válasza:
Ki van a tulajdoni lapon? Kinek a nevén van a hitel?
28/28 A kérdező kommentje:
Közös minden
2023. okt. 29. 20:36
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!