Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Túl nagy összeget igénylek a...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Túl nagy összeget igénylek a gyerekek miatt havonta?

Figyelt kérdés

Még itthon jó ideig gyodon, gyesen vagyok a gyerekekkel, mindhárman SNI-sek.

Úgy állapodtunk meg a volt párommal , hogy úgyis a lakcím azonos, ő havi 160 000Ft-ot fizet a 3 gyerek után. A NAV 2023 családi adókedvezményt is csak igényelni csak ő tudja, punktum.

Az új barátnőjével gyerek jön, és hogy ez így túl sok amit adnak nekem. Azt mondták gondoljam át (mennyivel kevesebb lenne elég). Őszintén szerintem nem egy túl nagy összeg ... :(

Mennyi várható el ilyen helyzetben az exemtől?

2023. júl. 12. 00:57
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
57%

Autista elég hamar látszik, ADHD is, nekem pszichiáter adta a diagnózist a gyerekről, szóval tudom. Gyors egymásutánban, évente?

Már ugyan nincs mit tenni, csak anyuka jobban járna más módon, pl. nem leadni, hanem a másik szülő is vállalhatná felesben a gyereket. Megosztva. Ha ennyire pocsék a helyzet, hogy 3 SNI gyerekkel lennék kilátástalan helyzetben, mennék bíróságra, mert apuka éli világát én meg majd nyomorgok.

2023. júl. 12. 06:56
 12/17 anonim ***** válasza:
97%
A volt párod nem túl felelősségtudatos ember, úgy nem kell negyedik gyereket csinálni, hogy a 3 meglévőtől veszi el a rávalót, mert azok attól ugyanúgy pénzbe kerülnek. Hogy gondolta innentől kezdve, majd teremtsd elő te, amennyivel ő kiszáll, vagy majd a mikulás besegít? Értem én, hogy tiszta lappal akarna új családot, de sajnos nem úgy működik, hogy a meglévőt parkolópályára tesszük hozzá. Azt ugyan nem írtad, hogy milyen SNI-ről van szó, de a helyedben szépen összeírnám a havi kiadásokat az élelmezéstől a rájuk eső rezsiig, minden extrával együtt, amit kell, és esetleg nem kell minden hónapban venni. Neki anyagilag, neked természetben kötelességed tartani őket, szóval fillérre pontosan írd le, hogy mennyibe fáj a 3 gyerek. Hátha a számoknak hinni fog. Anyagi szempontból nem tudom, mennyire jó ötlet az osztott felügyelet, mert abból is csak te fogsz anyagilag rosszul kijönni,mert tuti nem fognak a gyerekre semmit költeni a szükségesen kívül, de ruha nélkül nem járhatnak majd iskolába, és minden egyebet is meg kell venni, amire mondhatják, hogy majd anyád megveszi, amikor nála vagytok. Munkamegosztási szempontból viszont neked is biztos jól jönne 1 - 1 hét, amikor nem neked kell ennyi gyerek felé szakadnod.
2023. júl. 12. 06:59
 13/17 anonim ***** válasza:
51%

Ezért kell mindenről számlát kérni és felezni! Ott nincs vita.

2023. júl. 12. 07:06
 14/17 anonim ***** válasza:
97%

3x60000, azaz 180000+ családi adókedvezmény + csp.

Ennyi jár a gyerekekre.

Ne hagyd annyiban.

Kit érdekel hogy oda is csinált gyereket? Az itt semmit nem számít. Fizessen!

2023. júl. 12. 07:25
 15/17 anonim ***** válasza:
100%

A sok okoskodónak mi köze hozzá, hogy hány gyereket vállalt?

Gyerekenként 60 ezer teljesen reális és elvárható.

2023. júl. 12. 08:58
 16/17 anonim ***** válasza:
100%

Ne hagyd magad zsarolni. Most gondolj bele, marha jól járt eddig is, mert csak 60 rugót áldozott a gyerekekre saját zsebből, a többit az államtól kapta.

És ennyi ebben a helyzetben egyáltalán nem sok, ő tud normálisan dolgozni amennyit, ahogy akar, a te kezed meg van kötve. És még ő hápog, hogy ez túl sok, mikor eleve nem is lenne joga az adókedvezményhez. Eszem megáll...

Mond meg neki, hogy akkor elindítod a hivatalos gyermekelhelyezést, onnantól kezdve ő havi 100-al mínuszban van, és tuti, hogy többet fog a bíróság megítélni 60-nál. Szóval ő csak rosszabbul járhat. Lehet, hogy te is, de szerintem nem számottevően, főleg ha azt nézem, hogy a jövőben nem adna ennyit.

Szóval ne hagyd magad, dobd vissza a labdát, hogy gondolják át melyik esetben járnak jobban.

2023. júl. 14. 08:33
 17/17 anonim ***** válasza:
94%

"Egyébként úgy kellene számolni, úgy lenne a tisztességes, hogy egyenlő arányban osszátok el a gyerekekre szánt pénzt. Mert így neked is 160 ezret kellene beledobnod,"

Már miért is lenne úgy tisztességes? Az apa ugyanannyi időt tölt a gyerekeivel? Nem. Ő van bekorlátozva, hogy nem tud elmenni dolgozni, vagy ha tudna is csak meghatározott szűk metszetben? Nem. Jelenleg az apa elvan mint Marci hevesen, oda megy ahova akar, úgy dolgozik ahogy akar, tud túlórázni stb. Szóval nem, nagyon nem fair az, hogy ugyanannyi pénzbeli hozzájárulást várunk el attól, aki természetben sokkal többet hozzátesz.

Ja és maradjunk annyiban, hogy az apa nem 160ezret rak hozzá, csak 60-at. 100-at az államtól kap hozzá adókedvezmény formájában. Amit igazából jogtalanul vesz fel. De most már ezért a 60-ért is sír a szája, hogy sok...

2023. júl. 14. 11:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!