Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Túl nagy összeget igénylek a gyerekek miatt havonta?
Még itthon jó ideig gyodon, gyesen vagyok a gyerekekkel, mindhárman SNI-sek.
Úgy állapodtunk meg a volt párommal , hogy úgyis a lakcím azonos, ő havi 160 000Ft-ot fizet a 3 gyerek után. A NAV 2023 családi adókedvezményt is csak igényelni csak ő tudja, punktum.
Az új barátnőjével gyerek jön, és hogy ez így túl sok amit adnak nekem. Azt mondták gondoljam át (mennyivel kevesebb lenne elég). Őszintén szerintem nem egy túl nagy összeg ... :(
Mennyi várható el ilyen helyzetben az exemtől?
Unokahugom most vált el a férjétől
1 hónapja volt a bírósági tárgyalás
3 gyerek van ott is, 2 ovis egy iskolás
3x40 000-ret állapított meg a bíróság
Nálunk ugyanez volt a helyzet, 3 gyerekre 3x35 ezret kapok
Jobb ha megállapodtok egy mindenki számára megfelelő összegben
A bírósággal nem valószínű hogy jobban jártok
SNI, azaz Sajátos nevelési igényű gyermek.
Ami lehet egy enyhe disz-től vagy hiperaktivtástól kezdve, középsúlyos fogyatékosság is, bár nem tudom az első gyermek mennyire beteg, ha nagyon, akkor tuti nem vállaltam volna másodikat, de harmadikat semmiképp, ha a második is beteg lett.
Kérdező azt még mindig nem tudjuk, hogy tudnál-e dolgozni egyáltalán vagy neked így kényelmes.
Nem mindegy mennyi a fizetése: 200 vagy 700 ezer.
Az átlaghoz képest nagyon sok pénz, azt írod, hogy te is kapsz gyest, gyod-ot, ülj le a pároddal és beszéld meg, hogy szerintük mi a reális, te pedig nézd meg a kiadásaid, hogy mennyi pénzre lenne ténylegesen szükséged. (nem ahhoz, hogy te vígan megélj belőle, hanem, hogy a gyerekeid ek biztosítani tudd a kaját, ruhát, fejlesztést)
Egyébként úgy kellene számolni, úgy lenne a tisztességes, hogy egyenlő arányban osszátok el a gyerekekre szánt pénzt. Mert így neked is 160 ezret kellene beledobnod, havi szinten 320 ezer 3 gyerekre egy kicsit magas költség, még akkor is, ha van közöttük speciális igényű.
Minek vállalt negyedik gyereket, ha ezt a hármat se bírja anyagilag?
A B verzió lehet, hogy jobb lenne. Két hét nálad, két hét nála, így te is tudsz dolgozni, amit a gyereknek vesztek, fejlesztés, szemüveg, fogorvos stb, azt szigorúan számlával és felesben. Nagyon gyorsan ràjön, hogy mennyibe is kerülnek a gyerekek, és legalább kiveszi a részét a nevelésükből is 50%-ban.
Hidd el, hogy pár hónap után inkább fizet. :)
A C verzió, hogy neveli ő mindhármat, és te fizetsz gyerektartást, és utánad az özönvíz. De ezt nem sok anya meri megtenni, mert a legtöbb "férfi" csak megcsinálni tudja a gyereket, de rohadtul nem alkalmas rá, hogy a saját gyerekéről gondoskodjon.
Szerinted hol lehet egyet-kettőt leadni?
Lehet, hogy gyors egymásutánban jöttek a gyerekek. Mire kiderült, hogy gond van, már mind ott volt. Magyarországon elég gyakori, hogy csak sulikezdéskor derül ki, hogy autista, ADHD-S, stb.
Bocs, rosszul fogalmaztam. Akkor lesz diagnózis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!