Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Mi van annak a fejében, aki...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Mi van annak a fejében, aki nem hiszi el, hogy válás lesz?

Figyelt kérdés

Többször mondtam már neki, hogy válni fogok, 2 hónapja megmondtam neki, hogy költözzön el június végéig, de csak röhögött és nyomkodta tovább az egerét. Egyszerűen nem értem, hogy mi van az agyában. Most meghívta hozzánk a rokonait 2 hétre anélkül, hogy engem megkérdezett volna. A lakásunkban csak nekem és a testvéreimnek van tulajdoni hányadunk, neki nincs. Őket megkérdezte, hogy jöhetnek-e a rokonai, engem nem, csak bejelentette, hogy meghívta őket. Mondtam, hogy nekem ez nagyon kellemetlen, így is nagyon zsúfolt a lakás, én eleve a hallban élek a kisgyermekünkkel, nulla magánszféra, csak neki van saját szobája, meg még egy tároló szoba, szóval nem akarom, hogy ott lakjanak 2 hétig. Ennek ellenére csak közölte, hogy jönnek és vagy segítek helyet csinálni nekik vagy kidobálja a dolgainkat, hogy legyen hely, ő meg beköltözik hozzánk. Mondtam neki, hogy ebben ő engem nem kérdezett meg és a kérésem is ignorálta, hogy aludjanak máshol és hogy nem is értem, hogy merte ezt megcsinálni.

Mire azt mondta, hogy jaaa, ő azt nem vette komolyan, besorolta az olyan “hülyeségeim” közé, hogy válni akarok, meg költözzön el!

Egyszerűen nem értem, mi van a fejében, teljesen komolyan mondtam mindkettőt. Oké, egy évig csak mondtam a válást, de most már a keresetet fogalmazzuk az ügyvéddel. De azt meg miért ne mondtam volna komolyan, hogy költözzön el? Semmit nem segít semmiben, csak videojátékozik egész nap, nem lehet kérni tőle semmit, mindenen felkapja a vizet, nem lehet vele két szót se váltani, bunkó, s amikor mondom, hogy na helló, akkor azt hiszi, hogy csak viccelek?!

2023. júl. 5. 23:54
1 2 3 4 5
 11/41 anonim ***** válasza:
81%
Olyan balhét csapnék a rokonok előtt hogy elsüllyed szégyenében. Talán a rokonok magukkal viszik.
2023. júl. 6. 07:13
 12/41 anonim ***** válasza:
100%

Keresetlevél megfogalmazása ügyvédnél fél óra hossza, és be is van adva ugyan ennyi idő alatt. Annyi a szívás, hogy most szünet van a bíróságon szóval szeptemberben tud elindulni az ügy.

A fejében pedig az van hogy addig nyomja ezt a viselkedést amíg meg nem törsz, és feladod ezt a látszólagos határozott elgondolást. Egyszerűen csak meg akar törni.

2023. júl. 6. 07:16
 13/41 anonim ***** válasza:
100%
A férjednek egyetlen dolog van a fejében: hogy játszhasson. Semmi, de semmi más nem érdekli.
2023. júl. 6. 07:21
 14/41 A kérdező kommentje:

Na, úgy látom, hogy nem ment át a kérdésem. ÉN, ha valaki csak egyszer azt mondaná, hogy szakítanunk kéne, MEGKÉRDEZNÉM, hogy mi zavarja, hogyan dolgozhatnánk magunkon, hogy javuljon a dolog. Nem csak elkönyvelném, hogy ez hülye, és élném tovább azt az életet, ami a másiknak nyilvánvalóan NEM JÓ. Ezért nem értem, hogy a másik mire számít. Nem fenyegetőzés az, hogy elválok, miért lenne ez számára fenyegetés? Max.annyiban, hogy kell majd keresnie másik “cselédet” és lakhatást. De ha ez számára tényleg fenyegetés, akkor pontosan ADDIG tudott volna tenni valamit ez ellen, amíg beadom a keresetet. Utána hiába lesz nyilvánvaló, hogy nem csak “üres szavak”, mert már tökmindegy, nincs visszaút, ő bizonyította be számomra azzal, hogy végig keresztülnézett rajtam. Innen nem fordulok vissza.

Szóval azokat kérdezem ismét, akik szerint “fenyegetőzéssel” nem kell törődni, hogy 1) Titeket egyáltalán nem érdekel az, hogy a másik hogy érzi magát veletek? 2) Miben látjátok a “fenyegetést” egy válásban? 3) Mit tennétek, ha a másik tényleg lép?

2023. júl. 6. 12:08
 15/41 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, én megértelek, mert voltam ilyen helyzetben. Évekig szóltam, hogy nekem ez így nem jó, változtassunk, dolgozzunk magunkon. Ebből az lett, hogy mindketten elmondtuk, hogy miben szeretnénk, ha változtatna a másik, én változtattam is, ő meg nem. Utána jött ez, hogy akkor legyen vége, de én is arra vártam, hogy ettől majd észbe kap. Nem kapott. És aztán mikor tényleg vége lett, akkor tudod mit mondott? Hogy én nem szóltam, hogy gond van, nem adtam neki esélyt és most már tényleg képes lenne változtani.

És hogy képes lett volna-e? Leírom a folytatást is, tanulságképpen... sok éve mentünk szét, mindkettőnknek lett új kapcsolata. Az enyém álomszerű, a párom mindenben az exem ellentéte, figyelmes, gondolkodó, igazi Társ. Én is más vagyok mellette. Az exem pedig folyamatosan panaszkodik, hogy ő nem érzi magát jól a kapcsolatában, mert ő mindig csak problémás nőkkel jött össze. Ő maga semmin nem változtatott, továbbra is csak másoktól várja a változást.

2023. júl. 6. 12:13
 16/41 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, átjött a kérdésed. A te lakásodban lakik a férjed, aki szarik rád. Te válással fenyegőzöl, hogy hátha ettől majd könnyes szemmel eszmél és megkérdezi, hogy mi a baj drágám, majd meghallgatva téged 180 fokos fordulatot tesz.

De ehelyett a családjat hívja oda úgy, hogy te közlöd vele, hogy te nem akarod ezt, amire ismét a megszokott és elvárt módon szarik.

Persze te nem válni akarsz, hanem helyrerakni a dolgokat, ami remekül megy, hiszen válassal fenyegetőzöl ő meg szarik rám.

Remélem jól jött át a sztorid.

2023. júl. 6. 12:52
 17/41 anonim ***** válasza:
100%
A saját házadban hagytad magad kiszorítani a hallba a gyerekkel. Persze, hogy mindent üres fenyegetésnek vesz. Értem, hogy te azt segélykiáltásnak szántad, de ha közben ilyeneket csinálsz, akkor a segélykialtást se fogja komolyan venni. A kapcsolatotok pedig nem erdekli egyáltalán, szerintem ez nyilvánvaló. A rokonok: megmondod neki, hogy ha ide mernek jönni, hívod a rendőrséget. Ha ki meri rakni a cuccaitokat, akkor szintén. És tényleg hívod.
2023. júl. 6. 13:09
 18/41 anonim ***** válasza:
100%

Engem meg az érdekelne, hogy mi jár annak a fejében, amikor egy egyértelműen leszarom típusú pasit akar megváltoztatni? A mesék világa? A valóságban kell élni, nem a gonosz mindig mindenért meglakol-ban. Ez nem az a film kérdező. Soha nem is lesz. A valóság eltér a fantáziálástól.

Rakd ki a pcsába. Ez miért is nem egyértelmű már végre számodra? Ennyire kapcsolatfüggőségben szenvedsz? Ennyire életképtelen vagy egyedül?

2023. júl. 6. 13:28
 19/41 A kérdező kommentje:

A kérdésem nem az, hogy mit tegyek, mert azt tudom: válok. Hanem hogy mi a logika a másik agyában. Reméltem, hogy a #14 végén sikerült megvilágítanom, hogy mire várok választ.

#18 Szerinted egy nem ilyen típusút meg lehet változtatni? Mert szerintem meg egy felnőtt embernek nem kellene azt gondolnia, hogy bárkit meg tud változtatni. Ettől még érdekelhet mások gondolatmenete.

2023. júl. 6. 14:31
 20/41 anonim ***** válasza:
100%
Hogy mi jár a fejében, azt a legjobb lenne tőle megkérdezni. Valószínűleg amúgy semmi, egyszerűén nem érdekli, amit mondasz neki, számára kényelmes ez a helyzet és egyszerűen kitörli az agyából azt az információt, hogy ez megváltozhat...
2023. júl. 6. 14:35
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!