Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Ki mennyi gyerektartást kap?...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Ki mennyi gyerektartást kap? Apuka mennyit keres és hány gyereke van?

Figyelt kérdés
2023. ápr. 19. 09:04
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
150 ezret fizet és kb olyan 630 körül van a nettója (nem emlékszem fejből, de ott van a bírósági végzésen).
2023. ápr. 20. 14:07
 12/14 anonim ***** válasza:
Jajj lemaradt, 2 gyerekünk van.
2023. ápr. 20. 14:07
 13/14 anonim ***** válasza:
64%

Jómagam két gyermek után fizettem 2x20 százalékot. Jól kerestem, hivatalosan bejelentett állásban (állami cégnél, de nem közalkalmazotti bérezéssel), így igen magas gyermektartást kapott ex-nejem. Azért írom így, mert a gyerekekre alig fordított ebből valamit. :-( Tulajdonképp, nagyrészt ebből éltek, alig és ritkán dolgozott. Élettársak jöttek, mentek, akikből szintén a pénzforrást látta elsősorban. (leghosszabb kapcsolata is csak két évig tartott)

Ami érdekes! Második házasságomban született első csemete érkezésekor kérelmeztem a bíróságon a tartás mérséklését (csökkentését), 1 azaz egy év kellett, mire kimonda a bíróság, hogy 15-15 százalékra változtatja. Az egy év alatti különbséget nem kaptam vissza, vagyis a harmadik gyermekem nem kapta meg. A bíró arra hivatkozott, miután négyszemközt beszélt ex-nejemmel, hogy életvitelszerűen felélték, így nem kérhető vissza. (százezres nagyságrendről volt szó)

Negyedik gyermekem születésekor tudták fokozni. Akkor 1,5 év kellett a bíróságnak, mire tárgyalás lett belőle. 10-10 százalékra mérsékelték, de a 1,5 éves különbséget ismét nem kapta meg az újszülött gyermekem.

Ezután még 6 évig fizettem, majd mivel befejezték a középiskolát az első házasságban született csemeték és nem tanultak tovább vége lett a levonásoknak. Nagylányom ezután barátjával elköltözött ex-nejemtől, szüleimhez (nagyszüleihez) majd saját vidéki házba, első szülött nagyfiam pedig albérletbe ment. Velem és családommal tartják a kapcsolatot, édesanyjukkal nemigen.

Jómagam 19 éve élek második nejemmel és kamasz gyerekinkkel kiegyensúlyozottan.

2023. ápr. 24. 13:06
 14/14 anonim ***** válasza:
Az akkori eresetemnek megfelelő 150-el indultunk 7 éve. Most havi 200-at kap. Ez sem sok de ki szoktam segíteni pár százezerrel is, ha rászorul. Már nem haragszom rá. Én is hülye voltam. Nem tudom kitakarítani az életemből, de nem is akarom. Több millát keresek most.
2023. ápr. 25. 13:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!