Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha 80 ezret fizetek havonta gyerektartásra, eleget fizetek?
2010 óta élek külön a gyermekem anyjától. Azóta minden hónapban fizetem a gyerektartást, 40 ezerről kezdtük, most 80 ezernél járunk. Önkéntes alapon történik, nem bírósági határozat révén, mivel nem voltunk házasok. Külföldön élek, mikor otthon vagyok 2-3 havonta, próbálom tartalmassá tenni a gyermekkel töltött időt, ezért sok helyre elviszem, természetesen saját költségre. Mikor nem vagyok otthon, anyukám rendszeresen hétvégén a fiammal van.
A gyermek anyja mégis egy utolsó, szemét sohernak tart, aki nem fizeti meg a neki, azaz a fiú anyjának járó "törvényes 20%-ot". Hiába mondtam neki többször is, nyugodtan menjen bíróságra, ezt valamiért nem teszi meg.
"Önkéntes alapon történik, nem bírósági határozat révén, mivel nem voltunk házasok."
Attól még ugyanúgy lehetne kérni a bíróságtól a gyerekelhelyezés és a tartásdíj megállapítását.
Elárulom: kb. 40-50e Ft-ot ítélnének meg. Bőven túlfizeted azt, amennyit a bíróság ítélne meg. És mégis te vagy a szemét sóher. Látod, ezért lett volna jobb bírósághoz fordulni. Mindenki tudná, merre meddig hány méter. De ezt te is megteheted és a helyedben én meg is tenném!
Szerinted,ha nem vetted el,az mentesit a gyerektartas fizetese alol?
Nem 40-50 ezret kene fizetnie, hanem joval tobbet, mivel kulfoldon el, nem viszi el a gyereket minden masodik hetvegen… amikor koltene ra a gyerektartason kivul is.
Javaslom ugyved felkereseset.
Az en exferjen is kulfoldon dolgozik es 300.000 Ft a gyerektartas…
300k a gyerektartás? Gondolom a másik 300 ezret te hozzáteszed, és a ded havi 600 ezerből éldegél, nagy szerényen. Hagyjál már...
Félreértés ne essék, elvált anya vagyok. De azért a hülyeségnek is van határa.
40 ezret az fizet, aki minimalbert keres.
Ebbol latszik, milyen irigy a magyar ember. Nekunk ezt itelte meg a birosag. Sportol,szakkorokre,nyelvtanfolyamra jar a kislanyom es mindennek fizetnie kell a felet.
Havonta 3-4M ft-bol szerinted realis 40e Ft?
Nem tudom, az én exem mennyit keres. 10 éve ítélt meg a bíróság 40 ezer gyerektartást, akkor ovis volt a gyerek. Exem mivel bejelentve nincs, akkor kijelentette, ő ennyit biztos nem fizet.
Tavaly sikerült az addig fizetett 25k helyett 30 ezret elérjek, 15 a gyerek.
Jár ő is szakkörökre:) márkás ruha, cipő, jó étvágya, mozi, stb. A 30 ezer nyilván nagyon kevés. A 300 ezer meg marha sok. A komplett fizum 380 ezer és abból nemcsak a gyerek eltartását finanszírozom.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!