Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Melyik megoldást választanátok?

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Melyik megoldást választanátok?

Figyelt kérdés

Elváltam és a banki hitelre vett közös lakásunkat eladtuk. Ezzel a bank járt jól, mert alig maradt pár száz forint. (svájci frank alapú volt)

A keresetem nem egy eget verő összeg, de eddig két fizetésből gazdálkodva jól megéltünk.

Most, egyedüliként döntenem kell (átmenetileg, egy rokonom fogadott be pár hét erejéig), hogy, hogyan tovább.

Vagy választok egy nagyon olcsó albérletet, és abban lakom, élem tovább az életemet.

Vagy megpróbálom meggyőzni a szüleimet, hogy az ő családi házukra vegyünk fel jelzálog hitelt, amiből egy olcsó lakást vásárolnánk, és amelynek a költségeit én fizetném. Így mégis csak egy saját lakásba fektetnénk be, és nem elmenne a pénz, mint az albérlet esetén.

Ez komoly döntés, főleg így harminc felett, és félek, hogy a szüleim ebbe nem egyeznek bele, annak ellenére, hogy jó a viszonyom velük.

Nektek mi a meglátásotok ez ügyben.

2010. okt. 8. 14:00
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%

Önálló élet=önálló döntés felelősség,ne hozd őket lehetetlen helyzetbe!20 évig lebegjen a fejük felett a bizonytalanság?Ne adja isten bajod esik,nem tudod fizetni?Most is rosszul szálltál ki egy hitelből,ne akard az eddig megdolgozott nyugodt éveiket tönkre tenni.

Kerss albéletet,dolgozz,ha minden kötél szakad kérj tőlük segitséget,költözz haza,de a te sorsod elrontójának nézd őket!Nem kötelességük eladósitani magukat!

Egy barátnőm szülei a nővérének a lakását az ő házuk jelzálógára vették fel.A nagyszülők kisegitő munkát vállalnak,de a lakóhelytől távol van+3-as ikrek születtek a barátnőmnek.Segtenének a gondozásban de rengetegbe van az utazás,a lakást pedig jó sokáig nem tudják eladni-igy örlődnek,ingáznak...

2010. okt. 8. 14:42
 12/19 A kérdező kommentje:

Leendő párom? Na ilyesmi kilátásban sincsen, és a válást követően bizalmatlan is vagyok abban, hogy merjek-e még egyszer közösködni.

Tudod, aki egyszer megégette a kezét, az másodszor már jóval óvatosabb. Amúgy is nehéz lelkileg helyre tennem magamban, hogy albérleteznem kell, miután volt egy saját otthonom.

Jó erről beszélgetni.

2010. okt. 8. 14:45
 13/19 anonim ***** válasza:
Ne érezd már úgy, hogy kevesebb vagy azzal, hogy albérletezel..Gondolj a jó oldalára. Ha hülyék lesznek a szomszédok, vagy megunod a környéket, keresel másikat. Ha üres albérletet veszel ki, a saját cuccaiddal igazán meghitt otthont tudsz teremteni. Csak a jó oldalát nézd, és ne keseredj el. Ne költözz el a szüleidhez, fontos, hogy legyen munkád, és éld az életed.
2010. okt. 8. 14:48
 14/19 A kérdező kommentje:

14:42es, nem szeretném a szüleimet lehetetlen helyzetbe hozni. Ezért is kérek itt tanácsokat, mert ti nem vagytok elfogultak.

Még a lakásvásárlás előtt albérletben éltem (éltünk), és nehéz megbarátkozni a gondolattal, hogy megint albérletében kell élnem. Arra pedig nem látok lehetőséget, hogy valaha, még egyszer lehet saját lakásom.

Válás után nem könnyű optimistának lenni és jó döntéseket hozni.

2010. okt. 8. 14:50
 15/19 A kérdező kommentje:
14:48as, te optimista vagy, én nem ennyire, mert olcsó albérletből azért nincsen túl sok, a drágát meg nem tudom kifizetni.
2010. okt. 8. 14:54
 16/19 anonim ***** válasza:
Akkor menj most inkább albérletbe. Idő kell, hogy megnyugodj, és tiszta fejjel átgondold még egyszer a lehetőségeidet.
2010. okt. 8. 14:57
 17/19 anonim ***** válasza:
Ne haragudj, de ezt nem ertem.. olcso alberletet akarsz fizetni, mert különben nem tudod fizetni. Ilyen feltetelek mellet hogy akarsz a szüleid terhere hitelt felvenni. Nekem ez egy kicsit esetlegesnek tünik ahhoz, hogy hotelt vegyek fel. Persze nem mindenkinek ugyanaz az olcso alberlet (nekem ugy 40-50 ezer), lehet, hogy neked meg a 70 is az..
2010. okt. 8. 15:02
 18/19 A kérdező kommentje:

A hitel összege nem lenne több, mint az olcsó albérlet havi díja. Nem palotában gondolkodom. Nálam ez 35-40ezer/hó.

A használt lakás piac pang, és egészen jó, kis olcsó lakásokat nézhettem meg az elmúlt napokban. 5-6mió-ért.

2010. okt. 8. 15:16
 19/19 anonim ***** válasza:
Még nem vagy olyan öreg,hogy ne merj belevágni egy saját lakásba.Beszélj a szüleiddel,ezek szerint ők szövik sorsod szőttesét.
2010. okt. 8. 20:00
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!