Kezdőoldal » Egyéb kérdések » Egyéb kérdések » Melyik megoldást választanátok...

Melyik megoldást választanátok a helyünkben?

Figyelt kérdés
A lányommal fél éve szakított a barátja (4 éves kapcsolat volt), viszont nem tud túllépni rajta, mert nagyon szerette és ráadásul egyosztályba járnak... (Mindketten 19 évesek) Próbál kitörni a depresszióból, de mindig visszaesik:( Azt mondja, hogy úgy érzi, az lenne a legjobb, ha másik iskolába menne, akkor talán el tudná felejteni idővel. A gond az, hogy osztálytársak, elkerülhetetlen a találkozás, minden nappal rosszabbul van a lányom... A fiún is az látszik, hogy még nem felejtette el a lányomat, be is vallotta, viszont azt is mondta, hogy nincs jövője a kapcsolatuknak. Tegnap bejelentette az osztálynak a lányom, hogy el szeretne menni másik iskolába, ekkkor a volt barátja hevesen tiltakozni kezdett... Mondta a lányomnak, hogy ne menjen el, mert rossz lenne neki (mármint a fiúnak) és azt is kilátásba helyezte, hogy még az is megtörténhet, hogy talán egy nap felhívja majd azzal, hogy újrakezdhetik... Mondtam Neki, hogy a fiú valószínűleg csak zsarolja, hogy ott maradjon, de a lányom most azon vacilál, hogy menjen, vagy maradjon. Úgy gondolja, hogyha megy, akkor oda a szakma és talán az esély is, hogy a fiú újrakezdi majd Vele, viszont legalább könnyebben felejt majd. Én azt gondolom, hogyha a fiú igazán szeretné majd folytatni, akkor úgyis felhívja, minden követ megmozgat, hogy megtalálja, tehát csak azért, hogy "majd egyszer talán..." nem kell magát azzal kínozni, hogy ott marad a suliban. Úgy gondolja, hogyha viszont marad, akkor soha nem tud túllépni a történteken, mert állandóan a fiú közelében kell lennie... A probléma az, hogy a lányom vak, nem biztos, hogy találnánk Neki másik iskolát, ahol folytatni tudná a szövést (jelenleg a Vakok Iskolájában tanul). Én úgy gondolom, hogy azért lenne jobb, ha maradna, mert tényleg nagyon jó az iskola, a szakma, viszont ha eljönne, az azért lenne jobb, mert talán tényleg el tudná felejteni a fiút... Nem szeretném, ha mégjobban sérülne, már így is elég rossz állapotban van. Nyári táborba sem megy, azért, mert megy a fiú is... Nem akar vele még ott is összefutni, mert úgy sosem fog helyrejönni lelkileg. Nekem nagyon fontos, hogy a lányom jólérezze magát, viszont az is nagyon fontos, hogy a szakmáját ne kelljen feladnia! A kérdésem tehát az, hogy melyik megoldást választanátok és kérlek Titeket, indokoljátok is a választásotokat! 48/N
2010. nov. 26. 14:04
 1/5 anonim ***** válasza:

De ha vak akkor hogy látják egymást?:O

Akkor még látnia sem kell a fiút.. könnyebb a dolga mint egy látó embernek.

De ha úgy gondolja hogy Rossz mindennap "látni" a fút akkor menjen el tényleg másik suliba :( biztosan talál még egy hasonlóan jó sulit!! :)

De szerintem ezen a dolgon 1/másfél év alatt túl lehet esni, ha akar akár egy félév alatt is :) a lényeg hogy próbáld meg elterelni a gondolatát menjetek el vidámparkba,szerintem a betegsége ellenére élvezné is :)mert ott nem a látvány a lényeg, vagy étterembe, mint anya és lánya, vagy egy nyugtató masszázsra(ha az anyagiak megengedik) ahol egy kis időre mindent elfelejt és lehet jó hatással van rá :) hiszem hogy van az életben annyi tapasztalatod hogy megtudj birkózni :) együtt leküzdhetitek ezt :) ha végképp nem megy akkor pszichológushoz menjetek el ő biztos tud segíteni :)

Sok Szerencsét nektek!

16/l

2010. nov. 28. 13:49
 2/5 anonim ***** válasza:
Mindenképp maradnék, valahogy túl fog lépni a történteken. A fiú részéről viszont óriási szemétség amit csinál. Ha belegondolsz, a pasi most kiéli magát, azt csinál amit akar, és ha ezzel végzett egyet füttyent és a lányodat máris megkaphatja. Ez sima önzőség és kihasználás. Ha mégis úgy döntesz hogy iskolát váltotok, akkor sem kell a fiú érzéseivel foglalkozni, ő sem foglalkozott a lány érzéseivel mikor otthagyta. 31F
2010. nov. 28. 13:49
 3/5 anonim ***** válasza:

Hát ez nagyon nehéz kérdés,mert gyakorlatilag sehogysem jó szegények:(

Én a helyedben vagy a férjed,párod helyében elbeszélgetnék a fiúval hogy ne kínozza a lányotokat olyasmivel hogy "hát talán majd később,megint...."Ezzel csak a lányotok érzéseit túrja fel mégjobban...

Én egy harmadik lehetőséget ajánlok.

Ha a fiú még mindég szereti csak kapcsolatot nem szeretne vele,akkor legyenek barátok.Továbbra is beszéljenek,járjanak ösze,legyenek közös programjaik de csak mint nagyon jó barát.Ha a fiú ebbe bele menne hátsó szándék nélkül és a lányod el tudná fogadni hogy a továbbiakban csak nagyon jó barátok,akkor sokkal könnyeb lenne neki túl tenni magát rajta....De ha ebbe a fiú nem megy bele,vagy a lányotok sehogysem tudja túl tenni magát a szakításon,akkor a férjed,párod helyében le állítanám hogy ne mondogassa hogy szereti és hogy kősöbb talán újra kezdik...Így csak még nehezebb a lányodnak..

A konkrét kérdésedre viszont egyszerűen nem tudok mit mondani.Talán annyit,hogy végeredményben a szakma kevésbé fontos mint a lányod egészsége...

Viszont ha a szakmát dobja,akkor pedig a jövője lehet kilátástalan...Nagyon sajnálom.

2010. nov. 28. 13:59
 4/5 A kérdező kommentje:

Mindhármotoknak nagyon köszönöm a válaszokat, mindenkihez szólnék külön-külön:

16/l: A "látni" szót nem úgy értettem, hogy a szemével látja, hanem találkoznak! Próbálja Ő maga is elterelni a figyelmét, én is, de mindig visszaesik, persze ebben az is szerepet játszik, hogy a fiú mindig elhúzza előtte a mézesmadzagot... szegény meg új reményt lát a helyzetben. Köszönjük a jókívánságot!

31/f: Igazad van, nagy szemétség, amit csinál a fiú!!! Igen, valószínűleg marad az iskolában, azt mondja, mert gondolkodott és úgy gondolja, hogy nem hagyhatja a szakmát amiatt a fiú miatt!

Utolsó válaszadónak: Sajnos a férjem meghalt már, mikor a kislány 5 éves volt... Én már beszéltem a fiúval, mindig megígéri, hogy leállítja magát, aztán mégis mindig azt hallom a lányomtól, hogy folytatja:( Igen, az egészsége nagyon fontos, ezért is dilemmázunk, hogy menjen el a suliból, vagy maradjon. Már annyi lelki sérülés érte, hogy nem szívesen nézném végig, ahogy mégjobban tönkremegy!

Mégegyszer köszönöm a válaszokat!

2010. nov. 28. 18:13
 5/5 A kérdező kommentje:
Jajj... utolsó válaszadónak elfelejtettem leírni: Megegyeztek már a szakításkor, hogy mint nagyon jó barátok, meglesznek egymással. Ez ment is egy darabig, de a fiú elkezdett "jeleket küldeni" a lányom felé, amit Ő észre is vett és ismét reménykedni kezdett. Nem akarom kiteregetni a dolgaikat, de hogy lássátok, hogy nem a lányom értelmezte félre: voltak napok, amikor többször megcsókolta a fiú, simogatta, tapogatta, fogta a kezét, úgy becézte, ahogy a járásuk idején, stb. Ezeket nem lehet félreérteni, mindenki azt gondolta, hogy a fiú még szeretne Tőle valamit. Azóta is ezeket csinálja, pedig már 7 hónapja szakítottak...
2010. nov. 28. 18:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!