Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Gyerektartásba milyen költségek számolhatók bele?
40 ezer Ft tartásdíjat kapsz, ami azt jelenti, hogy neked is illene ugyanannyit hozzátenned, az már 80 ezer, családi pótlék 13 ezer akármennyi, összesen eddig 93 ezer, plusz egy gyerek után a családi adókedvezmény havi 10 ezer, akkor tehát 103 ezer Ft. Mi egyebet szeretnél még? Lakbért nem a gyerek költsége, hanem a tiéd, nem a gyerek tehet arról, hogy albérletben laktok. Esetleg ha normális hangnemben tudtok egymással kommunikálni, bár a stílusodból és a számítasaidból ítélve ezt kétlem, de ha normálisan meg tudjátok beszélni egymással, és tartja a gyerekével a kapcsolatot, akkor meg lehet kérni arra, hogy néha napján vegyen neki 1-1 ruhát, amit általában kapcsolattartás alkalmával aki megtehet, azért úgy nagyjából meg is szokta tenni.... Hmmmm...
A bíróságon nyugodtan számolgathatsz majd. Csak nehogy ő is számlákat kérjen, hogy vajon mennyi pénzt költesz a gyerekre, mennyit a fodrász, műköröm, szolárium, kozmetika kezelésekre. :D
Hát, addig míg apuka élvezi a közös házunkat, mert ő ott maradt, amíg pénzel két idegen gyereket, akkor szerintem elvárható, hogy a gyerekének többet adjon, mint két idegennek. Szerintem joggal elvárható, hogy a ruházkodásba bele szálljon, hiszen egy évben kétszer ruhatárat cserélni nem olcsó mulatság. És nem márkás ruhára gondolok.
Nem élünk nagy lábon, minden hónapban éppen kijövök a pénzemből. Papíron nincs jövedelme apukának, és erre rá is játszik.
Áhááá. Szóval innen fúj a szél... :) Vigyázz, még a végén megsajnál valaki!
De akkor tisztázzuk.
Közös ház? Ha van bírósági végzésed a gyermektartásdíjról, akkor ugye egyértelmű, hogy gyermekelhelyezés is volt! Mindegy, hogy házasok voltatok-e vagy sem, mert sima élettársként is jogon van vagyonmegosztást kérni, az illeték befizetése után. Na tehát akkor, ha valóban közös a ház, akkor vagy kifizettek a házból, vagy egyszerűen nem adtál be vagyonmegosztást. Azért az embernek ha van egy gyereke és válás, költözés esetén nem lesz hol laknia, csak albérletben, akkor egyértelmű, hogy be fogja adni a vagyonmegosztást, nem a büszkeség a lényeg, hanem hogy a saját gyerekének legyen hol laknia.
Kérdező, ha annyira igaz, amit írsz, miért is te költöztél el? Hmmm? Másrészt ahhoz igazán semmi közöd nincs, hogy apuka kinek a gyerekét pénzeli, miután külön mentetek és hivatalos végzésed van a gyermektartás díjáról.
Elég furcsán fogalmazol, mi az hogy igazán elvárható apukától??? A magyar jog értelmében apukától az várható el, ami a bírósági végzésben, ítéletben szerepel. Ha abban az van, hogy havi 40 ezer Ft tartásdíjat fizessen, akkor az! Olyan végzést pedig nem fogsz kapni, hogy apuka vegyen ruhát a gyerekének, vagy hogy évente két alkalommal cserélje le a ruhatárát. Konkréten a gyerekneveléséhez, a szükségleteihez kapod a tartásdíjat. Ha neked arra futja belőle, hogy a kínaiban ruházd a gyerekedet, nem pedig a Zara-ban (most írtam valamit), akkor 1. keress olyan munkahelyet, ahol ezt megteheted, vagy dolgozz többet! 2 legfeljebb megkérheted apukát, hogy segítsen neked ebbe beszállni. De amúgy a gyakorlatban ez úgy szokott kinézni, hogy a gyerek elmegy apukához a láthatásra és apuka vagy megkéredzi a gyereket, vagy téged, hogy mire lenne szüksége, milyen ruhára, vagy kérdés nélkül elviszi a gyereket egy ruha üzletbe és a gyerekre jó, megfelelő méretű, évszaknak megfelelő ruhát megveszi. Azt már most el is feljtheted, hogy apuka pénzt ad a te kezedbe azért, hogy ruhát vegyél a gyereknek. :D
Azt pedig ismételten hangsúlyozom, hogy az ég egy adta világon semmi, de semmi közöd ahhoz, hogy apuka mennyire és milyen módon pénzeli a két, számodra vadidegen gyereket, gondolom az párja gyerekeit....
Azt is elárulom, hogy apukának nem kötelessége sem a cukrászdai számlát, sem a wellnes számla, éttermi számla felét sem fizetni. Kizárólag a gyerek szükségleteinek megfelelő dolgokat, de azt sem kötelező. Ami kötelező azt a bíróság végzésbe foglalta a tartásdíj megállapításakor.
Ha apukának papíron nincs jövedelme, akkor a fejedet is verheted a falba, és toporzékolhatsz, amennyit csak akarsz, mehetsz ezerszer és ezeregyedszer is a bíróságra, semmi nem fog változni. Ugyanis a bíróságnál már az is pozitív jó pont, ha igazolható jövedelem nélkül fizet havonta 40 ezer Ft-ot. Továbbá ha ebben a stílusban szeretnél bíróságra menni, akkor nagyon eldurvult helyzetben zaklatás, stb. (ki tudja miket nem csinálsz és honnan vagy te ennyire jól értesült, hogy apuka pénzel két vadidegen gyereket, stb. ) még büntetőper is lehet.
Szerintem ülj meg szépen saját magadnak, keress másik munkahelyet, vagy huzd meg magad, mert ez a cirkusz, amit te csinálsz előnyödet nem szolgálja és jelen esetben nem neked van igazad! A bírósági végzés a mérvadó. Azonkivül max egymással megbeszélni lehet dolgokat és ha apuka válasza nem, akkor nem. Menj bíróságra.
Döbbenetes, mennyire gyűlölködve tudnak irni egyesek és egyben elkeseritő is. Akik a 12, 15-t irták pl. láttak már gyereket közelről? Mert hogy nem nevelnek, az fix.
A lakáshoz annyit fűznék hozzá, hogy az nettó hülyeség, hogy a gyerek nem az albérlet felét fizeti, mert a nő simán mehetne akár a szüleihez is esetleg ingyen (úgy értem albi dij fizetése nélkül) vagy társbérletbe, vagy egy pasival közösen mert annak esetleg van lakása (és itt most nem kell kiforgatni hogy aranyásó és azért költözik a pasihoz, mert nem erről beszélek) és mindjárt 0 Ft az albi dija, mig ugyanazt gyerekkel már nyilván nem teheti meg, tehát tök jogos, hogy egy 120e Ft-os albérlet fele az 60e Ft vagyis ennyi a gyerek része.
A mai gyerektartásokból senki nem fog Kanadába utazni meg havonta wellnessbe járni, be lehet lépni szülői csoportokba mi mennyibe kerül, menza suliban 1000-1700 Ft / nap és ez csak napi egy ebéd, ki lehet számolni mennyi a havi kajája. A többit nem fejtem ki, mert van akinek felesleges.
Ja értem. Akkor így normális, hogy a gyerek nem él olyan színvonalon, mint eddig?
Nem volt vagyonmegosztás, mert volt egy megállapodás, hogy kifizeti a részem. Ez még nem történt meg, nincs is szándékában, úgy veszem észre.
Nekem úgy is jó lenne, ha elvinné vásárolni. De ez nem történik meg sosem. Sőt, el sem viszi hétvégére sem. Nincs semmi kapcsolódási pont köztük. Hetente 2x felhívja, ennyi a kapcsolattartás.
És nincs semmi extra és luxus az életünkben. És igenis szeretném, hogy a közös gyerek is kapna annyit, mint a párja két gyermeke.
Nem tudok elmenni másik munkahelyre, a gyerek miatt kötve vagyok még. Két állást sem tudok vállalni, mert akkor a gyerekkel mi lesz?
Apukáról meg annyit, hogy azt is képes volt megcsinálni, hogy az autómat, amiben a gyereke is benne ül, szinte életveszélyes állapotban adta vissza. Úgy, hogy a szerelés a szakmája. Hogy külön könyörögni kellett neki, hogy hozzon a gyerekének gyógyszert, mikor karanténban voltunk. Végül a szomszéd hozott kaját, gyógyszert, mert a gyerek saját apja erre sem volt képes. Hogy hulla betegen elvitte a gyereket láthatásra, természetesen beteg lett a gyerek. Eszébe nem jutott, hogy otthon legyen vele, vagy csak ránézzen. Esetleg egy tányér kaját hozzon neki. Mert sajnos nekem dolgoznom kellett. Fél nap bent, fél nap home office. Nem is csinálok belőle gondot, csak mikor számon kért, hogy miért nem maradt otthon tovább a gyerek, akkor ment fel bennem a pumpa.
#16 jelen esetben az a netto baromság, amit te írsz. A bérleti díj pedig különösen. :) Lehet a havi bérleti díj 300-500 ezer Ft+ ÁFA is, akármelyik csodálatos villában. Sőt, a kérdés jelen esetben nem is az, hogy láttam-e már gyereket, vagy sem. Hanem az, hogy apukának nincs jövedelme. Ergo lehet menni bíróságra, aztán ott majd a bíró elmeséli mi merre hány méter. :)
A véleményem pedig nem gyülölködés, szimpla vélemény, nehogy már a budai luxusvilla bérleti díjának a felét apukának számolják fel, csak azért, mert anyukának ott van az idilli környezet. Tehát ilyen szempontból amit itt a lakbérre írtok az egy netto baromság. Egyébként nemcsak hogy gyereket láttam már kközelről, hanem még a bírósági tárgyalótermet is. :) De szerintem te azt nem, mert nem írnál ekkora baromságot.
Kérdező: bírósági végzésed míről van? A gyermektartásdíjjal egyidejűleg megállapítják a kapcsolattartást is. Amennyiben a végzésben szerepel a kapcsolattartás időpontja, akkor feljelentheted a láthatás elmulasztása miatt, ami a gyerek érzelmi fejlődésére kihat.
Milyen megállapodásod van a vagyonmegosztásról? Ügyvéd előtti, közjegyző előtti, bármilyen hivatalos? Mert a nem hivatalos sz@rt se ér. Be kellett volna adni azonnal a bíróságra a vagyonmegosztást is.
Egy 45 nmes sorházi lakásban lakunk vidéken, nem Pesten. Apukának van jövedelme, csak nem papíron. Alá tehetnék nagyon csúnyán, de nem akarok, mert nem vagyok ilyen gusztustalan ember.
Én nem akartam vitát generálni, segítséget akartam kérni, de sajnálom, hogy ez alakult ki belőle.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!