Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Hogyan kell kezelni a feleséget ilyen helyzetben?
Sziasztok!
A történet a következő: együtt vagyok egy viszonylag friss kapcsolatban egy férfival, aki még megismerkedésünk előtt benyújtotta a válókeresetet, már 1,5 éve külön is laktak akkor. Jelen állás szerint februárban van az utolsó tárgyalás.
Van két gyerekük, egy 8 éves lány és egy 11 éves fiú.
Még nem lettem bemutatva, volt egy ilyen kérése a feleségének, hogy még 2-3 hónapig ne, én ezzel teljesen meg tudok békélni. De várom is már, hogy megismerkedjek velük, én megteszek mindent annak érdekében, hogy jól kijöttek a gyerekekkel.
Megegyeztek mindenben (vagyon, láthatás, stb.), a papírokat is láttam.
Tényleg azt érzem a páromtól, hogy velem tervezi a jövőt, transzparensen kommunikál, viselkedik stb. Kétségeim nekem sincsenek, hogy szeretném, hogy ez működjön.
Kérdésem annyi lenne, hogy hogyen kezeljem a (volt) feleséget? Ő haragszik (ahogy ő fogalmazott, gyűlöli), nyilván a férjére elsősorban, de rám is kivetíti, mert csak akkor gyorsította be igazán a válási folyamatot a párom, amikor eldöntötte, hogy velem akar lenni. (picit talán engem is zavar, hogy előtte húzta-halasztotta, de ezt ő is bevallotta, hogy töketlenkedett és vállalja a felelősséget).
Szóval a feleség szerint valamilyen szinten miattam válnak, ezért gyűlöl engem is, én csak "a nőcske" vagyok, mindenhol nézeget mindenféle felületen.
Nem találkoztam még vele, sose beszéltem még vele, nem is akarok én nagyon az ő csatározásaikba belefolyni őszintén szólva. Nem az én tisztem elmagyarázni neki, hogy csak magát mérgezi ezzel a hozzáállással, de meg is értem az érzéseit, lehet én is így viselkednék, mert kényelmes egy ismeretlen utálni és szídni, ahelyett, hogy a válás tényleges okaival foglalkozzon az ember. Remélem egyszer eljut ide ő is.
De az ilyen utálkozás az én önbecsülésem is meg tudja enni egy idő után és nem szeretném, ha az én közérzetem kárára menne ez a szappanopera.
Van/volt valaki hasonló helyzetben? Mit tanácsoltok, mi lenne a legjobb módja ennek az időszaknak az áthidalása? Hogy viselkedjek?
Köszi előre is mindenkinek!
Azt hittem csak én hejzetem ilyen dúrva.
De az én történetem több mint X éves.
A férjem elvált ember volt. Felnött gyerekkel.Minden közös vagyunukat a feleség és a gyerekük kapta meg.
A vic az ex válni akart új párja volt, már a házasság alatt is az új pár, élete szerves része volt.
Így úgy gondolta az ember hogy minden rendben lessz.
Hát tévedtünk.Egy végtelenül számító ember az ex.A gyereke annya vagyok cimszóval.Úgy gondolta ágyon kívül ő marad a feleség.Mindent megmozgatott hogy mi szétmenjünk.Magának és a felnött gyerekének követelte a férjem jövedelmét.Elvárta volna hogy a férjem mindenbe segítsen neki.Mindenhez a beleeggyezését kérje a férjem.
Teljes mértékben ő akarta irányítani az életét.
Mi hogy szabaduljunk és együtt maradjunk nagyon messzire költöztünk.Igyekeztünk meghúzodva elbújva élni.Persze ezt ő nem tűrte.Manipulálta a férjem családját ellenünk.A gyereket mindig úgy nevelte hogy apa egy senki.
Aztán a legdúrvább akkor jött.Mikor észrevettük a magánnyomozót.
Ez amire már az ember gyomra megfordul.Úgy gondolom ez egy szihiátriai eset.Mikor az ex kabzsíságból számításból nem tud beletörödni a válásba illetve nálunk a mi kapcsolatunkba.Szerintem ahogy a férjem mondja a fő gondja hogy nem tudja elfogadni hogy nélküle is boldogult az életben és hogy én szeretem őt végkép számára elfogadhatatlan.Mivel az Istene a pénz a legnagyobb problémája hogy ezt már nem tudja tőle elszedni.( Szerinte ha nekem a férjem kell akkor egyedül tartsam el magunkat).Ahogy a férjem mondja már nem tud fogást találni rajta.
Nincs nyugalom.Már tudjuk hogy soha nem tud beletörödni hogy mi szeretjük egymást.Mert szerinte az ő ex férjét nem lehet szeretni nekem csak a pénze kell.A férjem alacsony jövedelmű.Lényegében én tartom ell magunkat csak hát akkor boldog ha valamivel magyarázni tudja a viselkedését.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!