Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Ha egy elvált férfi nem tud meglenni a volt felesége társasága nélkül az még mindig szerelem lehet vagy csak megszokás? Mit tehetnék ilyen helyzetben?
A feleségemmel 16 évig voltunk együtt. Én kezdeményeztem a válást, mert úgy éreztem, hogy nem szeretem már, és jött egy másik nő is, így elhagytam őt. A válás után kb.1 évig jó döntésnek is tűnt, nem is gondoltam rá, aztán ahogy az új párommal megromlottak a dolgok, mindig az jutott eszembe, hogy az exfeleségemmel mennyivel könyebb volt. Szakítás után megkerestem, és átbeszéltük a dolgokat, bocsánatot kértem tőle azért ami történet stb, ő meg is bocsátott, és onnantól kezdve kb.heti-kétheti rendszerességgel beszéltünk, vele tudtam/tudom igazán jól megbeszélni a dolgokat. De közben neki is lett egy új párja, és úgy voltam vele, hogy akkor beszéljünk kevesebbet vagy semennyit. De néhány hét után muszáj volt újra felhívnom. Közben több barátnőm is volt, ő már együtt él a párjával, de be kell látnom, hogy mindegy kivel vagyok, igénylem, a társaságát. Egy szakítás után egyszer kertelés nélkül megkérdeztem, hogy visszafogadna-e, de azt mondta, hogy már nem engem szeret, hanem a mostani párját. Viszont azóta sem tudok meglenni anélkül hogy ne beszélnék vele.
Ez csak a megszokás lehet, vagy ez szerelem és hiba volt elengedni őt? Érdemes egyáltalán más nőket keresni (néha felmerül bennem hogy nem), vagy próbáljam visszahódítani/kivárni amíg vége lesz a kapcsolatának? Ha nem érezne semmit irántam akkor nem akarna velem beszélni, nem?
Nem ez a gyerekes szint, hanem amit csinálsz.
Ha meg átbeszéltétek, minek írsz ki kérdést?
Van olyan hogy valakiben feléled a birtoklási vágy, miután már "nem az övé" az ex. Most hogy látod, hogy a volt feleségednek van más, most vissza akarod kapni. Azon gondolkozz el, hogy miért váltatok el. Ha elméletben újra összejönnétek, újra előkerülnének azok a problémák amik miatt szétmentetek.
Szerintem neked pszichológushoz vagy életvezetési tanácsadóhoz (coach) kellene fordulni, ahol kielemzitek, hogy mihez is ragaszkodsz tulajdonképpen. Lehet hogy nem is a volt feleséged személyéhez csak a megszokott hangjához, reakciójához, az élethez való viszonyulásához. Csak félsz az ismeretlen új élettől, ezért menekülsz vissza hozzá, mert nála tudod, hogy mire számíthatsz.
Mielőtt új párt keresnél menj pszichológushoz, ő majd segít lezárni a múltadat, mert egyedül nem megy, még mindig kapaszkodsz az exedbe.
Egyébként sokan vannak akik képesek intelligens emberek módjára elválni, és mindenféle gyűlölködés nélkül beszélgetnek a volt házastársukkal, de ennek nincs semmi jelentősége, mert nem akarnak egymástól semmit. Ezek szerint a volt feleséged is csak normális módon beszélget veled, de már van új párja, nem veled tervez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!