Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Válás esetén a háziállat annál a félnél maradhat, aki az állat tulajdonosa? Van erre valamilyen törvény?
Szeretnék elválni a férjemtől. Viszont van egy kisállatom, aki az én nevemen van. Én vagyok az állat tulajdonosa. Ez van beírva az oltási kiskönyvbe. Akkor nálam maradhat, igaz?
Van arra valamilyen rendelkezés, ha esetleg a tudtomon kívül elvinné őt a férjem? Pl amíg zajlik a válás, és egy lakásban vagyunk. Vagy valahogyan bosszút állhatna? Vagy ha valami baja esne, bár azt nem hiszem, mert a férjem is nagyon szereti az állatunkat.
Mindig én gondoskodok róla.
Jó, nyilván ő is szereti.
De én veszem neki a kaját, oltásokat én fizetem, ha volt olyan mikor beteg volt, azt is én fizettem. Egyszer előfordult, ügyeletre kellett mennünk vele, na akkor azt a férjem fizette. De 5 éves elmúlt, és legtöbbet én fizettem. Meg én látom el táplálékkal, tehát én tudom mit eszik pontosan, milyen márkájú kaját stb.
A vagyonelhelyezéshez nem értek, de az, hogy ki költött rá, nyilván csak akkor számít, ha hivatalosan is vagyonelkülönítő rendszerben éltek. Egyébként ez nem értelmezhető.
Viszont az állatkínzás büntetendő, így ha a férjed bántaná, és ez bebizonyítható, az szankciókkal jár. Viszont a magyar állatvédelmi törvékeny és a bíróságok általános hozzáállása is a béka feneke alatt vannak, tehát ha attól félnél, hogy bántaná, inkább menekítsd el valahova.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!