Kezdőoldal » Felnőtt párkapcsolatok » Válás » Válás esetén a háziállat...

Figyelem! A Felnőtt párkapcsolatok kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.

Válás esetén a háziállat annál a félnél maradhat, aki az állat tulajdonosa? Van erre valamilyen törvény?

Figyelt kérdés

Szeretnék elválni a férjemtől. Viszont van egy kisállatom, aki az én nevemen van. Én vagyok az állat tulajdonosa. Ez van beírva az oltási kiskönyvbe. Akkor nálam maradhat, igaz?

Van arra valamilyen rendelkezés, ha esetleg a tudtomon kívül elvinné őt a férjem? Pl amíg zajlik a válás, és egy lakásban vagyunk. Vagy valahogyan bosszút állhatna? Vagy ha valami baja esne, bár azt nem hiszem, mert a férjem is nagyon szereti az állatunkat.

2022. szept. 15. 14:04
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Ha nem tudnak meggegyezni, akkor igen, annál marad, aki hivatalosan a tulajdonosa.
2022. szept. 15. 14:13
 2/10 anonim ***** válasza:
97%
Válás során az ingatlannál, autónál sem az számít, hogy kinek a nevén van papíron. Ha nem tudtok megegyezni, akkor a vagyonmegosztás tárgyát fogja képezni a kisállat, a bíróságot nem kicsit szórakoztatva.
2022. szept. 15. 14:24
 3/10 A kérdező kommentje:
Jó, de akkor mi alapján ítélik oda valakinek?
2022. szept. 15. 14:54
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Gondolom megkérdezik, milyen körülmények között került hozzátok, ki viselte a gondját, stb.
2022. szept. 15. 14:59
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Nem értek a témához, de ha perre menne az ügy szerintem hozzád kerülne, mivel a te neved szerepel a könyvben is.
2022. szept. 15. 15:00
 6/10 A kérdező kommentje:

Mindig én gondoskodok róla.

Jó, nyilván ő is szereti.

De én veszem neki a kaját, oltásokat én fizetem, ha volt olyan mikor beteg volt, azt is én fizettem. Egyszer előfordult, ügyeletre kellett mennünk vele, na akkor azt a férjem fizette. De 5 éves elmúlt, és legtöbbet én fizettem. Meg én látom el táplálékkal, tehát én tudom mit eszik pontosan, milyen márkájú kaját stb.

2022. szept. 15. 15:03
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

A vagyonelhelyezéshez nem értek, de az, hogy ki költött rá, nyilván csak akkor számít, ha hivatalosan is vagyonelkülönítő rendszerben éltek. Egyébként ez nem értelmezhető.

Viszont az állatkínzás büntetendő, így ha a férjed bántaná, és ez bebizonyítható, az szankciókkal jár. Viszont a magyar állatvédelmi törvékeny és a bíróságok általános hozzáállása is a béka feneke alatt vannak, tehát ha attól félnél, hogy bántaná, inkább menekítsd el valahova.

2022. szept. 15. 15:20
 8/10 A kérdező kommentje:
Azt azért nagyon nehezen tudom elképzelni, hogy bántaná, mert nagyon szereti, viszont lehet a tudtom nélkül elvinné, annyit kinézek belőle. Az sem lenne jó nekem. Ő is tisztában van vele, hogy az állatkínzás büntetendő, amikor állatkínzással kapcsolatban látunk híreket, akkor is nagyon kiakad és megviseli. Csak egy pillanatra felmerült bennem, azért írtam le. De azért az már tényleg a legalja lenne, és nem tudnám elhinni róla. Azzal mit érne? Az már nem rólam szól.
2022. szept. 15. 15:26
 9/10 A kérdező kommentje:
Meg igazából addig nem is tudom elvinni amíg nem válunk el, mert én maradnék elvileg a lakásban és máshova nem tudom vinni jelenleg.
2022. szept. 15. 15:27
 10/10 anonim ***** válasza:
58%
Vigyázzak én a kis cukorfalatra?
2022. szept. 15. 15:30

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!